What's hot? ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ· ΠΤΩΜΑ· ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ· ΡΙΚΚΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ·

INFO

25.01.2013 | 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 27.01.2013 | 19:45

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σπείρα επιτήδειων γέμισε την αγορά με «μαϊμού» κινητά i-phone

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Έχουν καταντήσει μάστιγα. Αυξάνονται οι σπείρες επιτήδειων που εκμεταλλεύονται πολίτες, οι οποίοι ψάχνουν μία πιο οικονομική λύση για την αγορά κινητού τηλεφώνου, μια και οι καιροί δεν επιτρέπουν δαπανηρές αγορές.  

 Σπείρα επιτήδειων, γέμισε την αγορά με μαϊμού κινητά τύπου I-phone. Συγκεκριμένα, στήνουν καρτέρι έξω από υπεραγορές και πολυκαταστήματα , περιμένοντας για το επόμενο «θύμα» τους , εστιάζοντας συνήθως σε Κύπριους μεγαλύτερης ηλικίας , οι όποιοι , δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία.

Η είδηση δεν είναι καινούργια, καθώς το «παζάρι του δρόμου» είναι συχνό φαινόμενο και στην Κύπρο, εντούτοις το τελευταίο διάστημα, οι εισαγόμενες σπείρες, αυξήθηκαν με γοργούς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες, καθώς αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη του κόσμου για αυστηρές περικοπές και λιτό προϋπολογισμό, έχουν κατακλείσει την αγορά, προσφέροντας «αγορές ευκαιρίας».

Το παζάρι συνήθως ξεκινά από τα 200 ευρώ, και στη συνεχεία , βρίσκοντας διαφορές προφάσεις , κατεβάζουν την τιμή , προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να δελεάσουν τον υποψήφιο αγοραστή. Τα εν λόγω κινητά μοιάζουν με I-phone , αλλά δεν είναι τίποτε άλλο από πιστά αντίγραφα, τα όποια μάλιστα , στις πλείστες των περιπτώσεων δεν λειτουργούν καν.

Οι καταγγελίες που γίνονται την αστυνομία, το τελευταίο διάστημα , είναι δεκάδες , αφού οι επιτήδειοι , φαίνεται να συνεχίζουν απτόητοι , να πλασάρουν στην αγορά, τα «τελευταίας» τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, ως αυθεντικά , ενώ τα σενάρια που έχουν καταγγελθεί είναι δυο.

Στο ένα σενάριο, πληροφορούν τους υποψηφίους αγοραστές , ότι τα κινητά είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα , και τα πωλούν σε τιμή ευκαιρίας , γιατί λόγω της ανέχειας , δεν έχουν καθόλου λεφτά , για να ζήσουν την οικογένεια τους , ενώ στο δεύτερο σενάριο , υποστηρίζουν ότι τα κινητά είναι κλεμμένα , και τα δίνουν όσο-όσο για να τα ξεφορτωθούν.Πως μπορεί να αναγνωρίσουμε τηλέφωνο μαϊμού:

1. Κύρια ένδειξη είναι η μπαταρία, η οποία ή έρχεται με αυτοκόλλητο, ή κινέζικους χαρακτήρες.
2. Η ποιότητα κατασκευής δεν είναι άψογη, ή ο ήχος ακούγεται αλλοιωμένος.
3. Η οθόνη δεν καθρεφτίζει, όπως τα συνηθισμένα τύπου κινητά
4. Το βάρος τους είναι είτε μεγαλύτερο, είτε κατά πολύ λιγότερο από τα αυθεντικά.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Το μέλλον των κυπριακών τραπεζών στις Βρυξέλλες/Συνάντηση Τρόικας-Επιτροπής
- Η κρίση μας στέρησε τα ταξίδια.../Μείωση καταγράφει η Στατιστική Υπηρεσία
- Σκάνδαλο Λαγκάρντ: Έψαξαν τα σπίτια του Ταπί και στενού της συνεργάτη

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προσοχή! Ακατάλληλα προϊόντα στην αγορά
  2. Λεμεσός: Μυστήριο με απάτη για αγορα σπιτιού - Ελεύθεροι οι ύποπτοι
  3. Προσοχή! Προϊόντα με επικίνδυνες χημικές ουσίες στην αγορά
  4. Η Cyta αγοράζει τα παλιά σας κινητά
  5. Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τα κινητά πρόδωσαν τους απαγωγείς του επιχειρηματία!
  6. Δρομολαξιά: Υπό κράτηση η σπείρα των «ελαιοχρωματιστών»