What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ· ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ· ΚΟΤΖΙΑΣ·

INFO

25.01.2013 | 22:14
Τελευταία ενημέρωση: 25.01.2013 | 22:31

Θύελλα αντιδράσεων για την αστυνομική έρευνα σχετικά με διαρροή εγγράφου στον ΔΗΣΥ την οποία διέταξε ο Πανίκος Δημητριάδης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις μετά το αίτημα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη, για αστυνομική έρευνα σχετικά με διαρροή εμπιστευτικού υπηρεσιακού εγγράφου στον ΔΗΣΥ. 

Το επίμαχο έγγραφο, το οποίο φαίνεται ότι είχε διαρρεύσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ) και προειδοποιούσε την Κύπρο ότι την 21η Ιανουαρίου θα σταματούσε η δυνατότητα των κυπριακών τραπεζών να αξιοποιούν το μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA).

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι “οι μέθοδοι εκφοβισμού και αστυνομοκρατίας είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές”.

“Έφτασαν στο σημείο να περνούν εργαζομένους από αστυνομική ανάκριση για να διαπιστώσουν εάν κάποιος μίλησε στον Νίκο Αναστασιάδη”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Χ. Γεωργιάδης ανέφερε πως είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει άριστες προσβάσεις στον ευρωπαϊκό χώρο και είναι πλήρως ενημερωμένος για “όλα όσα αφορούν την Κύπρο, αλλά και για τις επιλογές και επιδόσεις όσων την εκπροσωπούν”.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος με γραπτή δήλωση του κατηγόρησε το διοικητή της ΚΤ ότι “προσπαθεί να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας εντός και εκτός τράπεζας. Αντί, να απασχολεί τον διοικητή το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει συντάξει έκθεση στην οποία αναφέρει επί λέξη ότι δεν συνεργάζονται οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μαζί της, εννοώντας φυσικά την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, τον ενδιαφέρει μόνο το ότι κάποιος τόλμησε να διαρρεύσει το σχετικό πρακτικό σε πολιτικούς και δεν μπόρεσε έτσι να συνεχιστεί η συσκότιση που ήθελε να επιβάλει”.

Το ΕΥΡΩΚΟ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί “πρακτικές εκφοβισμού για να κλείσει στόματα στην Κεντρική Τράπεζα”. Την αντίθεση του στη διεξαγωγή έρευνας κατά των εργαζομένων στην Κεντρική Τράπεζα “για δήθεν διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου προς πολιτικό κόμμα” εκφράζει με ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Το ΑΚΕΛ τήρησε αποστάσεις και ο εκπρόσωπος του παρέπεμψε τους δημοσιογράφους για λεπτομέρειες στην ΚΤ και στο Γενικό Εισαγγελέα.

Την έρευνα της Αστυνομίας στην Κεντρική σχολίασε και ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας.

Δήλωσε ότι η ενημέρωση του πολίτη για σημαντικά ζητήματα πρέπει να αποτελεί μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας σε ένα ευρωπαϊκό κράτος.

Αν το έγγραφο , είπε, δεν πλήττει κρατικά συμφέροντα, τότε δεν δικαιολογείται αστυνομική ή εισαγγελική παρέμβαση.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου χαρακτήρισε “σοβαρή την υπόθεση” και δήλωσε ότι “θα ανακριθούν οποιαδήποτε άτομα γνωρίζουν για το υπό διερεύνηση αδίκημα”.

Ο Μ. Παπαγεωργίου είπε ότι “σύμφωνα με την επιστολή που έλαβε η Αστυνομία από τον Γενικό Εισαγγελέα, η διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών ίσως στοιχειοθετεί διάπραξη ποινικών αδικημάτων”.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθούν για ανάκριση και πολιτικά πρόσωπα.

Διαβάστε ακόμα:

Στη φόρα τα περιουσιακά του Αναστασιάδη

Νίκος Κατσουρίδης: Προκύπτει ζήτημα συνέπειας και αξιοπιστίας του Νίκου Αναστασιάδη
 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κατεχόμενα: Αντιδράσεις για «υπηκοότητα» σε Τούρκο με ρουσφέτι
  2. Κατεχόμενα: Αντιδράσεις από τη μη αλλαγή ώρας
  3. Μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή στη Σαλαμίνα μετά την διαρροή μαζούτ
  4. Εντοπισμός και τρίτου σκάφους με πρόσφυγες στα ανοιχτά της Τηλλυρίας - Καταγράφονται αρνητικές αντιδράσεις πολιτών
  5. Μουσιούττας για διαρροές ΠτΔ: Έγγραφα παντού... πλην του λαού και του Εθνικού Συμβουλίου
  6. ΕΛΑΜ για «διαρροή» εγγράφων: Πολύ φθηνή η δικαιολογία του ΠτΔ και δεν πείθει κανένα