What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

26.01.2013 | 21:26
Τελευταία ενημέρωση: 26.01.2013 | 22:20

Ακόμα περιμένουν να τους κτίσουν τα σπίτια στη Λεμεσό- Εξαπατήθηκαν 13 οικογένειες

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Καταγγελίες σοκ εναντίον δυο εργοληπτικών εταιριών , για απόσπαση μεγάλου χρηματικού ποσού από 13 οικογένειες της Λεμεσού, με σκοπό την ανέγερση σπιτιών τους , σε περιοχή της Φασούλας, έκανε το πρωί ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος.

 13 οικογένειες από τη Λεμεσό, φαίνεται να έπεσαν θύματα μιας καλά οργανωμένης κομπίνας η οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, στήθηκε από δυο εταιρίες αγοράς και πώλησης ακινήτων. Οι 13 οικογένειες από το 2007, αγόρασαν μερίδια οικιστικής γης στην περιοχή της Φασούλας, στα οποία οι εν λόγω εταιρείες αναλάμβαναν την αποπεράτωση νεόκτιστων οικιστικών μονάδων εντός 9 μηνών όπως προέβλεπαν οι όροι των συμβολαίων που υπογράφτηκαν. 6 χρόνια μετά, και οι αγοραστές καταγγέλλουν πως τα σπίτια τους ακόμη δεν έχουν κτιστεί και οι όροι των συμβολαίων δεν υλοποιήθηκαν.

Η απόσπαση των χρημάτων σύμφωνα με της καταγγελίες του βουλευτή, υπήρξε καλά σχεδιασμένη αφού οι εταιρείες πριν την ολοκλήρωση του έργου τερμάτισαν τις εργασίες τους, λόγω μη αποπληρωμής των υποχρεώσεων τους προς την Τράπεζα, η οποία χρηματοδοτούσε τα έργα. Ο διευθυντής των εταιρειών σύμφωνα με την καταγγελία, φαίνεται από την μια να έπαιρνε τα χρήματα που αποδέσμευε η Τράπεζα για συνέχιση του έργου και ταυτόχρονα τα χρήματα των αγοραστών τα οποία έφτασαν συνολικά τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αποτέλεσμα οι 13 οικογένειες να μείνουν εκτεθειμένες και καταχρεωμένες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευάστρια εταιρεία δεν ήταν εγγεγραμμένη στο Σύνδεσμο Εργολάβων Οικοδομών και δεν είχε τη σχετική άδεια. Επίσης, η εταιρεία ανάπτυξης γης δεν ήταν εγγεγραμμένη στο ΦΠΑ και εγγράφηκε σε μεταγενέστερο στάδιο κατόπιν καταγγελιών. Διευθυντές και μέτοχοι των δυο εταιρειών υπήρξαν ένας γνωστό αρχιτέκτονας από τη Λεμεσό, καθώς επίσης , ο γιος και η σύζυγος κτηματολογικού λειτουργού του Επαρχιακού Κτηματολογίου Λεμεσού.

Για την υπόθεση ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Πέτρος Κληρίδης, εντόπισε πειθαρχικές ευθύνες ωστόσο αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών του ΤΑΕ Λεμεσού για εντοπισμό ποινικών ευθυνών που πιθανόν να προκύπτουν. Το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέας που αφορά τις πειθαρχικές ευθύνες αναμένεται να σταλεί στον Υπουργό Εσωτερικών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-Fitch: Νέα υποβάθμιση του κυπριακού αξιόχρεου - Το B έγινε BB-

-ΕΛΑΜ: το Μνημόνιο εκχωρεί την κρατική κυριαρχία στου ξένους τοκογλύφους

-Τραυματισμός δυο προσώπων μετά από συμπλοκή συμμοριών στην Ορόκλινη

-Νέες συλλήψεις για κυβεία – Συντονισμένη επιχείρηση χθες το βράδυ στη Λάρνακα

-8 χιλιάδες ευρώ έκαναν φτερά από σπίτι στην Αγία Νάπα

-Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς πρακτορείο στοιχημάτων στην Αραδίππου

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Υπόθεση Ερωτοκρίτου: To Ανωτάτο απέρριψε τις εφέσεις και των «4»
  2. Λεμεσός: Ακόμα ένα κρούσμα βίας σε νοσοκομείο - Τα ανυπόμονα αδέλφια χίμηξαν σε αστυνομικίνες και νοσηλευτές
  3. Αναβολή στην υπόθεση ΤΕΠΑΚ: Με 468 κατηγορίες οι 7 κατηγορούμενοι για τα «αμαρτωλά» ερευνητικά προγράμματα [vid]
  4. Υπόθεση Ερωτοκρίτου: To Ανωτάτο απέρριψε τις εφέσεις και των «4»
  5. «Εγώ ο Πολίτης»: Διερευνητική συνάντηση με Νικόλα Παπαδόπουλο
  6. Έδεσε και έσερνε σκύλο με αυτό το αγροτικό - Το αστείο στο δικαστήριο που του βγήκε ξινό