What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

27.01.2013 | 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 27.01.2013 | 16:22

Ομήρου: Κατεπείγουσα ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στο μνημόνιο προτού συνομολογηθεί η δανειακή σύμβαση

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Είναι κατεπείγουσα ανάγκη δεδομένου ότι το μνημόνιο δεν έχει ακόμη υπογραφτεί, να υπάρξουν αλλαγές στο μνημόνιο προτού συνομολογηθεί η δανειακή σύμβαση, δήλωσε από την Πάφο ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της κοπής βασιλόπιτας της τοπικής οργάνωσης Κάτω Πάφου της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου ανέφερε πως είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και εξοργιστικό να υπάρχει λόγος στην τρόικα για την διαχείριση του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Είναι αδιανόητο συνέχισε, να επιβάλλουν μεθόδους και τρόπους διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας αναφερόμενος στους ημικρατικούς οργανισμούς αλλά και στην ακίνητη περιουσία .
Ο κ. Ομήρου είπε « πως το σύνολο της ακίνητης περιουσίας και μάλιστα των δήμων όχι μόνο του δημοσίου αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης , θα πρέπει να καταγραφεί και η τρόικα θα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την εκποίηση αυτής της περιουσίας αν κριθεί ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο».
Πρόσθεσε επίσης, πως πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί ο διαγνωστικός έλεγχος, να υπάρξει σμίκρυνση του ποσού που θα χρειαστεί για σκοπούς ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ούτως ώστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες συνέχισε «να μην υπάρχει επιμονή ότι επειδή το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο δεν είναι διαχειρίσιμο θα έχει λόγο η τρόικα σε ζητήματα άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας».
Ο κ. Ομήρου συμπλήρωσε ακόμη πως είναι φανερό από τα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο αλλά και από την απροκάλυπτη παρέμβαση της τρόικας σε ότι αφορά την διαχείριση του ζητήματος του φυσικού αερίου, ότι υπάρχει επιβουλή σε ότι αφορά την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας από πλευράς τρόικας.
Είναι φανερό, είπε «ότι δυστυχώς η πρόνοια του μνημονίου δίνει στην τρόικα την δυνατότητα να έχει ρόλο και λόγο σε ότι αφορά την διαχείριση του ζητήματος του φυσικού αερίου από πλευράς κυπριακής δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή είναι επίσης φανερό ότι κάκιστα υπήρξε πρόνοια για ιδιωτικοποιήσεις εάν κριθεί ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο», συνέχισε.
Ο Γιώργος Λιλλήκας θα βρεθεί στην δεύτερη Κυριακή
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο Γιώργος Λιλλήκας θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, και ότι η υποψηφιότητα του κ. Λιλλήκα αγκαλιάζεται από τους πολίτες δημιουργώντας ένα πρωτόγνωρο λαϊκό ρεύμα. Οι πολίτες κατανοούν κατέληξε, ότι μόνο ο Γιώργος Λιλλήκας μπορεί να δώσει νικηφόρα την μάχη του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-
Γέμισε η αγορά με «μαϊμού» κινητά/πληθαίνουν οι σπείρες που εξαπατούν

-
«Αναλάβετε τις ευθύνες σας»/Προειδοποιούν την κυβέρνηση οι κάτοχοι αξιογράφων

-
Απάτη σε κοινοτικό συμβούλιο στη Λεμεσό/ Ύποπτος πρώην Κοινοτάρχης για υπεξαίρεση €20.000

-
€2,3 εκατομμύρια για επιδόματα φοίτησης σε ιδιωτικά σχολεία για Τ/κ και μειονότητες/ μέχρι και €11.600 για κάθε Τ/κ μαθητή

-
Ν. Αναστασιάδης: Τέρμα το ρουσφέτι στους διορισμούς

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ντάισελμπλουμ: Θα αδειάσω ένα μπουκάλι ούζο όταν η Ελλάδα βγει από το μνημόνιο
  2. Τρία μνημόνια συνεργασίας υπογράφουν Κύπρος και Ελλάδα στο περιθώριο της τριμερούς την άλλη εβδομάδα
  3. Τσίπρας από Κάλυμνο: Έστειλε μήνυμα ειρήνης, φιλίας και αποφασιστικότητας προς την Τουρκία
  4. Λευκωσία: Έπεσαν υπογραφές για το παρκινγκ στην Ομήρου
  5. Προβλήματα στις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων στις Βάσεις
  6. Σε εκκρεμότητα οι υποθέσεις καταχρηστικών ρητρών