What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

Τελευταία ενημέρωση: 27.01.2013 | 18:59

«Συνεργασία μακράς πνοής» λένε Αναστασιάδης - Καρογιάν από το Λονδίνο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Τη δέσμευση ότι η συνεργασία τους δε θα λήξει μετά τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου έδωσαν οι Νίκος Αναστασιάδης και Μάριος Καρογιάν κατά τη διάρκεια χοροεσπερίδας του παραρτήματος ΔΗ.ΚΟ Αγγλίας στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος απευθυνόμενος στα μέλη της παροικίας που παρέστησαν στην εκδήλωση δήλωσε πως "αυτό που προέχει για κάθε πατριώτη είναι πώς θα βγει η Κύπρος το συντομότερο δυνατό από το σημερινό αδιέξοδο, πώς θα ξεπεράσει με τον πιο ανώδυνο τρόπο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει» και πρόσθεσε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται όραμα, συγκεκριμένες πολιτικές με μετρήσιμους στόχους και δράσεις που δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.
Χαρακτήρισε την απόφαση συνεργασίας με το Δημοκρατικό Συναγερμό «πολύ δύσκολη αλλά εθνικά επιβεβλημένη», προσθέτοντας ότι το κόμμα του δε θα ήταν σωστό απέναντι στην ιστορία του και τις μελλοντικές γενεές αν υιοθετούσε υπεκφυγές, μισόλογα και ωραιοποιημένα συνθήματα. «Επιδιώκουμε θεσμική συνεννόηση, εθνική συναίνεση, κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας και για αυτό το λόγο πήραμε μια ισχυρή απόφαση που θα εφαρμοστεί μέχρι τέλους».
Ο Μάριος Καρογιάν δήλωσε αισιόδοξος πως οι εκλογές θα κριθούν από τον πρώτο γύρο υπέρ του κ. Αναστασιάδη, προειδοποιώντας όμως τους οπαδούς της υποψηφιότητας ότι χειρότερος σύμβουλος στις εκλογές είναι ο εφησυχασμός, παροτρύνοντας τους παρευρισκομένους να προσέλθουν στην κάλπη.Έκανε επίσης λόγο για «μια σειρά από λάθη, εκτιμήσεις, ολιγωρίες, αναβολές, αναβλητικότητες, εμμονές σε δογματισμούς που δεν άφησαν τα πράγματα να κυλήσουν όπως έπρεπε στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να μην είναι υπερβολή να πει κανείς ότι από το ‘74 η χώρα περνά την πιο δύσκολη φάση της».
Από την πλευρά του ο υποψήφιος για την Προεδρία και πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης στο σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι η «ιστορική» απόφαση συνεργασίας με το ΔΗ.ΚΟ, «μέσα από το διάλογο και με το Ευρωπαϊκό Κόμμα και τους Οικολόγους, αλλά και την κοινή στάση στη Βουλή με το Σοσιαλιστικό Κίνημα» δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα του προβληματισμού για το τι πρέπει να υπερέχει: το παρελθόν γεμάτο διχασμούς και διαφορές ή ένα σίγουρο παρόν και ένα βεβαιότερο μέλλον.
«Υπεράνω ιδεολογιών υπάρχει η ιδέα και ιδέα είναι μόνο η πατρίδα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης. Χαιρέτισε την απόφαση του ΔΗ.ΚΟ, χαρακτηρίζοντάς την κίνηση υπερβατική η οποία θα τιμηθεί με έργα. «Θα τιμήσω μέχρι το τελευταίο ιώτα τα όσα έχουμε συμφωνήσει με το ΔΗ.ΚΟ. (…) Η συνεργασία μας δεν είναι μόνο για τις 17 Φλεβάρη, αλλά είναι συνεργασία μακράς πνοής», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η νίκη θα έρθει οπωσδήποτε στον πρώτο γύρο των εκλογών και ότι «θα είναι νίκη όχι του Νίκου Αναστασιάδη ή κάποιου κόμματος μα νίκη της Κύπρου».
Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η διακυβέρνησή του θα αφήσει τη σφραγίδα της τολμώντας να αλλάξει θεσμούς ή να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη τους, να ανασυγκροτήσει το κράτος, να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση με αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Κύπρου, του φυσικού αερίου και την ιδιότητα μιας ευρωπαϊκής χώρας, ώστε να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων για επανεκκίνηση της οικονομίας και τερματισμό των συσσιτίων και της ουράς ανέργων.
«Δε θα μπω σε αντιπαραθέσεις, ο κόσμος ζητά θέσεις - πώς οι πολιτικοί μπορούμε να προσφέρουμε λύσεις, πώς μέσα από τη συλλογικότητα θα αντιμετωπίσουμε το εθνικό μας πρόβλημα αναγνωρίζοντας πια ότι οι ώμοι του ενός δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη ενός τόσο τεραστίου προβλήματος, πώς παράλληλα μέσα από τη σοφία των πολλών και την εμπειρογνωμοσύνη ενός πνευματικού πλούτου ακαδημαϊκών που διαθέτουμε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά προβλήματα, πώς θα διαχειριστούμε το φυσικό αέριο, πώς θα δημιουργήσουμε ένα κράτος σύγχρονο, υπηρέτη και όχι δυνάστη του λαού, αξιοσέβαστο μέσα στην Ευρώπη», είπε ο κ. Αναστασιάδης.
Καλωσορίζοντας επισήμους και μέλη της παροικίας στην εκδήλωση ο πρόεδρος του παραρτήματος ΔΗ.ΚΟ Αγγλίας, Μιχάλης Έλληνας ανέφερε ότι η συμφωνία με το ΔΗ.ΣΥ έγινε για ένα λόγο: «Ο τόπος διέρχεται την πιο κρίσιμη μετά το 1974 καμπή της ιστορίας του. Το καράβι βούλιαξε και πρέπει να υπάρξει αλλαγή πορείας πάραυτα. Υποστηρίζουμε το Νίκο Αναστασιάδη, με ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα και μια διάφανη πορεία σωτηρίας, να αναλάβει αυτό το δυσβάσταχτο φορτίο, να διέλθει το καράβι μας ασφαλές από τις Συμπληγάδες». Επέκρινε επίσης πολιτικούς ή προεδρικούς ανταγωνιστές διότι, όπως σημείωσε ο κ. Έλληνας, δεν έχουν λέξη επίκρισης για το περιεχόμενο και την ουσία του προγράμματος της συμφωνίας μεταξύ ΔΗ.ΚΟ και ΔΗ.ΣΥ, παρά μόνο άλλα επικρίνουν και λοιδωρούν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-
Γέμισε η αγορά με «μαϊμού» κινητά/πληθαίνουν οι σπείρες που εξαπατούν

-
«Αναλάβετε τις ευθύνες σας»/Προειδοποιούν την κυβέρνηση οι κάτοχοι αξιογράφων

-
Απάτη σε κοινοτικό συμβούλιο στη Λεμεσό/ Ύποπτος πρώην Κοινοτάρχης για υπεξαίρεση €20.000

-
€2,3 εκατομμύρια για επιδόματα φοίτησης σε ιδιωτικά σχολεία για Τ/κ και μειονότητες/ μέχρι και €11.600 για κάθε Τ/κ μαθητή

-
Ν. Αναστασιάδης: Τέρμα το ρουσφέτι στους διορισμούς

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Διακήρυξη της Λευκωσίας» στην 5η Τριμερή Κύπρου, Ελλάδος, Αιγύπτου και στο «βάθος»... τριπλή οριοθέτηση ΑΟΖ [vids, pics]
  2. Συνάντηση ΑΚΕΛ - «Εγώ ο Πολίτης» με «άρωμα» Κυπριακού και Προεδρικών
  3. Αλ Σίσι: «Νέο πλαίσιο συνεργασίας με Κύπρο» [pics]
  4. Διπλή «βόμβα» στη Γερμανία - Μέρκελ και Σουλτς ζητούν νέες εκλογές
  5. Η ιστορική επίσκεψη Σίσι στην Κύπρο - Διαπραγματεύσεις για αγωγό από το «12» σε αιγυπτιακά τερματικά [pics, vids]
  6. Κατεχόμενα: Τόσο αυξήθηκε ο «εκλογικός» πληθυσμός