What's hot? SAIPEM12000· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

28.01.2013 | 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 28.01.2013 | 13:53

ΣΥΡΙΖΑ: Και ο Στουρνάρας είχε προτείνει "χριστιανόσημο"

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και θυμίζει ότι τα ίδια είχε προτείνει και ο Στουρνάρας
- ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δεν διστάζει να εμπλέξει στους βρώμικους σχεδιασμούς της ακόμα και την Εκκλησία
- Ο Τάσος Κουράκης ζητεί να επιβάλλεται ένα είδος φόρου σε όσους δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, ενός είδους χριστιανόσημου, δηλαδή 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη ΝΔ ότι διακατέχεται από αγωνιώδη εμμονή να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ακόμα κι αν αυτό αφορά στην Εκκλησία.

"Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Η προσωπική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσου Κουράκη στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» δεν είναι καινοφανής. Στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον ΥΠ.ΟΙΚ κ.Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες", τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, σημειώνει ότι: "Αυτή η πρόταση χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως μέρος της γνωστής στρατηγικής επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στα στελέχη του και αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα πραγματικά επίδικα της συγκυρίας. Είναι φανερό ότι η ΝΔ δεν διστάζει να εμπλέξει στους βρώμικους σχεδιασμούς της ακόμα και την Εκκλησία, να την εντάξει και αυτήν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στοχοποίησης της αριστεράς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας."

Στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης μπήκαν όμως και άλλα κόμματα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσφέρεται να μοιράσει τη γη της Εκκλησίας σε ανέργους για να την καλλιεργήσουν, οι κατά τόπους ενορίες στηρίζουν τους απόρους με συσσίτια αγάπης και ο απλός ιερέας βρίσκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου οικογενειάρχη, έρχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκης να προτείνει φορολόγηση της ελληνορθόδοξης πίστης μας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε αυτή την αλλόκοτη στάση που δηλοί ασέβεια και παντελή έλλειψη κατανόησης του άρρηκτου δεσμού Ελληνισμού και Ορθοδοξίας και στηρίζουμε την Εκκλησία μας τόσο ισχυρά, όσο και εκείνη στηρίζει σήμερα την Κοινωνία μας.

Τέλος, αν και δεν πιστεύουμε στην φίμωση της ελεύθερης άποψης, κρίνουμε ότι ο κ. Κουράκης υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα», τονίζουν.

Διαβάστε και άλλες ειδήσεις από την κατηγορία Ελλάδα 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Δημοσιογράφος σε βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ: «Είσαι άσχετη, ξεφτιλίζεις τα πάντα!»
  2. Σκάνδαλο Novartis: Οι 2 Έλληνες Πρωθυπουργοί, η απόπειρα αυτοκτονίας στελέχους στο Χίλτον και οι κυπριακές off shore
  3. Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Η κυβέρνηση δεν είδε και δεν άκουσε...
  4. Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά
  5. Αποκαλυπτικός Βαρουφάκης! Τσίπρας: «Θα πετάξω έξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές»
  6. Απρόσμενος σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης ο «μισητός» στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Γιάννης Στουρνάρας