What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

28.01.2013 | 20:18
Τελευταία ενημέρωση: 29.01.2013 | 08:27

Γιαννάκης Ομήρου : Τώρα είναι η ώρα των πολιτών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Για μια νέα κοινωνική συμμαχία η οποία διαμορφώνεται μέσα στο λαό εν όψει των προσεχών προεδρικών εκλογών έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Κ.Σ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Μιλώντας σε εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Φοιτητικής Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα ήδη αγκαλιάζεται από τους πολίτες και την κυπριακή κοινωνία, υπερβαίνει κομματικές γραμμές και ιδεολογικούς διαχωρισμούς και στηρίζεται σε ένα ευρύ μέτωπο δημοκρατικής συμπαράταξης που εγγυάται με σιγουριά την είσοδο στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Οι πολίτες απελευθερώνονται από συνθήματα τεχνητής πόλωσης από παρελθοντικά σύνδρομα πολιτικής και ιδεολογικής ακινησίας και προσέρχονται αποφασιστικά στο μέτωπο της αλλαγής και της ελπίδας. Για μια νέα αρχή. Για την καινούργια πορεία» είπε.

«Για μια νέα εθνική στρατηγική που θα ακυρώνει τους αδιέξοδους, στείρους και αναποτελεσματικούς χειρισμούς του παρελθόντος που οδήγησαν το Κυπριακό σε πολύ χειρότερη θέση από εκείνη στην οποία βρισκόταν όταν ξεκινούσαν οι απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις. Με απόσυρση των απαράδεκτων υποχωρήσεων στις οποίες προέβη ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι οποίες σήμερα στα πλαίσια της λεγόμενης κωδικοποίησης κινδυνεύουν να αποτελέσουν οριστικό κεκτημένο για την τουρκική πλευρά» πρόσθεσε.

«Με αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας μας και διεκδικητική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της Τουρκίας για να πειθαναγκαστεί να εκλογικευτεί και να υποχρεωθεί σε αλλαγή της στάσης της για να οδηγηθούμε σε λύση στη βάση των αρχών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Για το ξαναζωντάνεμα και την ανόρθωση της Κυπριακής Οικονομίας μακριά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας και την υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας» συμπλήρωσε.

«Για μια εκ βάθρων μεταρρύθμιση του κράτους και των θεσμών με εξοβελισμό από το δημόσιο βίο της διαπλοκής, της διαφθοράς και της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος, με διαφάνεια, μηχανισμούς ελέγχου και κοινωνική λογοδοσία» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ο λαός μας αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα, για εθνική λαϊκή ενότητα, για να μπούμε σε μια νέα εποχή».

Είπε τέλος ότι τον Φεβρουάριο ο κυπριακός λαός ανοίγει μια καινούργια σελίδα στην κυπριακή ιστορία, κλείνοντας οριστικά τον κύκλο της μεταανεξαρτησιακής Κύπρου και οικοδομώντας μια νέα εποχή εκσυγχρονισμού, ελπίδας και προοπτικής με τον Γιώργο Λιλλήκα και την κοινωνία των πολιτών.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
-Κυπριακές Αερογραμμές: Ανοίγει ο δρόμος για το σχέδιο επιβίωσης
- Φρικιαστικό έγκλημα στην παλιά Λευκωσία - Του έκοψαν τον λαιμό
- Αντισυλληπτικά που κυκλοφορούν και στην Κύπρο ύποπτα για θανάτους

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Γνωμάτευση-«χαστούκι» Κληρίδη για τα προεκλογικά έξοδα - «Αναβρασμός» στα επιτελεία για το πλαφόν 1 εκατ. ευρώ
  2. Προεδρικές Εκλογές - Κυπριανού: Η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα
  3. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: Αντιθεσμική συμπεριφορά Αναστασιάδη
  4. Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο για νεαρό βουλευτή – «δεξί χέρι» της Κλίντον
  5. ΔΗΚΟ: Η θλιβερότητα του κ. Αναστασιάδη...εξαπάτησε τον λαό για να επιβληθεί το καταστροφικό «κούρεμα»
  6. Ξεπέρασαν τις 600 οι συμμετοχές στον αγώνα «FX Pro - Τρέξτε μαζί μας»