What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

28.01.2013 | 23:45
Τελευταία ενημέρωση: 28.01.2013 | 23:46

Ολοκληρώθηκε το debate των υποψηφίων για το Κυπριακό

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε παρελθοντικό χρόνο και γύρω από τις θέσεις του κάθε υποψήφιου στο σχέδιο Ανάν κινήθηκε το αποψινό debate για το Κυπριακό.

Νίκος Αναστασιάδης
-21:20
Ερωτηθείς για τη στάση του στο δημοψήφισμα το 2004, ο Νίκος Αναστασιάδης, υπέδειξε ότι αυτό που έχει σημασία είναι αν δεσμεύεσαι με την ετυμηγορία του 76%, κάτι το οποίο, όπως είπε, απόδειξε εμπράκτως, μέσα από τη στάση του και την δράση του για αλλαγή του αρνητικού κλίματος κατά της Κύπρου, μετά το 2004 μέσω του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος .
Υπενθύμισε τις δηλώσεις του που ακολούθησαν του δημοψηφίσματος, με την οποία έκανε σαφές, ότι ο ΔΗΣΥ, θεωρεί την ετυμηγορία του λαού απόλυτα σεβαστή, κάνοντας αναφορά στα όσα είπε μετά τη συζήτηση στις 10 Νεομβρείου του 2005, στη Βουλή για το Κυπριακό, μέσα από την οποία κατέληξαν στην οριστικοποίηση αλλαγών που δεν είναι διακοσμητικές.
Αυτό που πρέπει να διακρίνει τον καθένα μας, είπε είναι ο προγραμματισμός και η συλλογική διαχείριση.
Διαβεβαίωσε ότι μέσα από τις προτάσεις του ΔΗΣΥ και τον τον διάλογο με το ΕΥΡΩΚΟ, έχουν καταλήξει πώς θα χειριστούν το Κυπριακό.
Αυτό που θα γίνει μέσα από συλλογική διαχείριση, πρόσθεσε θα πρέπει να είναι αυτό που θέλει ο λαός, ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, λύση που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων μέσα από την ενεργή εμπλοκή της ΕΕ.

Σταύρος Μαλάς
- 21:30

Αναφορικά με το εάν θα υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν εάν οι βασικές πρόνοιες του σχεδίου επανέλθουν μετά τις Προεδρικές εκλογές ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς απάντησε: «Το 2004 ήμουν ένα ενεργός πολίτης έκρινα με τα δεδομένα της στιγμής αναφορικά με το σχέδιο Ανάν, ότι ενδεχομένως μπορούσε να λειτουργήσει. Όμως ο λαός αποφάσισε και γι αυτό δεν μπορεί να επανέλθει αυτό το σχέδιο».
«Είναι ένα πράγμα να είσαι πολίτης και άλλο πράγμα να είσαι ηγέτης ενός κόμματος», είπε ο κ. Μαλάς ο οποίος έκανε λόγο για τις θέσεις του κ. Αναστασιάδη και τις καταγγελίες του εναντίον της Κυβέρνησης Παπαδόπουλου για έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών πάνω στο σχέδιο.
Ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι «η Ε/Κ πλευρά διαχρονικά έχει διεκδικήσει λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας και πρέπει να συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύση στην βάση αρχών. Μια λύση για το κυπριακό σε ένα πνεύμα μέγιστης συναντίληψης όλων των πολιτικών συνάμεων»


Νίκος Αναστασιάδης

Ερωτηθείς για την θέση του για ένταξη της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε την ένταξη μας στην Ε.Ε. για την επίλυση του Κυπριακού.
«Αυτός ήταν ο σκοπός που ενταχθήκαμε στην Ευρώπη», πρόσθεσε.
«Η αίτηση ένταξης στον συνεταιρισμό για την ειρήνη είναι ομόφωνη απόφαση της βουλής. Με την ένταξη μας στον συνεταιρισμό θα βρεθούν άλλοι σε δύσκολη θέση και όχι η Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο κ. Αναστασιάδης.


Γιώργος Λιλλήκας
-21:40

Ο υποψήφιος για την Προεδρία Γιώργος Λιλλήκας ερωτηθείς και αυτός για την θέση του επί του σχεδίου Ανάν και την στάση που θα τηρήσει σε περίπτωση επαναφοράς του σχεδίου απάντησε ότι: «Είναι γνωστό ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος κληρονόμισε το σχέδιο και ήταν αντίθετος με αυτό αλλά και με την διζωνική γιατί είναι στην ουσία διχοτόμηση. Η 8η Ιουλίου ήταν μεγάλη επιτυχία του Παπαδόπουλου. Το θέμα ήταν να ξεφύγουμε από το σχέδιο Αναν και την διζωνική διχοτόμηση η οποία θα μετατρέψει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Και αυτό πρέπει να γίνει. Να βάλουμε σε νέες βάσης την λύση του Κυπριακού».
Σε ερώτηση τι θα γίνει εάν δεν αποδεχθούν τόσο τα Η.Ε. όσο και η Τουρκία και η Τ/Κ την αποκήρυξη της διζωνικής ο κ. Λιλλήκας είπε ότι « τώρα ήρθε η ώρα εμείς να αποδεχτούμε ότι αυτή η πολιτική χρεοκόπησε. Δική μας δουλειά είναι να δείξουμε ότι έχει χρεοκοπήσει αυτή η πολιτική. Σε μας εναπόκειται να είμαστε διεκδικητικοί».


Νίκος Αναστασιάδης
-21:50

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε ερώτηση για το πώς η θέση του για διεύρυνση του κύκλου των συνομιλητών στο Κυπριακό με την συνεργασία του με το ΔΗΚΟ έχει ανακαταληφθεί ανέφερε: «Αν δείτε αυτό που συμφωνήθηκε στο θέμα με το ΔΗΚΟ είναι η ΕΕ να είναι ενεργός παρατηρητής την ίδια ώρα στο εθνικό θα παρθούν τέτοιες αποφάσεις και θα αναληφθούν τέτοιες πολιτικές με τις οποίες να καθίσταται υπόλογη η Τουρκία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από Ταλάτ και Έρογλου να λύσουν το κυπριακό. Πρέπει να φέρουμε την Τουρκία στο τραπέζι του διαλόγου υπό την αιγίδα των ΗΕ να βρεθεί η Τουρκία στο τραπέζι υπό αυστηρούς όρους για να μπορέσουμε να στρέψουμε την προσοχή και τις πιέσεις στην Τουρκία».

Σταύρος Μαλάς
21:52
Ερωτηθείς για θέση του στο θέμα των προσφύγων, και την αναλογία Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και Τούρκων, ο Σταύρος Μαλάς, απάντησε ότι θα διεκδικήσει την επιστροφή, 90 περίπου χιλιάδων από τις 145 χιλιάδες πρόσφυγες.
Για τους υπόλοιπους θα υπάρχει το δικαίωμα της επιστροφής, για όλους τους νόμιμους ιδιοκτήτες και για όσους αυτό δεν καθίσταται δυνατή η αποκατάσταση, θα υπάρχει το δικαίωμα της ανταλλαγής, η αποζημίωσης.
Διαβεβαίωσε ότι δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στο χρήση, αλλά της αποκατάστασης όλων των προσφύγων.

Αναστασιάδης
21:56
Ο Νίκος Αναστασιάδης κατηγόρησε τον Γιώργο Λιλλήκα, ότι κάθε μέρα παρουσιάζει μία καινούργια θέση και προχώρησε σε αναφορές από το βιβλίο του κυρίου Λιλλήκα, στις οποίες αναφερόταν για διζωνική με περιεχόμενο, η διζωνική, σε χαλαρή ομοσπονδία.
Ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης, εξήγησε τη θέση του για τη λειτουργία συμβουλίου αρχηγών και επιτροπών, που θα διαμορφώσουν προτάσεις, που θα αποτρέψουν όσα απαράδεκτα, όπως είπε, αποδέχθηκε ο Κύριος Χριστόφιας.

Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε το διαδικαστικό των ερωτήσεων και οι υποψήφιοι προχώρησαν σε δίλεπτες τοποθετήσεις.

Νίκος Αναστασιάδης

Στην καταληκτική δίλεπτη τοποθέτησή του στο πρώτο μέρος του Ντιπέϊτ ο υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι παρελθοντολογώντας δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Το θέμα είναι να πούμε στους πολίτες τι προγραμματίζουμε να κάνουμε με τους έποικους και την λύση του Κυπριακού. Δεν έχει σημασία τι είπε ο ένας και ο άλλος. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι μέσα από ένα πλέγμα συμμαχιών να φέρουμε την Τουρκία υπόλογη για το Κυπριακό και η ουσία παραμένει μία πως θα πείσουμε για τις θέσεις μας και εντός και εκτός».

Σταύρος Μαλάς
-22:14
Όποιος διεκδικεί την ψήφο του λαού πρέπει να εκπέμπει αξιοπιστία, δήλωσε ο Σταύρος Μαλάς, ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Λιλλήκα για μεταλάξεις, με τις οποίες επιδιώκει να χαϊδέψει τα αυτιά του κυπριακού λαού, δίνοντας του φρούδες ελπίδες που οδηγούν την Κύπρο στη διχοτόμηση.
Ο Κύριος Μαλάς, απευθυνόμενος προς τον Νίκο Αναστασιάδη, διερωτήθηκε εάν η θέση του ΔΗΣΥ για ένταξη στον συνεταιρισμό για την ειρήνη, θα μας βοηθήσει να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στην ΕΕ, την στιγμή που δεν αποτελεί πυλώνα της Ένωσης

Γιώργος ΛΙλλήκας
22:16
Ο Γιώργος Λιλλήκας, κατηγόρησε με τη σειρά του, τους 2 ανθυποψηφίους του, ότι δεν μπορούν να φέρουν μία καλύτερη λύση από αυτή του σχεδίου Ανάν, γιατί ήταν θιασώτες του σχεδίου.
Αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, επικεφαλής του επιτελείου του κυρίου Αναστασιάδη, με τις οποίες ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζητά να περάσει λύση χωρίς δημοψήφισμα.
Πρέπει, είπε ο Κυπριακός Ελληνισμός να κρίνει τον καθένα από τα έργα και όχι τις μεταλλάξεις του στην προεκλογική περίοδο.
Τέλος προσκάλεσε τους Κυρίους Αναστασιάδη και Μαλά σε δημόσια συζήτηση για το βιβλίο του, στο οποίο και οι δύο έκαναν αναφορά, ως απόδειξη των μεταλλάξεων του στο θέμα κυρίως, της διζωνικής δικοινοτικής.


Μέρος Β’
Νίκος Αναστασιάδης
-22:30
Ερωτηθείς για την αρχική στήριξη του ΔΗΣΥ, στον Πρόεδρο Χριστόφια και για την αλλαγή στην στάση του σήμερα, ο Νίκος Αναστασιάδης υπενθύμισε ότι ο κύριος Χριστόφιας ξεκίνησε με μία καθολική στήριξη όλων των δυνάμεων και το ίδιο έπραξε η αντιπολίτευση, δίνοντας το στίγμα ευθύνης.
Η στήριξη δόθηκε, είπε από τον ΔΗΣΥ, για 18 μήνες και η διαφωνία, όταν διαπιστώθηκαν οι πραγματικές θέσεις που έθετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εν αγνοία των πολιτικών αρχηγών.
Ανέφερε ότι το 2010, όταν έγιναν γνωστές οι συγκλίσεις υπήρξε η κάθετη διαφωνία και διαφοροποίηση του ΔΗΣΥ
«Αυτό που ενδιαφέρει τον Κυπροιακό Ελληνισμό είναι ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, «μία στρατηγική για να πάμε μπροστά, εάν ο χρόνος περνά και η κατάσταση παραμείνει ως έχει χωρίς την δημιουργία συμμαχιών με γειτονικά κράτη όπως το Ισραήλ, χωρίς αναβάθμιση των θέσεων μας με τις ΗΠΑ και αξιοποίηση της ΕΕ, οι προσπάθειες δεν θα στραφούν προς την Τουρκία.
Επαναβεβαίωσε εκ νέου, ότι δεν πρόκειται να επιχειρήσει μία δεύτερη επαναφορά του σχεδίου Ανάν, κάτι το οποίο τόνισε, όπως είπε κατ’ επανάληψη σε ομιλίες μου στη βουλή και σε συνεντεύξεις από το 2004 και έπειτα


Γιώργος Λιλλήκας

Αναφορικά με το εάν αποδέχεται ή όχι την διζωνική ο Γιώργος Λιλλήκας απάντησε: «Δεν αποδέχομαι την διζωνική ομοσπονδία. Η δική μου θέση είναι ότι η 8η Ιουλίου ήταν σημαντική θέση και ήταν αυτή η οποία θα μας επέτρεπε να εγκαταλείψουμε την διζωνική η οποία μας έφερε στο χείλος της καταστροφής. Την διζωνική υποστηρίζουν και οι δυο ανθυποψήφιοι μου την ίδια πολιτική που ακολουθούμε και τώρα Η πολιτική του καλού παιδιού εξυπηρετεί την Τουρκία. Σήμερα έχουμε δυο υποψήφιους οι οποίοι υποστηρίζουν την διζωνική η οποία δεν υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες».

Σταύρος Μαλάς
-22:53
Ο Σταύρος Μαλάς, αναφέρθηκε στην πρόταση του για το φυσικό αέριο, το οποίο όπως εκτιμά θα μας δώσει στρατηγικές σημασίες με σημαντικές χώρες.
Εξέφρασε την άποψη, ότι χώρες, όπως το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ρωσία ενδιαφέρονται να έχουν δίπλα τους ένα εταίρο που να έχει σταθερό πολιτικό σύστημα.
Τόνισε ότι μία λύση χαλαρής ομοσπονδίας, θα ανοίξει την όρεξη κάποιων που επιβουλεύονται τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας μας,.
Ο Σταύρος Μαλάς, εκτίμα ότι τα ισχυρά κράτη ενδιαφέρονται να πείσουν την Τουρκία προς την κατεύθυνση λύσης με ισχυρή ομοσπονδία.
Κάλεσε δε, τον Κύριο Λιλλήκα να ξεκαθαρίσει εάν είναι η δεν είναι υπέρ της διαπεριφερειακής λύσης, την οποία, όπως υποστήριξε, δέχθηκε ο Μακάριος.

Ερωτηθείς για τη θέση του στο σχέδιο Ανάν, διαβεβαίωσε ότι εάν το είχε σήμερα ενώπιον του δεν θα το αποδεχόταν, μετά τις διαιρετικές και επιζήμιες εξελίξεις που προέκυψαν.
Η θέση του σήμερα είναι ξεκάθαρη, κατέληξε, ισχυρή ομοσπονδία με ισχυρή κυβέρνηση.


Γιώργος Λιλλήκας

Αναφορικά με την θέση του για την ομοσπονδία ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι «Δεν αποκλείω την ομοσπονδία. Και η Γερμανία και η Αμερική έχουν ομοσπονδία και δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που αποκλείω είναι την διζωνική η οποία είναι αυτή που μας οδηγεί στην διχοτόμηση. Εάν εκλεγώ το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας όπως θα μετονομαστεί το Εθνικό συμβούλιο θα πρέπει να εκπονήσει ένα σχέδιο λύσης του Κυπριακού το οποίο να συνάδει με δίκαιη και λειτουργική λύση του προβλήματος και να το προωθήσει για να βασιστεί και να λυθεί βάση αυτού το εθνικό μας πρόβλημα».Σταύρος Μαλάς
-23:03
Ερωτηθείς γιατί παραμένει αρνητικός στο θέμα της ένταξης στον συνεταιρισμό για την ειρήνη, απάντησε ότι πρόκειται για παρακλάδι του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν αποτελεί πυλώνα της ΕΕ.
Υπέδειξε ότι, εάν η Κύπρος, υποβάλει αίτηση για ένταξη στο συνεταιρισμό για την ειρήνη θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Βέτο της Τουρκίας και διερωτήθηκε τι θα κερδίσουμε, με μία τέτοια κίνηση, την στιγμή που ενώ έχουμε μπλοκάρει σχεδόν όλα τα υπό διαπραγμάτευση κεφάλαια για ένταξη της στην ΕΕ, δεν έχουμε καταφέρει να υπάρξουν επιπτώσεις εναντίον της.
Υποστήριξε δε, ότι ενδεχόμενη ένταξη μας στον συνεταιρισμό θα ανοίξει την όρεξη της Τουρκίας για επιβολή εγγυήσεων σε μία ενδεχόμενη λύση.

Νίκος Αναστασιάδης
- 23:10

Σε κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του Γιώργου Λιλλήκας ο Νίκος Αναστασιάδης είπε «Από τα όσα είπε ο κ. Λιλλήκας φαίνεται η αλαζονεία και το επίπεδο του ανδρός. Από αυτή του την στάση και μόνο φαίνεται το επίπεδο. Και είναι άξιο απορίας πότε θα κάνει όλα όσα πιστεύει ότι θα κάνει. Και αν πιστεύει ότι θα τα καταφέρει γιατί δεν τα έκανε και όταν ήταν Υπουργό Εξωτερικών και να μας πει ποιον έπεισε και τι κατάφερε», διερωτήθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης


Γιώργος Λιλλήκας
-23:10
Ερωτηθείς για την θέση της ΕΔΕΚ, ότι το βασικό είναι επίτευξη λύσης με σωστό περιεχόμενο, ο Γιώργος Λιλλήκας, παρέπεμψε σε πρόσφατο κείμενο του προέδρου του Κ.Σ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, μέσα από το οποίο εξηγεί το σωστό περιεχόμενο λύσης, το οποίο και ο ίδιος ασπάζεται.
Αναφέρθηκε επίσης στα όσα πέτυχε σαν Υπουργός Εξωτερικών, όπου επι δικής του θητείας πάγωσαν 8 διαπραγματευτικά κεφάλαια για την Τουρκία.
Ο Γιώργος Λιλλήκας, κατηγόρησε τον Αλεξάντερ Ντάουνερ για συνωμοσία εκβιασμού του κυπριακού ελληνισμού και επανέλαβε τη δέσμευση του για απόσυρση του Ειιδικού Απεσταλμένου του ΓΓ των Η.Ε


Νίκος Αναστασιάδης
-23:17
Ερωτηθείς, γιατί διαγράφηκε η αναφορά σε διζωνική δικοινοτική στις συζητήσεις με το Ευρωπαϊκό Κόμμα, ο Νίκος Αναστασιάδης, απάντησε ότι αυτό που έγινε στις συζητήσεις με το ΕΥΡΩΚΟ, δεν ήταν η απάλειψη ως προς την μορφή της λύσης, καθώς είχαν γίνει αναφορές στο ποια θα ήταν η μορφή της λύσης, η οποία θα βασίζεται στις συμφωνίες του 77-79, της 8ης Ιουλίου και τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, «και μόνο η αναφορά στην 8ην Ιουλίου» είπε « παραπέμπει στην διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».
Αναφερόμενος στην δομή που θα πρέπει να έχουν οι διαπραγματεύσεις, υποστήριξε ότι θα πρέπει προτού επαναρχίσουν οι συνομιλίες, να διασφαλίσουμε την εμπλοκή των Η.Ε και της ΕΕ και ότι η λύση θα στηρίζεται πάνω σε στέρεες βάσεις.
Δεν θα δεχθούμε κατέληξε χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες, ενώ θα πρέπει, όπως είπε να ξεκαθαρίσει τη θέση της Τουρκία για το τι μορφή λύσης επιδιώκει

Σταύρος Μαλάς

Αναφορικά με την μετάβαση Ε/Κ μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και πως προτίθεται να σταματήσει την πρακτική αυτή ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς είπε: «Καταδικάζω την πρακτική αυτή όμως αυτό δυστυχώς είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης κατοχής τρόποι για να το σταματήσεις δεν υπάρχουν μόνο η λύση του Κυπριακού. Θέλω να στείλω μήνυμα προς του Ε/Κ ότι αυτό που θα δώσει τέλος θα είναι μια εφικτή λύση του Κυπριακού για να σταματήσει αυτή η οφελιμιστική τάση μερίδας των Ε/Κ».
Σε ερώτηση εάν θα συνεχίσει την πολιτική Χριστόφια στο Κυπριακό ο κ. Μαλάς είπε ότι: «Υπάρχουν θέσεις αρχής για λύση του Κυπριακού. Θα διεκδικήσουμε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, διαπεριφερειακή στην βάση των βασικών ελευθεριών Θα διεκδικήσω την λύση μέσα από στρατηγικές συμμαχίες».

Γιώργος Λιλλήκας

Στην τελική του τοποθέτηση ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι είναι ο κ. Αναστασιάδης που απεργάστηκε την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την υποστήριξη του στο σχέδιο Ανάν. Πρέπει με διεκδικητική πολιτική να προκαλέσουμε μεγαλύτερο κόστος στην Τουρκία από το όφελος που έχει από την κατοχή. Πρέπει να έχουμε ένα πρόεδρο που να διεκδικεί τα δικαιώματα του λαού, που να εφαρμόσει μια πολιτική η οποία να τα εξασφαλίσει. Πιστεύω με την ψήφο του ο λαός τώρα καλείται να επαναβεβαιώσει την θέση του στο δημοψήφισμα του 2004», είπε ο κ. Λιλλήκας.


Σταύρος Μαλάς
-23:27
Ο Σταύρος Μαλάς, στο καταληκτικό του σχόλιο, δεσμεύθηκε ότι θα διαχειριστεί το Κυπριακό μέσα σε ένα πλαίσιο απόλυτης ενότητας, με ουσιαστική εμπλοκή της ΕΕ.
Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις στρατηγικές συμμαχίες που θα πρέπει να αναπτυχθούν, με αξιοποίηση του πλεονεκτήματος του φυσικού αερίου.

Νίκος Αναστασιάδης
-23:35

Στην δική του τελική τοποθέτηση ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι για την επίλυση του Κυπριακού χρειάζεται ένας συγκροτημένος σχεδιασμός ο οποίος θα εκπονηθεί από το Εθνικό Συμβούλιο. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ασκηθεί επιρροή στην Τουρκία από τις χώρες που μπορούν να καταστούν στρατηγικοί μας σύμμαχοι στο σχεδιασμό μας αυτό. Στην προσπάθεια για λύση δεν εξερήται κανένας, πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
-
Λιλληκας: Να απαντήσουν Αναστασιάδης – Κάρογιαν για τις θέσεις Μικελλίδη
-Γιαννάκης Ομήρου : Τώρα είναι η ώρα των πολιτών

   Διαδώστε αυτό το άρθρο