What's hot? ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ· ΔΗΚΟ· ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ· ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ·

INFO

29.01.2013 | 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 29.01.2013 | 13:13

Ο δήμαρχος Κ. Γιωργάτζης καταγγέλλει το Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Μειώθηκαν οι κρατικές χορηγίες κατά 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Εκτός του αρχικού προϋπολογισμού η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας. Παραλάβαμε ένα δήμο ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τη σημερινή οικονομική κρίση, υπέδειξε ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

 Στις δράσεις του 2012 και στους στόχους για το 2013 αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης.
Ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι παρέλαβε ένα δήμο ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τη σημερινή οικονομική κρίση και ένα προϋπολογισμό, ο οποίος δεν ανταποκρινόταν ρεαλιστικά στις ανάγκες της Λευκωσίας.
Παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία του Δήμου σύμφωνα και με έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας στο τέλος του 2011, ανέφερε ότι οι ρυθμοί αύξησης των εσόδων αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,7% και οι δαπάνες 8,3%.
Η αναλογία χρέους του Δήμου προς τα Έσοδα αναλογεί σε ποσοστό 367,8%. Την ίδια ώρα, σημειώθηκε αύξηση των δαπανών μισθολογίου κατά ένα εκατομμύριο ευρώ και 21 περισσότερα άτομα μόνιμο υπαλληλικό και τακτικό προσωπικό.
Οι υπερωρίες για το εν λόγω χρονικό διάστημα, καθώς και τα επιδόματα ανήλθαν στις 765 χιλιάδες ευρώ.
Αυτή τη στιγμή, υπέδειξε ο κ. Γιωρκάτζης, οι υπερωρίες έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ.
Όπως υπέδειξε ο κ. Γιωρκάτζης η μείωση των κρατικών χορηγιών ύψους 4 εκ. ευρώ το χρόνο, συντείνει, δυστυχώς, στη μη υλοποίηση αρκετών αναπτυξιακών έργων, ενώ επηρεάζει και το χρόνο αποπεράτωσης αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Λευκωσίας στα αναπτυξιακά έργα και συγκεκριμένα στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, καταλόγισε ευθύνες για καθυστερήσεις στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αναγκαστική και βεβιασμένη υπογραφή του συμβολαίου και κατά συνέπεια τις ακόλουθες καθυστερήσεις και αποκλίσεις από τον αρχικό προϋπολογισμό. Ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν στα 11 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα σκαρφάλωσε στα 16-18 εκατομμύρια.
Ερωτηθείς ο Δήμαρχος Λευκωσίας για τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει η λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο κέντρο της πρωτεύουσας, απέδωσε το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων στη δημιουργία εμπορικών κέντρων τα οποία προσέλκυσαν το καταναλωτικό κοινό της Κύπρου.
Τέλος, ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, εξέφρασε την απογοήτευση του για το νέο Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας σημειώνοντας ότι ο ίδιος εισηγήθηκε τροποποιήσεις με στόχο να επιτευχθεί η ουσιαστική αναζωογόνηση της πόλης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας κατά 3,9% το 2013
- Πραξούλα VS ΡΙΚ – Θα φέρει τα πάνω κάτω η Υποψήφια Πρόεδρος
- Το διαμέρισμα ήταν θερμοκήπιο – 14 φυτά κάνναβης εντόπισε η Αστυνομία

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Μπουτάρης: Έδινα χασίς στην καρκινοπαθή γυναίκα μου – Λέγονται πολλές χαζομάρες [vid]
  2. Ρωσικές αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή - «Συμμετείχε η CIA και 7 τρομοκρατικές ομάδες» [vid]
  3. Κοινωνικές Ασφαλίσεις: Σχέδιο αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών
  4. Αυτό είναι το πανέμορφο ζευγάρι υπ' αριθμόν 20.000 που τέλεσε πολιτικό γάμο στην Αγία Νάπα!
  5. Άγριο «ξεκατίνιασμα» Φαίδωνος με Βάσο Δημητρίου μέσω facebook! «Αλλού τα νταηλίκια!»
  6. Το σατανικό σχέδιο πίσω από τη δολοφονία του γιατρού Χριστόδουλου Καλαντζάκη από τον εραστή της γυναίκας του!