What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

29.01.2013 | 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 29.01.2013 | 18:00

Δίκη Μαρί : Συγκεχυμένη μαρτυρία – δεν γνώριζε αν όσα είδε τα έζησε!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Συγκλονιστική ήταν η σημερινή κατάθεση στρατιωτικού ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο υπηρετούσε στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, ο οποίος την ώρα της έκρηξης, την 11η Ιουλίου, κλήθηκε στη σκηνή μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Αν και η κατάθεση που έδωσε ο μάρτυρας, στην Αστυνομία, λίγο μετά την φονική έκρηξη, διαβάστηκε από τον λοχία του ΤΑΕ Λευκωσίας, Χάρη Αβρααμίδη, εντούτοις δεν άφησε ασυγκίνητο κανένα από τους παρευρισκομένους, στην σημερινή ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση.

Ο εν λόγω στρατιωτικός, λόγω του σοκ που υπέστη αμέσως μετά την φονική έκρηξη δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί εάν πράγματι βίωσε τις τραυματικές εμπειρίες κατά τη φονική έκρηξη ή εάν πρόκειται για πληροφορίες που έλαβε πριν ή μετά την έκρηξη.

Όπως ανέφερε ο λοχίας του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο Πλωτάρχης αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα σοβαρά προβλήματα υγείας κυρίως όσον αφορά την ομιλία του, ενώ δεν μπορεί να θυμηθεί καθαρά τα γεγονότα έτσι όπως εκτυλίχθηκαν και δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει εάν τα γεγονότα τα είχε ζήσει ο ίδιος ή τα άκουσε από άτομα που τον επισκέφθηκαν στο Νοσοκομείο. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ενώπιον του Δικαστηρίου, ο μάρτυρας ήθελε να καταθέσει στην αστυνομία ωστόσο ένοιωθε έντονη σύγχυση.
Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν άλλοι τρεις μάρτυρες κατηγορίας. Πρόκειται για τους Σάββα Ανδρέου, εποχιακός Πυροσβέστης στην ΕΜΑΚ, ο οποίος την 11η Ιουλίου κλήθηκε να μεταβεί στην Ναυτική Βάση και να βοηθήσει στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς, μαζί με τους αδικοχαμένους πυροσβέστες, Σωτήρη Χρίστου, μηχανικός αυτοκινήτων στη Ναυτική Βάση, Ευέλθων Ευέλθοντος ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο υπηρετούσε στο ναυτικό και ασκούσε τα καθήκοντα του μάγειρα στη Ναυτική Βάση. Σημαντική χαρακτηρίζεται και η κατάθεση του τρίτου μάρτυρα ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο ότι είχε ακούσει ότι στα εμπορευματοκιβώτια υπήρχαν εκρηκτικά, ότι όταν έβγαζε σκοπιά είχε δει ένα παραμορφωμένο εμπορευματοκιβώτιο, συζήτησε το θέμα με άλλους ναύτες που επίσης το είχαν δει και «μεταξύ σοβαρού και αστείου έλεγαν ότι εάν εκραγόταν θα είχαμε πρόβλημα».
Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο δικαστήριο σε λιγότερο από 6 μήνες, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας για την πολύκροτη υπόθεση της 11ηςΙουλίου.
Συγκεκριμένα απομένουν μόνο τρεις μάρτυρες κατηγορίας ώστε να ολοκληρώσει η κατηγορούσα αρχή την παρουσίαση της υπόθεσής της ενώπιον του κακουργιοδικείου. Αύριο θα καταθέσει ο Πρέσβης Μιχάλης Σταυρινού, και στις 5 Φεβρουαρίου ο Πρέσβης στην Ελβετία και τέως διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας, Λεωνίδας Παντελίδης και στις 7 Φεβρουαρίου ο Πρέσβης Γιώργος Γιάγκου. Κατά τη σημερινή διαδικασία η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ανέφερε ότι άλλοι 4μάρτυρες που κρίνονται αναξιόπιστοι , δεν θα κληθούν να καταθέσουν και για αυτό αναμένεται να επιχειρηματολογήσει, πιθανότατα αύριο, ζητώντας τη διαγραφή τους από τον κατάλογο των μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Οι μάρτυρες αυτοί είναι τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένας υπολοχαγός της Εθνικής Φρουράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Συντριβή αεροσκάφους με 22 νεκρούς
- Ο δήμαρχος Κ. Γιωργάτζης καταγγέλλει το Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας
- Στους δρόμους οι οικοδόμοι - πορείες διαμαρτυρίας σε όλη την Κύπρο (video)

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Δίκη Λαϊκής Τράπεζας: «Πίστευα ότι τα προβλήματά μας στην Ελλάδα είναι παροδικά»
  2. Νομική Υπηρεσία: Ένσταση στο αίτημα Μπράουντερ
  3. Πάφος: Κλοπή 1.000 ευρώ από κατάσταστημα παιδικών ειδών - Σε δίκη 29χρονος
  4. Παρέμενε στην Ε.Φ. ανίκανος προς εργασία Συνταγματάρχης - Τον κρατούσαν εν ενεργεία λόγω του... Μαρί!
  5. Λάδι για τα θύματα του Μαρί
  6. Δίκη Λαϊκής Τράπεζας: Κατέθεσαν δύο μάρτυρες κατηγορίας