What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

29.01.2013 | 22:03
Τελευταία ενημέρωση: 29.01.2013 | 22:12

Αμοιβαία θέληση Ελλάδας- Κατάρ για επενδυτική συνεργασία - Υπογράφηκαν 3 Μνημόνια συνεννόησης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Σεΐχη του Κατάρ, Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι υπάρχει θέληση και από τις δυο πλευρές για επενδυτική συνεργασία.

Οι δυο πρωθυπουργοί μίλησαν για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των χωρών τους, κατά τη διάρκειά της τη συνάντησή τους στη Ντόχα. Οι τομείς που μπήκαν στη συζήτηση για επενδυτική συνεργασία ήταν –μεταξύ άλλων- ο τουρισμός, η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός, και οι κατασκευές.

Ο κ. Σαμαράς, είπε ότι η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις, ενώ ο ομόλογός του τού Κατάρ είπε ότι κι εκείνοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις (π.χ. σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και ότι αναζητούν σοβαρούς συνομιλητές.

Οι συζητήσεις στους παραπάνω τομείς θα προχωρήσουν στο προσεχές διάστημα και με συνεργασίες μεταξύ των υπουργών των δύο χωρών αλλά και μεταξύ των εταιρειών των δύο χωρών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της επίσκεψής του είναι να «φέρουμε πιο κοντά το κράτος του Κατάρ με τις ευκαιρίες επενδύσεων που προσφέρει η Ελλάδα. Η χώρα μας προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που μπορεί να αξιοποιήσει το Κατάρ».

Και πρόσθεσε: «Είχαμε μία δραματική κρίση στην Ελλάδα που μας έκανε να γίνουμε πιο σοφοί, πιο αποφασιστικοί και πιο δυνατοί και να στηριζόμαστε σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να γνωρίζουμε τί ακριβώς θα κάνουμε. Παρουσιάσαμε μία νέα ατζέντα προγραμμάτων με συγκεκριμένες προθεσμίες και σε αυτά θα συνεχιστεί η συζήτησή μας».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «συζητήσαμε συγκεκριμένα πρότζεκτς, κάποια από τα οποία θα είναι στο επίπεδο των κυβερνήσεων με συνεργασία των αρμόδιων υπουργών και κάποια θα είναι στο επίπεδο των επιχειρήσεων» και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε πυροτεχνήματα αλλά αποτελεσματικότητα στις λύσεις και αυτή είναι η νέα αρχή που κάνουμε στις σχέσεις μας με το Κατάρ».

«Το να βρεθούν σοβαροί επενδυτές δεν είναι εύκολο, εμείς είμαστε σοβαροί επενδυτές και φίλοι» είπε ο Αλ Θάνι και πρόσθεσε ότι «εμείς προτιμούμε διακρατικές συμφωνίες, είναι πιο δίκαιες και πιο αποτελεσματικές και για τις δύο πλευρές, γνωρίζουμε όμως τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της Ελλάδας». Ο πρωθυπουργός του Κατάρ έκανε ειδική αναφορά στην πρόθεσή του να συμμετάσχει από κοινού με την Ελλάδα στην δημιουργία ενός ταμείου που θα χρηματοδοτήσει ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ανέφερε δε ως παράδειγμα αντίστοιχη συμφωνία που έχει κάνει το κράτος του με την Ιταλία στην οποία τα δύο κράτη έβαλαν από ένα δισ. ευρώ.

Υπογράφηκαν τρία Μνημόνια συνεννόησης για τους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού και ανάπτυξης. Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι οι δύο χώρες μπορούν να συμβάλλουν στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής και ότι «η σχέση των δύο χωρών μπορεί να αποτελέσει γέφυρα με τους γείτονές μας στην Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Εμίρης "με τις παντόφλες" που του ανήκει η μισή Ευρώπη! Μάθετε τα πάντα για τον Εμίρη του Κατάρ

Σήμερα στο Κατάρ, τον Μάρτιο στην Τουρκία ο Σαμαράς

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Τηλεοπτική βόμβα! Ο Ντάνος ξεκινά συνεργασία που δεν φαντάζεστε!
  2. Χριστιάνα Αριστοτέλους: Νέα μπηχτή στον Τάσο Ευαγγέλου για τη συνεργασία του με την Κωνσταντίνα Ευριπίδου [vid]
  3. Έλλη Στάη: «Μου την έπεσε μεγάλος πολιτικός - Άκουγα σχόλια για τα οπίσθιά μου»!
  4. Ιορδανός Πρέσβης: Η συνεργασία Λευκωσίας-Αθήνας-Αμμάν μπορεί να καταστεί πρότυπο για την περιοχή
  5. Σταμάτησε στο μπλόκο αλλά μόλις πλησίασε ο Αστυνομικός έκανε όπισθεν και τους εμβόλισε - Μετά «κύριος» στο Τμήμα
  6. Ο Αστέρας Βουλιαγμένης γίνεται… Μονακό!