What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

30.01.2013 | 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2013 | 06:03

9 μέτρα για ανάπτυξη προτείνει το επιτελείο Αναστασιάδη

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Στην παρουσίαση ολοκληρωμένου σχεδίου με 9 συγκεκριμένες προτάσεις, προχώρησε σήμερα, ο Εκπρόσωπος του Επιτελείου του Υποψήφιου για την Προεδρίας της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος.


Επικρίνοντας την κυβέρνηση, για το ποσοστό της ανεργίας που καταγράφεται σήμερα στην Κύπρο, το οποίο ανέρχεται στο 14% δηλαδή σε 42.000 ανέργους, από το 3,6%, όταν ανέλαβε την προεδρία της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο Τάσος Μητσόπουλος, παρουσίασε την πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη για προώθηση της ανάπτυξης.

Υποδεικνύοντας τα απογοητευτικά στοιχεία, για την Κύπρο, η οποία σε μια μόλις τετραετία, είδε το ποσοστό των ανέργων να αυξάνεται τρεισήμισι φορές ή κατά 250% και τις οδυνηρές επιπτώσεις σους νέους, ο Τάσος Μητσόπουλος, προχώρησε σε ανάλυση των προτάσεων ου Κυρίου Αναστασιάδη, οι οποίες περιλαμβάνουν.

1. Άμεση προώθηση των έργων υποδομής που αφορούν τον τομέα της ενέργειας, ώστε να αρχίσει από το 2013 η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
2. Άμεση προώθηση της νομοθεσίας για την ίδρυση καζίνο στην Κύπρο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
3. Προώθηση της ίδρυσης Εγγυοδοτικού Οργανισμού για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ώστε να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
4. Παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων για δημιουργία υποδομών στους ζωτικούς τομείς της έρευνας και καινοτομίας για να τονωθούν οι επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους επιστήμονες μας. Στήριξη της καινοτομίας με την ενθάρρυνση της «Συνεταιρικής Καινοτομίας», δηλαδή των συμπράξεων μεταξύ ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και ιδιωτικού τομέα. Να παραχωρηθούν φοροαπαλλαγές / κίνητρα σε επιχειρήσεις που επενδύουν και χρηματοδοτούν την έρευνα και καινοτομία.
5. Στις παρεχόμενες οικονομικές ενισχύσεις και φοροαπαλλαγές, να εισαχθεί το κίνητρο ενίσχυσης ή φοροαπαλλαγής των επενδύσεων βάσει της δημιουργουμένης απασχόλησης.
6. Μεγαλύτερη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Σχεδίων τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ιδιώτες και τους νέους. Προς επίτευξη του σκοπού αυτού, το Γραφείο Προγραμματισμού να μετατραπεί σε Γραφείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων.
7. Εγκαθίδρυση ειδικής ρήτρας στα συμβόλαια κάθε ξένης επένδυσης στην Κύπρο, ότι στο εργατικό προσωπικό που θα προσληφθεί θα δίνεται προτεραιότητα σε Κύπριους πολίτες.
8. Επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μειωθούν οι δόσεις αποπληρωμής και να ελαφρυνθούν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί.
9. Ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και των συστημάτων μαθητείας με έμφαση στον συνδυασμό κατάρτισης και εργασιακής εμπειρίας και περαιτέρω επένδυση στην τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας και στην πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια και μετά την εκπαίδευση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μήνυμα από Γερμανία: Η Ευρωζώνη δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με το δανεισμό της Κύπρου
-
Γιούνκερ: Η Κύπρος μπορεί να παρασύρει όλη την Ευρώπη στη κρίση - Μην την υποτιμάτε
-
Είδηση-βόμβα: Ο Σόιμπλε συ-ζητάει την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Νικόλας 2018: Θεσμοί του Κράτους μετατρέπονται σε όργανα προεκλογικής εκστρατείας Αναστασιάδη
  2. Τριμερής: Στοχευμένο; «σαρδάμ» του Προέδρου Αναστασιάδη με την μητέρα...και αδελφή Ελλάδα και το αμήχανο χαμόγελο Τσίπρα [vid]
  3. Αναστασιάδης: Συναντήθηκε με τον Χαρίρι
  4. Τριμερής: Μέτρα ασφαλείας για επίσκεψη Τσίπρα - Αλ Σίσι
  5. Εθνικό πένθος και άμεσα μέτρα για στήριξη των πληγέντων από τη θεομηνία στη Δ. Αττική
  6. Συνεχίζει να μας «πνίγει» η σκόνη - Μέτρα προστασίας για εργαζομένους και ευπαθείς ομάδες