What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

30.01.2013 | 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2013 | 09:42

Μπέρδεψαν τις καρτέλες στα κουτιά και έστειλαν το νεογνό στα αποβλητα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε τυπογραφικό λάθος, οφείλεται όπως φαίνεται, η κατάληξη του νεκρού νεογνού στα ιατρικά απόβλητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit cy,μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η μητέρα για να της αφαιρέσουν το νεκρό νεογνό που κυοφορούσε, στο χαρτοκιβώτιο μέσα στο οποίο το τοποθέτησαν αντί να γράψουν την λέξη «Νεογνό» , φαίνεται οι υπεύθυνοι να έγραψαν «Έμβρυο» με αποτέλεσμα το κασόνι να καταλήξει στα ιατρικά απόβλητα.
Το 27 εβδομάδων νεκρό νεογνό, εντοπίστηκε σε χαρτοκιβώτιο στα ιατρικά απόβλητα του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού, από υπάλληλο εταιρείας που μαζεύει τα απόβλητα την Δευτέρα το μεσημέρι .
«Τραγικό» και «θλιβερό» χαρακτήρισε το περιστατικό ο διευθυντής της ιδιωτικής εταιρείας συλλογής ιατρικών αποβλήτων, μέλος της οποίας εντόπισε το νεκρό νεογνό.
Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Φαντάρος, περιέγραψε το χρονικό τις συγκλονιστικής ιστορίας.

«Την Δευτέρα γύρω στο μεσημέρι ενημερώθηκα από ένα από τους υπαλλήλους, ο οποίος είναι ο άνθρωπος ο οποίος επί καθημερινής βάσης συλλέγει τα ιατρικά απόβλητα βάση νενομισμένης και καθιερωμένης διαδικασίας από το νοσοκομείο, ότι σε ένα από τα κιβώτια, το οποίο ´´ευτυχώς´´ ήταν ανοικτό, εντοπίστηκε το νεκρό νεογνό´´.

Όπως περιγράφει ο κύριος Φαντάρος στην αρχή νόμισε πως ήταν κάτι επιπόλαιο, γιατί όπως εξήγησε καμιά φορά μπορεί να δουν κάτι οι υπάλληλοι στα νοσοκομεία και να το μεγιστοποιήσουν.
Αλλά στην επιμονή του υπαλλήλου ο οποίος μου έδειξε μια φωτογραφία η οποία πραγματικά με σόκαρε, ζήτησα αμέσως να επιστραφεί το κιβώτιο στο νοσοκομείο Λεμεσού και στη συνέχεια επικοινώνησα με το διευθυντή του νοσοκομείου του ανέφερα ακριβώς τι είχε γίνει, ο άνθρωπος έδειξε όντως θορυβημένος μου υποσχέθηκε ότι θα λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα και έστειλα πίσω το κιβώτιο όπως ήταν με το «περιεχόμενο». Όπως μας εξήγησε ο κύριος Φαντάρος, η διαδικασία συλλογής και διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων είναι μια διαδικασία που πρέπει να χαρακτηρίζεται πάντα από μια σοβαρότητα και να ακολουθούνται νόμοι και κανονισμοί πολύ αυστηροί. Η διαδικασία είναι νενομισμένη και τυποποιημένη.

Θα πρέπει ουσιαστικά , συνέχισε, όλα τα αντικείμενα που παραλαμβάνονται από τα νοσοκομεία, τα οποία μπορεί να είναι είτε σε σακούλες, είτε σε κιβώτια, είτε σε ειδικά άλλα δοχεία πλαστικά τα οποία πάνω έχουν το διεθνές σήμα βιολογικού κινδύνου πρέπει να είναι πάντα σφραγισμένα και επιπλέον η δική μας η άδεια και οι ευρωπαϊκές οδηγίες λέγουν ότι οι συσκευασίες αυτές πρέπει να είναι πάντα ερμητικά κλειστές και η διαδικασία πάντα ξεκινά με μια συσκευασία κλειστή .

Άρα εάν το κιβώτιο ήταν κλειστό όπως προνοεί ο νόμος δεν θα εντόπισαν ποτέ το νεκρό νεογνό.
Η εταιρεία αφού ειδοποίησε τη διεύθυνση του νοσοκομείου για το ανατριχιαστικό περιστατικό, επέστρεψε το νεογνό στο Νοσοκομείο, ούτος ώστε να διευθετηθεί άμεσα η νόμιμη οδός , δηλαδή το νεκρό νεογνό να κηδευτεί να ταφεί.

Ο διευθυντής του Νοσοκομείου, έχει ήδη διατάξει την έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι λειτουργοί ευθύνονται για την κατάληξη του νεογνού στα απόβλητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φρικιαστική ιστορία, άρχισε την περασμένη Κυριακή , όταν γυναικολόγος διαπίστωσε ότι το μωρό που κυοφορούσε Κύπρια δεν ήταν ζωντανό και έτσι χρειάστηκε αμέσως χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί το νεκρό νεογνό που ήταν 27 βδομάδων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου Χρυσόστομο Ανδρονίκου, όταν ένα νεογνό γεννιέται νεκρό και είναι μεγαλύτερο των 21 εβδομάδων, τότε οι γονείς αποφασίζουν εάν θα παραλάβουν ή αν δεν επιθυμούν τότε το νοσοκομείο το μεταφέρει στο νεκροτομείο μέχρι να διευθετηθεί η ταφή του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση , σύμφωνα με τον κ. Ανδρονίκου, οι γονείς δεν θέλησαν να πάρουν το νεογνό μαζί τους.

Το ανατριχιαστικό της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας , είναι ότι αν δεν εντοπιζόταν το νεκρό νεογνό, αντί για κανονικής ταφής και κηδείας θα τεμαχιζόταν με άλλα ιατρικά απόβλητα και θα κατέληγε στα ΧΥΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Απίστευτο : Νεκρό νεογνό βρέθηκε στα απόβλητα του Νοσοκομείου Λεμεσού
- Απίστευτη τραγωδία σε τράπεζα - Υπάλληλος καταπλακώθηκε από κέρματα
- Λευκωσία: Σοβαρά τραυματισμένος 22χρονος μοτοσικλετιστής

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Φρίκη! Έλιωσαν κουταβάκια και τα πέταξαν στα σκουπίδια [pics, vid]
  2. Ακιντζί: Δεν θα πετάξουμε στα σκουπίδια της παραμέτρους του ΟΗΕ - Νέες «φοβέρες» Ακιντζί για υδρογονάνθρακες
  3. Τρομακτικό! Τα σκουπίδια «εξαφάνισαν» τη θάλασσα [pics]
  4. Διαχείρηση αποβλήτων: Αναδίπλωση Υπουργικού και συμμόρφωση με εισήγηση Γεν. Εισαγγελέα για δική του επιτροπή [vids]
  5. Ηχηρό «ράπισμα» Κληρίδη στην Κυβέρνηση - Νίκη γοήτρου για Ελεγκτή η παράκαμψη του Υπουργικού με διορισμό νέας επιτροπής διερεύνησης
  6. Ξαναχτυπά η Ε.Υ. για τα απόβλητα: Η έρευνα μοιάζει με «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» - «Πάσα» στο Γεν. Εισαγγελέα