What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

31.01.2013 | 12:42
Τελευταία ενημέρωση: 01.02.2013 | 16:36

1200 θέσεις εργασίας δημιουργεί στην Κύπρo η Banc de Binary:

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Η Κύπρος εξελίσσεται ραγδαία ως ένα κέντρο για την εγγραφή και διαχείριση ιδιωτικών και δημόσιων επενδυτικών κεφαλαίων, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

 Ο κ. Αγκαστινιώτης μιλώντας κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου της εταιρείας αγοράς δυαδικών συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης (binary options) «Banc de Binary», η οποία δραστηριοποιείται στη Λεμεσό, σημείωσε ότι η εν λόγω εταιρεία «έχει θέσει την Κύπρο ως την κύρια έδρα για τις δραστηριότητες της σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, καθιστώντας το νησί μας σαν μια γέφυρα οικονομικής συνεργασίας και επιβεβαιώνοντας έτσι την ελκυστικότητά του προς τους ξένους επενδυτές», ανέφερε.
Η Κύπρος, είπε, «εξελίσσεται ραγδαία ως ένα κέντρο για την εγγραφή και διαχείριση ιδιωτικών και δημόσιων επενδυτικών κεφαλαίων, ενώ με την πρόσφατη μεταφορά της Ευρωπαϊκής Οδηγίας των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) (“UCITS IV Directive”), η Κύπρος μπορεί να προσφέρει Ευρωπαϊκό Διαβατήριο για τη διαχείριση Επενδυτικών Κεφαλαίων».

Σημείωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «έχει ήδη εγκρίνει την πρώτη εταιρεία διαχείρισης ΟΣΕΚΑ στην Κύπρο», προσθέτοντας ότι «η Κύπρος επίσης εφαρμόζει μέτρα για τη μεταφορά στο Εθνικό Ρυθμιστικό Πλαίσιο και την Οδηγία Διαχείρισης Εναλλακτικών Επενδυτικών Κεφαλαίων (“AIFMD”), έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει δυνατότητες για τη διασυνοριακή και την παγκόσμια διανομή των αμοιβαίων κεφαλαίων που επωφελούνται από μια αποτελεσματική και αξιόπιστη υποδομή».

Ο τομέας των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, συνέχισε, δεν είναι ο μόνος με τεράστιες προοπτικές για μελλοντική ανάπτυξη στη χώρα μας. Ο τομέας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, είπε, «συνεχίζει να αναπτύσσεται και, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, συμβάλλει αισθητά στην ανάπτυξη του τομέα και ολόκληρης της οικονομίας καθώς και βοηθά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι «οι επιχειρήσεις αυτές επωφελούνται από το φορολογικό καθεστώς της χώρας, το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό και τις εξαίρετες υποδομές σε όλα τα επίπεδα που προσφέρονται από την Κύπρο.»

Σύμφωνα με τον κ. Αγκαστινιώτη, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 128 ΚΕΠΕΥ οι οποίες ρυθμίζονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και προσφέρουν ένα φάσμα επενδυτικών υπηρεσιών – από τη λήψη και διαβίβαση εντολών στην εκτέλεση εντολών, διαχείριση χαρτοφυλακίων και παροχή επενδυτικών συμβουλών. Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι «η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αυτές τις εταιρείες και να ικανοποιήσει όλες τις λειτουργικές τους ανάγκες».

«Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες ανοίγονται πλέον για τη χώρα», είπε καταληκτικά ο Πρόεδρος του CIPA, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι «μελλοντικά πολλές άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν τα βήματα της Banc de Binary στην απόφασή της για τη δημιουργία και τη λειτουργία των επιχειρήσεων της στην Κύπρο».
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της, η εταιρεία «αναμένεται να δημιουργήσει 1200 θέσεις εργασίας στην Κύπρο, με τη Banc de Binary να εργοδοτεί περισσότερα από 120 άτομα το 2013».

«Η γεωγραφική τοποθεσία της Κύπρου, οι εξαιρετικές της υποδομές και το υψηλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό κατέστησαν το νησί την πρώτη και μοναδική μας επιλογή για τα κεντρικά μας γραφεία για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Oren Laurent.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-Λεμεσός: Νυχτερινό "ντου" διαρρηκτών σε σπίτι ηλικιωμένης - έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 158.700 ευρώ

-Τον έσφαξε ο συγκάτοικος του για ασήμαντη αφορμή- video

-Λεμεσός: 33χρονη υπάλληλος φαρμακείου ξάφριζε το ταμείο - 190.000 ευρώ η υπεξαίρεση
το
-Η προεκλογική εκστρατεία στα social media – Ποια η απήχηση των τριών υποψηφίων

-Συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας κατά 3,9% το 2013

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Επ. Περιβάλλοντος: Η Κύπρος έχει ακόμα αρκετά στοιχήματα να κερδίσει
  2. Βαρύτατη παρασπονδία από «Freedom House»: «Ασφαλής και ελεύθερη χώρα η ΤΔΒΚ»
  3. Αύξηση για τέταρτο έτος στις αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας και ρεκόρ 4ετίας οι εγγραφές το 2017
  4. «Χαροπαλεύει» 27χρονος - Ο ένας τον κρατούσε κι ο άλλος τον μαχαίρωνε με μανία έξω από νυχτερινό κέντρο
  5. Έπεσαν πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας!
  6. CIPA: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος [pic]