What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALPHA· ΧΙΟΝΙΑ· ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΟΪΖΟΥ· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

31.01.2013 | 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2013 | 15:22

Ανόρθωση: Ομιλία Σάββα Κάκου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η Ανόρθωση παραθέτει αυτούσια την ομιλία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, Σάββα Κάκου, όπως την ανέγνωσε στο Gala Dinner.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί καλεσμένοι, φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην αποψινή βραδιά, σας καλωσορίζω στην εκδήλωση για τα 102 χρόνια ζωής της Ανορθώσεως Αμμοχώστου.

Σ’αυτή την πρώτη πρόταση η αλήθεια είναι ότι κόλλησαν τα δάκτυλα στο πληκτρολόγιο του κομπιουτερ. Κόλλησε το σώμα και απελευθερώθηκαν οι μνήμες.

Το μυαλό ταξίδευσε, πήγε πίσω στον χρόνο, στο σπίτι μου, στις γειτονιές μου, στο Βαρώσι, στο ΓΣΕ, στην Ανόρθωση. Πήγε και στον τραγικό Αύγουστο του 74, στην προσφυγιά, στα δύσκολα χρόνια. Παιδί και αργότερα έφηβος, από το ΓΣΕ σε όλα τα γήπεδα που παίξαμε ως πρόσφυγες. Μνήμες δικές μου, είμαι σίγουρος και μνήμες δικές σας…

Και τώρα 2013, μεσήλικας πια να στέκομαι μπροστά σας, ενώπιον σας για να σας καλωσορίσω ως πρόεδρος αυτού του Σωματείου στην εκδήλωση των 102 χρόνων της Ανόρθωσης μας. Είναι μεγάλη μου τιμή, ίσως η μεγαλύτερη, το να ηγούμαι της ομάδας που από μικρό παιδί ήμουν οπαδός της. Και για αυτό αποφάσισα να ξεφύγω από τις κοινότυπες και τετριμμένες ομιλίες, να κάνω αν θέλετε μια κατάθεση ψυχής.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν ποτέ το όνειρο μου να προεδρεύσω αυτού του σωματείου, όνειρο μου ήταν και παραμένει να μπορώ να συνεισφέρω όπως και όσο μπορώ. Οι καταστάσεις το έφεραν και είμαι στην ηγεσία της Ανόρθωσης και εφόσον επωμίσθηκα αυτό το ρόλο προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και δεσμεύομαι πάντα να πράττω το καλύτερο προς όφελος και μόνο του Σωματείου.

Εν έτη 2013 λοιπόν. Τι έχουμε ή καλύτερα τι είχαμε; Μια Ανόρθωση που απέχει τίτλων και διακρίσεων για μια πενταετία τώρα. Μια Ανόρθωση που πληρώνει ακόμη τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 2008. Ξέρετε πολλοί μου είπαν να μην αναφέρομαι σε αυτό θέμα. Διαφωνώ, είναι γεγονότα τα οποία έγιναν, τα οποία πληρώσαμε και από τα οποία οφείλουμε να μάθουμε για να γίνουμε πιο προνοητικοί και πιο σοφοί. Η σημερινή παρουσία όλων των Προέδρων αλλά και η πρόσκληση στον Ανδρέα Παντελή την οποία αποδέχθηκε αλλά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ενός απρόοπτου οικογενειακού προβλήματος, στηρίχθηκε σε αυτά τα δεδομένα. Οφείλουμε όλοι να αφήσουμε πίσω τα κακά του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μαζί και ενωμένοι για να ανακτήσουμε όλα αυτά που χάσαμε και δεν αναφέρομαι μόνο σε τίτλους αλλά και στην πληγωμένη μας περηφάνια.

Στα πρώτα στάδια της προεδρίας μου ίσως και λόγω χαρακτήρα προσπαθούσα να ικανοποιήσω όλους. Πολλές φορές ενεργούσα σε βάρος αυτών που εγώ πίστευα. Από ένα σημείο και μετά αποφάσισα να πράττω από πού θεωρώ σωστό για την Ανόρθωση και τα συμφέροντα της χωρίς να με νοιάζει αν αυτό δεν είναι αρεστό σε μερικούς, άλλωστε δεν μπορεί κανείς να ικανοποιήσει όλους.

Όταν λέω αποφασίζω, πράττω και ενεργώ μπορεί να μιλώ στον ενικό αλλά να είστε σίγουροι ότι εννοώ και όλα τα μέλη του Δ.Σ. που βάλαμε κάτω κάποιους στρατηγικούς στόχους και αποφασίσαμε να κτίσουμε, να προχωρήσουμε, να τους υλοποιήσουμε.

Το πρώτο μεγάλο μας στοίχημα ήταν να συσπειρώσουμε τον κόσμο. Στόχος δύσκολος καθώς πέραν από την εύλογη απογοήτευση και καχυποψία του κόσμου ήρθε και η ευρωπαϊκή αποτυχία με το καλημέρα της σεζόν και μεγέθυνε το πρόβλημα. Αυτή την στιγμή όμως μεσούσης της περιόδου, μπορώ να σας πω, νομίζω το διαπιστώνεται άλλωστε και από μόνοι σας ότι το πρώτο στοίχημα κερδήθηκε. Ο κόσμος είναι ενωμένος και συσπειρωμένος γύρω από την ομάδα όσο ποτέ άλλοτε και αποτελεί την ασπίδα αυτού του σωματείου. Μας πιστεύει, μας πιστώνει, απόκτησε εμπιστοσύνη και επιδεικνύει υπομονή.

Το δεύτερο μεγάλο μας στοίχημα ήταν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και όχι απλά να πρωταγωνιστήσουμε. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό και σωστό δρόμο. Αυτό δείχνει η ομάδα στους αγωνιστικούς χώρους, αυτό αποδεικνύουν οι αριθμοί. Στηρίξαμε τον Ρόνι Λέβι στα δύσκολα, στηρίξαμε τους παίκτες και νομίζω ότι τώρα μας ανταμείβουν. Η προσπάθεια είναι ημιτελής, χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά και πολλά λεφτά για να μπορέσουμε να το σηκώσουμε τον Μάιο. Εδώ που φτάσαμε είναι κρίμα να σπαταλήσουμε μία ακόμη σεζόν χωρίς τίτλο. Πιστεύω ότι ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου φέτος θα σβήσει οριστικά τις όποιες σκιές πάνω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Η Ανόρθωση όμως δεν ξεδιψά με ένα τίτλο. Βλέπουμε όμως αυτό το πρωτάθλημα ως την απαρχή ενός νέου ξεκινήματος με συνεχόμενους τίτλους και διακρίσεις στην Ευρώπη. Άλλωστε μεγάλος μου στόχος ήταν και παραμένει να παραδώσω μια Ανόρθωση επιτυχημένη, χωρίς χρέη και οικονομικά ανεξάρτητη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του διοικητικού μου συμβουλίου που στέκονται στο πλάι μου και μαζί προχωράμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που είσαστε απόψε εδώ. Για μένα σημαίνει πολλά. Ξέρετε, φέτος, πολλές φορές ένιωσα ζητιάνος για την Ανόρθωση, δεν έχω λοιπόν κανένα ενδοιασμό να το πράξω και τώρα. Ζητώ την οικονομική σας συνεισφορά, την στήριξη σας. Γνωρίζω τους δύσκολους καιρούς που όλοι βιώνουμε αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι μπορείτε να συνεισφέρετε. Να ξέρετε ότι το οικονομικό είναι ίσως το πιο μεγάλο εμπόδιο για να υλοποιήσουμε τους φετινούς μας στόχους και να μπορέσουμε να βάλουμε τια βάσεις της Ανόρθωσης που ονειρευόμαστε.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ και στο «ΟΡΑΜΑ 2020» που θα σας παρουσιαστεί απόψε. Είναι το όραμα του κύριου Χρίστου Πουλλαΐδη για την Ανόρθωση. Ο κύριος Πουλλαΐδης είναι ένας Ανορθωσιάτης όπως κι όλοι εσείς και από την μεγάλη αγάπη που τρέφει για το Σωματείο μας, εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται ανελλιπώς στο πλευρό μας και μας βοηθά και οικονομικά αλλά και σε οτιδήποτε άλλο χρειαστούμε. Για το λόγο αυτό δημιούργησε το «ΟΡΑΜΑ 2020» και χαιρόμαστε αλλά και τον υπερευχαριστούμε που το μοιράστηκε μαζί μας και εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Στην αρχή σας προσφώνησα ως φίλους, τώρα νομίζω μπορώ να σας αποκαλέσω συνοδοιπόρους στο όραμα μας. Σας ευχαριστώ που μας τιμάτε απόψε με την παρουσία σας και σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη βραδιά.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αγγελική Ηλιάδη - Σάββας Γκέντζογλου: Το οικογενειακό δείπνο με τα παιδιά τους! [vid]
  2. Γνωστός παρουσιαστής αποκαλύπτει: «Προσπαθούμε πολύ να κάνουμε παιδί...» [pic]
  3. «Ούτε εγώ έχω ανάγκη τον Λιάγκα, ούτε αυτός εμένα! Δεν μου αρέσει, είναι κακός»
  4. Ανόρθωση: Ο Ιτζχάκι ζητά τη στήριξη του κόσμου (video)
  5. Ανόρθωση: Κορυφαίος ποδοσφαιριστής για τον Φεβρουάριο ο Ιτζχάκι (video)
  6. Live: Ανόρθωση - Ομόνοια 0-2