What's hot? ΑΠΑΓΩΓΗ· ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ· ΛΙΛΛΗΚΑΣ· SURVIVOR·

INFO

31.01.2013 | 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2013 | 17:10

ΕΔΟΝ : «Όχι στην αποχή – Άνοδος Αναστασιάδη καταστροφή για τον τόπο»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Ενάντια στην αποχή τάσσεται η ΕΔΟΝ καλώντας όλους τους νέους να μην απαξιώνουν την πολιτική και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για να συμβάλουν στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος, μέσω της εκλογής του Σταύρου Μαλά.

 Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΕΔΟΝ Χάρη Καράμανος, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης με θέμα: Οι θέσεις της ΕΔΟΝ για την αποχή, ανέφερε ότι «η αποχή δεν συντελεί σε αλλαγές στην πολιτική εξουσία και κατ’ επέκταση στις αποφάσεις που αφορούν την ζωή μας. Διαιωνίζει την υφιστάμενη κατάσταση και όλους γενικά τους παράγοντες που δυσχεραίνουν την θέση μας στην κοινωνία.»
«Με την αποχή, το μόνο που εξαργυρώνεται - και αυτό προσωρινά - είναι ο θυμός και η αγανάκτηση. Η πηγή των προβλημάτων που οδηγεί σε δημοκρατικά ελλείμματα παραμένει. Το δικαίωμα της ψήφου κατακτήθηκε με αγώνες. Όσοι σήμερα αρνούνται το δικαίωμα αυτό πρέπει να λάβουν υπόψη ότι σε άλλες χώρες καταβάλλονται ακόμα και σήμερα αγώνες για την κατάκτηση του.»
«Με την αποχή δεχόμαστε έμμεσα την αφαίρεση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και είναι καταστροφικό να αντιλαμβανόμαστε την στάση αυτή ως άποψη. Με άλλα λόγια, η αποχή δεν αποτελεί μόνο εχθρό της Δημοκρατίας αλλά και εχθρό των κοινωνικών και πολιτικών μας κεκτημένων. Είναι η αυτοκαταστροφική λογική της αφαίρεσης όλων όσων δικαιούμαστε.»
«Στην περίπτωση της Κύπρου, η αποχή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την επαναφορά στην εξουσία, δυνάμεων που οδήγησαν τον τόπο στον διχασμό και την καταστροφή.», σημείωσε ο ΓΓ της ΕΔΟΝ.
Πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα όπου για 38 χρόνια βιώνει τα εγκλήματα του πραξικοπήματος και της εισβολής, η αποχή χύνει νερό στον μύλο της διχοτόμησης ενώ την ίδια στιγμή δίνει επιχειρήματα στην Τουρκία και τους πολέμιους της λύσης οι οποίοι αντικρίζουν με χαρά την αδιαφορία του πολύπαθου λαού της Κύπρου.»
«Η αποχή», κατέληξε ο Χάρης Καράμανος, «είτε η ψήφος στο Νίκο Αναστασιάδη, δεν θα εμποδίσει τις πολιτικές που δημιουργούν στρατιές ανέργων, τις πολιτικές που παράγουν και αναπαράγουν την κρίση και την ανεργία.»


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την τσάκωσαν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας με μια ολόκληρη περιουσία στις αποσκευές της

Μυστηριώδης εμπρησμός αυτοκινήτου σε δύσβατη περιοχή στη Μακεδονίτισσα

Βόμβα σε αυτοκίνητο 34χρονου ταρακούνησε την Αγιά Φύλα

Ευστρατιου: Δεν πληρώνω τις 40 χιλιάδες ευρώ - Είμαι πατέρας 8 παιδιών

Είδηση-βόμβα: Ο Σόιμπλε συ-ζητάει την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αναστασιάδης: Τι συμφώνησε στην Ινδία [pics]
  2. Επίσημη υποδοχή Προέδρου Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο της Ινδίας
  3. Έιντε: Οι συνομιλίες πάνε καλύτερα απ’ ότι νομίζουν οι έξω
  4. ΠΣΕΜ: Χαιρετίζει την αναβολή της ψήφισης των νέων κανονισμών του δημόσιου σχολείου
  5. Η ΠΣΕΜ καταγγέλλει υπουργικές μεθοδεύσεις και καλεί τα κόμματα να μη ψηφίσουν τους νέους κανονισμούς
  6. Αναβρασμός στην Παιδεία: Ανεστάλη η αποχή από την Συνομοσπονδία Γονέων αλλά οι μαθητές εκτός τάξης μετά την 2η περίοδο