What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

01.02.2013 | 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 01.02.2013 | 15:02

Δημοτικό Μέγαρο: Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για το Δήμο Λάρνακας.

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

  Τμήμα του παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης παραχωρήθηκε και επισήμως στο δήμο έτσι ώστε το πάγιο αίτημα για μετατροπή του σε Δημοτικό Μέγαρο, να γίνει επιτέλους εφικτό.

  Χθες σε μια ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο ιστορικό κτίριο του παλαιού Νοσοκομείο, έπεσαν οι υπογραφές για την συμφωνία παραχώρησης του αδρανούς τμήματος του Νοσοκομείου, στο δήμο Λάρνακας για την ανέγερση Δημοτικού Μεγάρου. Την συμφωνία υπέγραψαν η Υπουργός Υγείας κ. Ανδρούλα Αγρότου, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης και το μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του κληροδοτήματος « Ευανθίας Πιερίδη», όπου άνηκε το κτίριο προτού παραχωρηθεί στην Δημοκρατία, Δημήτρης Πιερίδης.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο πρώην Υπουργού Υγείας και υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοί και άλλοι τοπικοί φορείς της πόλης.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης αναφέρθηκε στην ιστορική και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, αρχιτεκτονική του κτιρίου λέγοντας ότι «η αξιοποίηση, συντήρηση και αποκατάσταση του παλαιού Νοσοκομείου με σκοπό να φιλοξενεί αποδοτικά και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες του δήμου, αποτελεί εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα τόσο του δήμου της Λάρνακας όσο και ολόκληρη της κοινωνίας της πόλης. Αυτό που σήμερα γίνεται πραγματικότητα αποτελεί το άθροισμα, συντονισμένων και τεκμηριωμένων ενεργειών πολλών ανθρώπων».

Από την πλευρά της η Υπουργός Υγείας, Ανδρούλα Αγρότου αναφέρθηκε στο ιστορικό της συμφωνίας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες ως προς την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου έργου του Δημοτικού Μεγάρου στο χώρου του Παλαιού Νοσοκομείου δόθηκαν στον Δημήτρη Πιερίδη ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στο να γίνει το όνειρο του Δήμου Λάρνακας πραγματικότητα δίνοντας πληροφορίες στον Γε3νικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αφού η λανθασμένη ερμηνεία των επιθυμιών της Ευανθίας Πιερίδη, θείας του Δημήτρη Πιερίδη, εμπόδιζαν για χρόνια την απόδοση του κτιρίου στον Δήμο.

Μιλώντας ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, ο οποίος είχε ενεργήσει έτσι ώστε να υλοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Λάρνακας, ως πρώην Υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι «έγιναν πάρα πολλές σκέψεις για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου, τον επισκέφθηκα αρκετές φορές, έκρινα βλέποντας και τον αναπτυξιακό προϋπολογισμό του Υπουργείου ότι δεν υπήρχαν άμεσα κονδύλια για την αξιοποίηση του, και κατ’ επέκταση το αίτημα του δήμου για συνύπαρξη δύο υπηρεσιών ήταν το καλύτερο μοντέλο για να διατηρηθεί αυτό το κτίριο».

Για την ανέγερση και λειτουργία ενός σύγχρονου και πολυλειτουργικού Δημοτικού Μεγάρου έχει αποφασιστεί η σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα αποτελείται μαζί με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και από τους πρώην Δημάρχους, Γιώργο Λυκούργο και Ανδρέα Μωυσέως από τον Δημήτρη Πιερίδη και τον Πρώτο Ιατρικό


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

-
Nέα υποβάθμιση: Κατρακύλησαν τις κυπριακές τράπεζες οι Fitch

-
ΔΝΤ: Η Κύπρος ανταποκρίνεται στις χρηματοπιστωτικές υποχρεώσεις της

-
Έκτακτα καταβάλλεται το επίδομα τέκνου από το Υπουργείο Οικονομικών

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας
  2. Τουλάχιστον 8 πτήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα επηρεάζονται από τη στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
  3. Λάρνακα: Χειροπέδες σε 32χρονο για την χθεσινοβραδινή ληστεία σε πρακτορείο στοιχημάτων
  4. Έπεσαν οι υπογραφές για την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου στο Δήμο Δερύνειας
  5. Διευκρινίσεις Δήμου Λάρνακας για την εκχώρηση οικοπέδου-«φιλέτο» σε γιο Δημ. Συμβούλου του ΔΗΣΥ
  6. Έρευνα Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την εκχώρηση οικοπέδου-«φιλέτο» σε γιο Δημ. Συμβούλου του ΔΗΣΥ