What's hot? ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΓΓΕΙΟ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΜΜΑΔ·

INFO

01.02.2013 | 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 02.02.2013 | 08:11

Καυτό δημοσίευμα για ξέπλυμα – Εμπλέκουν Αναστασιάδη-Ψευδή και κακόβουλα τα δημοσιεύματα απαντά το γραφείο του

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Μια παράξενη ιστορία ξεπλύματος χρήματος, φέρνει στο φως η ιστοσελίδα το κουτί της πανδώρας. Το δημοσίευμα το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Τριάντης, αναφέρεται στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Ψευδή και κακόβουλα τα δημοσιεύματα του HOTDOC δηλώνει το γραφείο Ν. Αναστασιάδης και Συνεταίροι

Ο δημοσιογράφος, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, από την ίδρυση του δικηγορικού γραφείου, του Νίκου Αναστασιάδη, μέχρι σήμερα, αναφέρεται σε σημαντικούς σταθμούς στην πορεία του γραφείου.
Συγκεκριμένα, από το 2000, όταν το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε να συνεργαστεί με το δικηγορικό γραφείο Λεμής-Φιλίππου, συνδέθηκαν με τη νέα επωνυμία «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεταίροι, δύο εταιρείες. Η Imperium Services Limited και η Imperium Nominees Limited. Μέτοχοι της τελευταίας είναι κατά 60% η κ. Έλσα Αναστασιάδη, κατά 20% ο κ. Στάθης Λεμής και κατά 20% ο κ. Θεοφάνης Φιλίππου.
Τρία χρόνια μετά ιδρύεται η εταιρεία Makra Investments LTD, με μετοχικό κεφάλαιο χιλίων μετοχών, που η αξία της καθεμιάς δεν ξεπερνά τη μία λίρα. Οι μετοχές ανήκαν στην Imperium Nominees Ltd. Στην ίδια εταιρεία ανήκει και η Compaservus Nominees Limited. Μια εταιρεία υπηρεσιών που ανήκει στο γραφείο Νίκος Αναστασιάδης και Συνεταίροι.
Ένα χρόνο περίπου μετά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Compaservus Nominees Limited πουλά τις μετοχές της Makra Investments LTD, έναντι του αστρονομικού ποσού των 50 εκατ. δολαρίων. Αυτό, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επιβεβαιώνεται και μέσα από έγγραφο της Τράπεζας Κύπρου.
Πιο απλά, καταλήγει ο δημοσιογράφος, μια εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο που δεν ξεπερνά τα 9.000 ευρώ κατορθώνει να αποκομίσει κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων, από πώληση μετοχών.
Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρεται και σε δύο δάνεια μαμούθ που κατάφεραν να εξασφαλίσουν δύο εταιρείες συμφερόντων του δικηγορικού γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, με υποθήκες εξευτελιστικά ποσά.
Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2008, η Compaservus Nominees Limited, προχώρησε στη σύναψη δανείου ύψους 9,917,050, ευρώ από τη ρωσική τράπεζα «The joint Stock Bank Sobibank». Το δάνειο χορηγήθηκε από την τράπεζα με μόνη εγγύηση, 5000 μετοχές η αξία των οποίων δεν ξεπερνούσε το 1,71 ευρώ. Ένα μήνα πριν και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2008, μια δεύτερη εταιρεία συμφερόντων του δικηγορικού γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, η Mareplex Servises Ltd, στην οποία ιδιοκτήτες εμφανίζονται οι, Έλσα Αναστασιάδη με ποσοστό 60%, Στάθης Λεμής με 20% και Θεοφάνης Φιλίππου με 20%, εξασφάλισε δάνειο ύψους 9,917,050, βάζοντας ενέχυρο 1000 μετοχές αξίας ενός ευρώ η κάθε μια.
Μάλιστα οι δύο εταιρείες εξόφλησαν τις επιβαρύνσεις από τα δάνεια στε λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 17/12/2008, μέσω συμβολαίου ακύρωσης.
Το δημοσίευμα, αναφέρει ότι η ρωσική τράπεζα, δεν είναι τυχαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αφού φέρεται να είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ξεπλύματος μαύρου χρήματος στη Ρωσία, με πρωταγωνιστές ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας, ακόμη και εγκληματικά στοιχεία.

Το γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη, απαντά

Ως "ψευδή" και "κακόβουλα" χαρακτηρίζει το δικηγορικό γραφείο "Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεταίροι" τα όσα αναφέρει το περιοδικό "HOTDOC" για δανειακή σύμβαση μεταξύ των εταιρειών του Γραφείου Compaservus (Nominees) Ltd και Mareplex Services Ltd και της SOVINBANK, σύμβαση η οποία, όπως δηλώνει το δικηγορικό γραφείο, "ουδέποτε υπήρξε", όπως "ψευδώς" δημοσιεύει το συγκεκριμένο περιοδικό.
"Επειδή οι ισχυρισμοί σας είναι ψευδείς και κακόβουλοι και στόχο έχουν τη δυσφήμηση του δικηγορικού μας γραφείου, αλλά και του υποψηφίου κ. Νίκου Αναστασιάδη", γράφει το δικηγορικό γραφείο "Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεταίροι" σε σημερινή του ανακοίνωση και απευθυνόμενο στο περιοδικό HOTDOC, "σας καλούμε όπως αναρτήσετε άμεσα την παρούσα στον ίδιο χώρο της ιστοσελίδας σας, επιφυλασσόμενοι, εάν επαναλάβετε τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς, να λάβουμε όλα τα ενδεικνυόμενα νομικά μέτρα".
Στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου "Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνεταίροι", την οποία υπογράφει ο Διευθύνων Συνεταίρος Στάθης Λεμής, γίνεται αναφορά σε "κακόβουλα και καθ` υποβολή ψευδή δημοσιεύματα του περιοδικού HOTDOC", δίδοντας συγκεκριμένες απαντήσεις και δηλώνοντας ότι η πρακτική του γραφείου στα συγκεκριμένα θέματα είναι η ίδια "που ακολουθείται από όλα τα δικηγορικά γραφεία ή ελεγκτικούς οίκους ανά το παγκόσμιο".
"Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για την εταιρεία Makra Investments Ltd και την, ως αφήνετε να νοηθεί, ύποπτη συναλλαγή ύψους 50.000.000 δολαρίων, σας εσωκλείουμε επιστολή που δόθηκε από το γραφείο μας σε πανομοιότυπο δημοσίευμα, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα υποστηρικτών του κ. Γιώργου Λιλλήκα, ενός των υποψηφίων για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας" και "απαξιώ βεβαίως να ασχοληθώ με την εσκεμμένη κακόβουλη διασύνδεση της ως άνω αναφοράς με το δημοψήφισμα του 2004".
Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, "οι εξίσου κακόβουλοι ισχυρισμοί σας για δήθεν δάνειο ύψους 9.917.050 ευρώ από την εταιρεία Compaservus (Nominees) Ltd, όχι μόνον είναι ανακριβέστατοι και ψευδείς, αλλά, εκτός από του να πλήξουν την υποψηφιότητα του κ. Νίκου Αναστασιάδη, πλήττουν και την αξιοπιστία της Κύπρου ως χρηματοπιστωτικού κέντρου, σε μίαν εποχή, κατά την οποία ενορχηστρωμένα ξένα κέντρα, με πληθώρα δημοσιευμάτων, φέρουν την Κύπρο ως χώρα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος".
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Ν. Παπαδόπουλος: Να μην εμπλακεί η Ρωσία στη δανειακή σύμβαση
- Β. Σιαρλή για το ξέπλυμα: Έχουμε νόμους αλλά δεν τους εξηγήσαμε στην Ε.Ε
- Απεργία ΠΑΝΤΟΥ εξετάζουν ΣΕΚ-ΠΕΟ ως ένδειξη συμπαράστασης στους οικοδόμους

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Διακήρυξη της Λευκωσίας» στην 5η Τριμερή Κύπρου, Ελλάδος, Αιγύπτου και στο «βάθος»... τριπλή οριοθέτηση ΑΟΖ [vids, pics]
  2. Στην αγκαλιά του Πούτιν έπεσε ο Άσαντ [pics, vids]
  3. Αλ Σίσι: «Νέο πλαίσιο συνεργασίας με Κύπρο» [pics]
  4. Η ιστορική επίσκεψη Σίσι στην Κύπρο - Διαπραγματεύσεις για αγωγό από το «12» σε αιγυπτιακά τερματικά [pics, vids]
  5. Φόνος στη Λάρνακα: Αίμα στο αυτοκίνητο του υπόπτου [vid]
  6. Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ρωσικό σχέδιο απόφασης για τα χημικά της Συρίας