What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

Τελευταία ενημέρωση: 01.02.2013 | 20:35

Ικανοποίηση ΔΗΣΥ γιατί το θέμα με το ρωσικό δάνειο βαίνει προς επίλυση

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Την ικανοποίηση του ΔΗΣΥ εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου και Βουλευτής του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης, για το γεγονός πως, με βάση τις τελευταίες θετικές τοποθετήσεις από τη Μόσχα, αυτό το πρόβλημα με το ρωσικό δάνειο βαίνει προς επίλυση.

"Τα όσα έγκαιρα δήλωνε τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού", αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, "έχουν δυστυχώς επιβεβαιωθεί στην πράξη" και, "κατ’ ακρίβεια, ευρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την ιδιαίτερα δυσχερή θέση, επειδή ακριβώς η Κυβέρνηση επιχείρησε να ροκανίσει τον χρόνο, κάνοντας κακή χρήση της ετοιμότητας της ρωσικής Κυβέρνησης να προσφέρει επιπρόσθετη στήριξη το περασμένο Καλοκαίρι".
"Σημειώνουμε", προσθέτει, "πως το πρώτο ρωσικό δάνειο εθεωρείτο μέχρι πρόσφατα βασικό κώλυμα για την ολοκλήρωση της Δανειακής Σύμβασης".

Όροι εντολής Pimco και Alvarez and Marshal
Στη γραπτή του δήλωση, ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει, επίσης, την πεποίθηση "πως τα έγγραφα και οι επιστολές, που έχουν κατατεθεί στη Βουλή και στις οποίες το ΑΚΕΛ αναφέρεται, δεν αποτελούν τους όρους εντολής για τον διαγνωστικό έλεγχο, ή για τη διερεύνηση των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα".
"Θα ήταν αδιανόητο κάποιοι να έχουν δώσει τόσο ασαφείς και γενικόλογους όρους εντολής σε σχέση με ένα ζήτημα που θα καθορίσει σε τόσο καθοριστικό βαθμό της μελλοντική πορεία της κυπριακής οικονομίας", προσθέτει ο κ. Γεωργιάδης.
"Θέλουμε να πιστεύουμε", συνεχίζει, "πως δεν υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που φοβούνται τη διαφάνεια" και "επαναλαμβάνουμε την απαίτησή μας για να κατατεθούν στη Βουλή τα συμβόλαια ανάθεσης και οι ακριβείς όροι εντολής των εταιρειών Pimco, Alvarez and Marshal και Blackrock", καθώς και "οι παραδοχές και τα δεδομένα που η Επιτροπή Καθοδήγησης (5 Κύπριοι-5 ξένοι) επέδωσε στην Pimco και με βάση τα οποία έχει διεξαχθεί ο διαγνωστικός έλεγχος τα αποτελέσματα του οποίου αναμένεται να παραδοθούν σε λίγες ώρες".

Απεργία Οικοδόμων

"Η προσπάθεια του κ. Κατσουρίδη να αξιοποιήσει την εργατική αναταραχή για προεκλογικούς σκοπούς", δηλώνει ο κ. Γεωργιάδης, "είναι πράξη ανεύθυνη που αναδεικνύει τις πραγματικές έγνοιες της ηγεσίας του ΑΚΕΛ".
"Επαναλαμβάνουμε", προσθέτει, "τη δική μας έκκληση για αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα εκ μέρους όλων", κάτι που "επιβάλλουν οι δύσκολες περιστάσεις που περνά η οικονομία μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
-Προσπαθεί να βρει την άκρη με τις συλλογικές συμβάσεις η Σωτηρούλα
- Έξω φρενών οι κάτοικοι με τα εργοστάσια χημικών στο Πέρα χωρίο

- Eurostat: Στο 14,7% η ανεργία στην Κύπρο το Δεκέμβριο!
- Τέρμα τα ψέματα - αύριο θα μιλήσει η Pimco για την Κύπρο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Χρίστος Χρίστου: Κάποιοι θέλουν με το ζόρι να μας επιβάλουν άδικη λύση
  2. Χειροπέδες… για τις «Χειροπέδες στους Κλεφτοπολιτικάντηδες» - Συνέλαβαν τον Χάρη Αριστείδου
  3. Προεδρικές Εκλογές - Αναστασιάδης: «Δεν με διακατέχει η αλαζονεία του φαβορί»
  4. Αβέρωφ Νεοφύτου: Καλεί τους πολίτες να σφραγίσουν με την ψήφο τους τη συνέχιση της σταθερής πορείας της Κύπρου
  5. Ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας
  6. Εγκρίθηκε «καθαρή εξαγορά» της Cyta Hellas από την Vodafone