What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

02.02.2013 | 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2013 | 08:31

Αποκαλυπτικό: Σημεία και τέρατα στη διαδικασία για την έκθεση Pimco

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Σοβαρές παραλείψεις μέσα από τους όρους εντολής
- Απουσίαζαν από τις συναντήσεις στελέχη από τα ανώτατα δώματα της ΚΤΤ
- Προβλέπουν δραματική μείωση στον τομέα των ακινήτων

Το Newsit, φέρνει σήμερα στο φως, τις σοβαρές παραλείψεις που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την διαμόρφωση του τελικού κειμένου της Pimco , το οποίο αναμένεται να πάρει στα χέρια της σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsit, μέσα από καλά ενημερωμένες πηγές, στις συναντήσεις με τα μέλη της Pimco, δεν παρουσιάστηκε κανένα ανώτατο στέλεχος της Κεντρική Τράπεζας, ενώ απών ήταν και ο προεδρεύων του steering committee Χρίστος Φανόπουλος!, το οποίο αποτελείτο από πέντε εκπροσώπους των κυπριακών αρχών (υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα) και πέντε των δανειστών της Κύπρου (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ, EFSF, ΕΒΑ).

Η απουσία συμβούλου
Μία ακόμη σοβαρή πτυχή, αποτελεί το γεγονός, ότι ενώ στους όρους εντολής που δόθηκαν στην Pimco, υπήρχε πρόνοια, για την παρουσία ανεξάρτητου συμβούλου, γεγονός που παραβλέφθηκε από την Κεντρική Τράπεζα, η οποία εκ των υστέρων και αφού κυκλοφόρησε η προκαταρκτική έκθεση της Pimco, στην οποία οι εκτιμήσεις για το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ανέρχονταν στα 10,5 δις ευρώ, αποφάσισε να προχωρήσει στον διορισμό συμβούλου από την Black Rock.

Σε ανάλογου τύπου αξιολογήσεις άλλων χωρών, από συμβουλευτικούς οίκους η παρουσία συμβούλου, αποτελούσε όρο απαράβατο.

Πως όμως είναι δυνατόν ο σύμβουλος της ΚΤΚ να συμμετάσχει όχι στην διαδικασία, αλλά αφού εξήχθηκαν τα πρώτα συμπεράσματα, τα οποία σκιαγραφούν τα όσα θα ακολουθήσουν…

Το ιστορικό της Pimco και οι αυστηρές προβλέψεις για το ευρώ
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η Pimco δεν έχει καμία εμπειρία στην μελέτη, η εξαγωγή συμπερασμάτων για ενυπόθηκα, η στεγαστικά δάνεια, τα οποία κλήθηκε να εξετάσει, παρά μόνο σε μετοχοδάνεια.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsit, στο κείμενο που θα παραδώσει σήμερα η Pimco, προβλέπεται στην καλύτερη των περιπτώσεων, μείωση 40% στα ακίνητα!

Η ιστορία αποδεικνύει, ότι οι προβλέψεις της Pimco, τουλάχιστον στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές.

Σε δηλώσεις, ανώτατου στελέχους της Pimco, τις οποίες δημοσίευσε το bankingnews.gr στις 25 Μαϊου, ο Scott Mather, εμφανίζεται εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον του ευρώ, επισημαίνοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ πως το ευρώ θα καταρρεύσει, ακόμη κι αν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Κατά τον Mather, τελικά η Ευρώπη θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση, κρατώντας την Ελλάδα στο ευρώ και αποφεύγοντας τη διάσπαση της Ευρωζώνης. Αλλά το ευρώ θα καταρρεύσει... Γιατί; Γιατί ίσως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, εξέλιξη η οποία θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στο ενιαίο νόμισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
SOS κινδυνεύουμε με παράλυση - Μπροστά σε στάση πληρωμών οι Ημικρατικοί
- Οικογενειακή "επιχείρηση" ναρκωτικών ζεύγους Τ/κ στη Λευκωσία
- Έκλεψαν τους μισθούς των υπαλλήλων από βιομηχανική μονάδα στην Λεμεσό   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Καμπάνα» €50.000 σε κυπριακή εταιρεία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  2. Δίκη Λαϊκής Τράπεζας: «Πίστευα ότι τα προβλήματά μας στην Ελλάδα είναι παροδικά»
  3. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  4. Νέες αποκαλύψεις για το «υπό διάλυση» Γ.Ν.Λ.: Έχασαν 94 φακέλους ασθενών! Προειδοποιεί η Επ. Προσωπικών Δεδομένων
  5. Η αποκαλυπτική Έκθεση Μιχαηλίδη για τις υπερωρίες των γιατρών
  6. Έτσι της έδωσε η τράπεζα επιπλέον 40.000 ευρώ και τώρα δεν τους τα επιστρέφει!