What's hot? ΠΩΜΟΣ· ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ· ΑΚΙΝΤΖΙ· ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΜΕΣΟΥ·

INFO

02.02.2013 | 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2013 | 08:14

Α. Χρίστου: Η Λεμεσός θα την πληρώσει αν φύγουν οι ρώσικες εταιρείες

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στο Δήμο Λεμεσού οι προσπάθειες ξένων παραγόντων να επιρρίψουν ευθύνες στην Κύπρο για ξέπλυμα χρήματος από ρωσικές εταιρείες, με το Δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου να δηλώνει πως, σε περίπτωση που οι μεθοδεύσεις αυτές επιτευχθούν, θα είναι βαριές οι επιπτώσεις για τη Λεμεσό.

Σε διάσκεψη Τύπου το πρωί, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι, οι κατηγορίες κατά της Κύπρου και οι αναφορές στη Λεμεσό ως αποικίας των Ρώσων, με την ειρωνική μετονομασία της σε "Limassolgrad", είναι ανακριβείς και παραπλανητικές, σε μια προσπάθεια αμαύρωσης της εικόνας της πόλης και υπονόμευσης της οικονομίας ολόκληρης της Κύπρου και "με στόχο να διώξουν τα ρωσικά και άλλα κεφάλαια, να αποδυναμώσουν οικονομικά τη χώρα και να μας φέρουν σε δεινή θέση, ώστε να δεχθούμε τις θέσεις τους σε διάφορα ζητήματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η διαδικασία αξιοποίησης των υδρογονανθράκων".
Ο κ. Χρίστου ανέφερε πως η παρουσία στην πόλη ρωσικών και άλλων οργανισμών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς πέραν από την άμεση θετική συμβολή τους στην οικονομία του τόπου, συνεισφέρουν στις πολλές και ποικίλες δραστηριότητες του Δήμου, των πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών φορέων της πόλης και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολυπολιτισμικής Λεμεσού.
"Η προσπάθεια αμφισβήτησης, υπονόμευσης και λοιδορίας αυτής της παρουσίας στην Κύπρο, και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, αποτελεί κτύπημα κατά των πραγματικών συμφερόντων του λαού μας και ειδικά της πόλης μας", είπε ο κ. Χρίστου, και τόνισε πως οι δημότες της Λεμεσού καταδικάζουν αυτές τις προσπάθειες, καλώντας παράλληλα όλα τα οργανωμένα σύνολα της πόλης σε "συντονισμένη απόκρουση και αντιμετώπιση αυτής της επιβουλής".
Εάν οι ξένες μεθοδεύσεις περάσουν, συνέχισε, οι επιπτώσεις θα είναι πολύ βαριές, αφού θα επηρεαστεί η ανάπτυξή μας, θα καθηλωθεί η οικοδομική βιομηχανία και η ανάπτυξη των ακινήτων, θα επηρεαστεί αρνητικά η γεωργία, ο τουρισμός, το εμπόριο, η επισιτιστική βιομηχανία, ενώ την ίδια ώρα, θα αυξηθεί περαιτέρω η ανεργία και θα επηρεαστεί αρνητικά το βιοτικό επίπεδο κάθε Λεμεσιανού.
"Παρόμοιο παραμύθι με κυνήγι μαγισσών έλαβε χώρα και πριν από 8-9 χρόνια, με αποτέλεσμα κάποιες ξένες εταιρείες και καταθέσεις, κάτω από την πίεση της κακοήθειας και της διαβολής, να φύγουν από την Κύπρο και όταν μετακινήθηκαν σε άλλα ευρωπαϊκά οικονομικά κέντρα, τότε ως δια μαγείας ξεχάστηκε η κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος," ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού.
Μετά τις προεδρικές εκλογές, κατέληξε ο κ.Χρίστου, θα προγραμματιστεί σύσκεψη όλων των αρμοδίων τοπικών φορέων για συζήτηση του θέματος, με στόχο να προστατευθεί το καλό όνομα και η αξιοπρέπεια της πόλης και το δικαίωμα στην εργασία και στη νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα όλων των κατοίκων της Λεμεσού, Κυπρίων και ξένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Απίστευτο: Πυροβόλησαν 29χρονο στη μέση του δρόμου στη Λευκωσία
- Έκλεψαν τους μισθούς των υπαλλήλων από βιομηχανική μονάδα στην Λεμεσό
- Ξάφρισαν οικία στη Πέγεια - Ύποπτη η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Σοβαρή καταγγελία! Βρήκε το σκύλος της χτυπημένο και νεκρό κοντά στο σπίτι της
  2. Έπιασε τόπο το Τζόκερ των 16 εκατ. ευρώ! Οικογενειάρχης με πολλές υποχρεώσεις ο υπερτυχερός
  3. Καταγγελία για τον τέως διευθυντή του λιμανιού και αμέσως μετά διευθυντή στην εταιρεία Eurogate
  4. Αυξήθηκαν για 17ο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο οι αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας
  5. Προσωπικό μήνυμα Πούτιν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις Κυπρο-ρωσικές σχέσεις
  6. ΕΛΑΜ - Χρίστου: «Έβγαλε το καπέλο» σε Αναστασιάδη για απάντηση προς Ακιντζί

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook