What's hot? ΤΡΟΧΑΙΟ· ΕΪΝΤΕ· ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ·

INFO

03.02.2013 | 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2013 | 12:13

Τι προσφέρει η χορτοφαγία σε σχέση με το κρέας και το ψάρι

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σίγουρα όλοι έχουν ακούσει ότι το να αποφεύγουμε το κρέας και σε κάποιες περιπτώσεις και το ψάρι, και να βάλουμε στη διατροφή μας χόρτα φρούτα και λαχανικά, κάνει καλό στην καρδιά. Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έρχεται να οριοθετήσει τις πιθανότητες και να τονίσει πως η χορτοφάγοι, μπορούν να μειώσουν μέχρι και κατά 1/3 τον κίνδυνο να πάθουν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα. Το γιατί συμβαίνει αυτό διαβάστε το αμέσως...
 

Με απλά λόγια, οι επιστήμονες της Μονάδας Επιδημιολογίας Καρκίνου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής την καθηγήτρια Φραντσέσκα Κράου, κατέληξαν ότι η χορτοφαγία μειώνει τους παράγοντες κινδύνου που είναι η χοληστερίνη, η πίεση, και το βάρος. Στη διαπίστωση τους μάλιστα που δημοσίευσαν στο περιοδικό κλινικής διαιτολογίας "American Journal of Clinical Nutrition", συμπέρανα, αφού μελέτησαν 44.500 ανθρώπους, ότι οι 15.100 (34%) που ακολουθούσαν χορτοφαγική διατροφή είχαν μειωμένη κατά 1/3 πιθανότητες να έχουν κάποιο πρόβλημα καρδιάς.

Μάθετε περισσότερα στο iatropedia.gr 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κίνδυνος-θάνατος το κόκκινο κρέας!
  2. Καρκίνος του προστάτη: Αυτά τα φρούτα και λαχανικά «σηκώνουν ασπίδα»
  3. Nίνο: Ο σοβαρός τραυματισμός του και οι συμβουλές των γιατρών
  4. ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα προειδοποίηση και συμβουλές της Αστυνομίας για διαδικτυακές απάτες
  5. Πρόωρη εκσπερμάτιση: 5 συμβουλές αντιμετώπισης
  6. Έμφραγμα και εγκεφαλικό: Κίνδυνος από θρεπτική ουσία στο κρέας και το αυγό!