What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

03.02.2013 | 18:23
Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2013 | 18:24

Τέρμα στα «τρομακτικά» σενάρια για το χρέος ζητά η κυβέρνηση

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Τον τερματισμό των σεναρίων γύρω από το ύψος της ανεκφαλαιοποίησης του τραπεζικού τομέα, στη βάση πληροφοριών και εικοτολογιών, ζήτησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δηλώνοντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

 Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης πως το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο και υπέδειξε πως "αν ορισμένοι επιμένουν και αυτό το θέμα να το εντάσσουν στις προεκλογικές και κομματικές σκοπιμότητες, το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν τα συμφέροντα της Κύπρου".
"Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι κανένας δεν γνωρίζει ποιά είναι τα σενάρια που κατέθεσε στην έκθεσή της η Pimco, αλλά δεν παραλείπουν να κάνουν δηλώσεις και να αναπτύσσουν τρομοκρατικά σενάρια στη βάση πληροφοριών και εικοτολογιών", ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι "αυτές οι προσεγγίσεις δεν είναι ούτε σοβαρές, ούτε και υπεύθυνες".
"Πολύ περισσότερο δε που δυσκολεύουν τις προσπάθειές μας για να πείσουμε για την ορθότητα των θέσεων μας", πρόσθεσε.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως "πρέπει με σύνεση και ψυχραιμία να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις διάφορες προκλήσεις που η Κύπρος αντιμετωπίζει".
"Η κυβέρνηση, μαζί με την Κεντρική Τράπεζα έχουν σχεδιασμό για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Η άποψή μας είναι ότι το δημόσιο χρέος της Κύπρου είναι βιώσιμο και γι` αυτό προσπαθούμε να πείσουμε", είπε.
Ανέφερε ακόμη πως αν οι Ευρωπαίοι επιμένουν να υποστηρίζουν ότι το δημόσιο χρέος μας είναι μη βιώσιμο, η Κυβέρνηση προτείνει εναλλακτική λύση, όπως την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιηθούν σύμφωνα με το βασικό σενάριο και από απ` εκεί και πέραν η επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση που προνοείται από το ακραίο σενάριο να γίνει απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
"Εμείς", είπε, "με συγκεκριμένο τρόπο υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της Κύπρου. Αν ορισμένοι επιμένουν και αυτό το θέμα να το εντάσσουν στις προεκλογικές και κομματικές σκοπιμότητες, το μόνο που κάνουν είναι να πλήττουν τα συμφέροντα της Κύπρου".
Απαντώντας σε σημερινή αναφορά του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος διερωτήθηκε για το "πώς κατάντησε έτσι η Κύπρος", ο κ. Στεφάνου είπε πως "προφανώς ο κ. Αναστασιάδης δεν θέλει να βλέπει τί γίνεται στην Ευρώπη και αλλού".
"Στην Ευρώπη της κρίσης, της λιτότητας και της ανεργίας που οδήγησαν οι πολιτικές στις οποίες πιστεύει ο κ. Αναστασιάδης, και οι πολιτικές που πιστεύει είναι οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού", πρόσθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του κ. Αναστασιάδη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφήνει πίσω του ερείπια, ο κ. Στεφάνου είπε ότι "ευτυχώς που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας και όχι ο Νίκος Αναστασιάδης, διότι οι πολιτικές που οδήγησαν την Ευρώπη και τον κόσμο όλο στην οικονομική κρίση, στην ανεργία, στη λιτότητα και στις διαδηλώσεις που γίνονται καθημερινά σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, είναι οι πολιτικές στις οποίες πιστεύει και τις οποίες πρεσβεύει ο κ. Αναστασιάδης".
"Είναι οι πολιτικές τις οποίες θέλει να επιβάλει η Τρόικα και που ο κ. Αναστασιάδης ήθελε να επιβληθούν πιο γρήγορα, γι' αυτό και επέμενε να υπογραφτεί άρον-άρον το Μνημόνιο", κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Οι διαρρήξεις και οι κλοπές πάνε σύννεφο στη Λεμεσό
- Ζημιές σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό από έκρηξη κροτίδας
- Σχέδιο δολοφονίας της Άνγκελα Μέρκελ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές - Κυπριανού: Η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα
  2. Διεθνής καταγγελία για την εκστρατεία φίμωσης της «Afrika» από την κυβέρνηση Ερντογάν
  3. Κυβέρνηση συνεργασίας ακροδεξιάς και Συντηρητικών στην Αυστρία
  4. Λύθηκαν… στα γέλια με το γκολ που έβαλαν [vid]
  5. Υπ. Αφερεγγυότητας: Έγγραφα επαλήθευσης χρέους πιστωτή προερχόμενο από σύμβαση εγγύησης
  6. Απίστευτη χασούρα! Ο «χασογκόλης» του… αιώνα [vid]