What's hot? ΑΠΑΓΩΓΗ· ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ· ΛΙΛΛΗΚΑΣ· SURVIVOR·

INFO

03.02.2013 | 18:44
Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2013 | 18:44

Λεμεσός : Πολίτης χάλασε τα σχέδια σπείρας διαρρηκτών

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Η παρατηρητικότητα συμπολίτη μας απέτρεψε τη δράση σπείρας αλλοδαπών, που έφτασαν στις ελεύθερες περιοχές, μέσω των κατεχομένων, με στόχο να διαπράξουν διαρρήξεις και κλοπές. Δυο πρόσωπα συνελήφθηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό και τέθηκαν υπό 8ήμερη κράτηση, ενώ τρίτο πρόσωπο αναζητείται.

 Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, γύρω στις 23:30 χθες, πολίτης που επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας, στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ, για να προβεί σε ανάληψη χρημάτων από την αυτόματη ταμειακή μηχανή, άκουσε ύποπτους θορύβους στο πίσω μέρος του κτιρίου και ειδοποίησε την αστυνομία.
Αμέσως έσπευσαν περιπολικά και έθεσαν υπό παρακολούθηση τη σκηνή, όπου εντοπίστηκε αρχικά ένα πρόσωπο να εγκαταλείπει το χώρο τρέχοντας , ενώ δυο άλλα άτομα επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο τύπου σαλούν. Οι αστυνομικοί ανέκοψαν τον πρώτο ύποπτο και στην κατοχή του εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.
"Στη συνέχεια, έγινε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε, σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού, όπου εκεί εντοπίστηκε ακόμα ένα πρόσωπο, ηλικίας 33 χρόνων, που επίσης συνελήφθηκε" ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι από τις έρευνες που ακολούθησαν σε παρακείμενο χωράφι εντοπίστηκε μια βαριοπούλα, ένα λιβέρι, ένα ηλεκτρικό σμιρίλιο, μία κουκούλα κι ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια.
Ανακρινόμενοι, οι δυο αλλοδαποί, παραδέχθηκαν ότι έφτασαν πρόσφατα, μέσω των κατεχομένων, με σκοπό να διαπράξουν διαρρήξεις και κλοπές. Το δε υποστατικό που είχαν παραβιάσει, εφάπτεται του υποκαταστήματος της τράπεζας και εκτιμάται ότι απώτερος στόχος τους ήταν η διάρρηξή της.
Ο Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ακόμη ότι, το τρίτο πρόσωπο που θεάθηκε στη σκηνή αναζητείται, ενώ γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν περισσότεροι συνεργοί τους ή αν συνδέονται με άλλες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.
"Το θέμα των οργανωμένων ομάδων ή και σπειρών προβληματίζει, και προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται διάφορες και συνεχείς εξετάσεις", είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας και συμπλήρωσε πως "έχει τεθεί σε προτεραιότητα το θέμα αυτό, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα αδικήματα κατά περιουσίας και θα προχωρήσουμε προς αυτές τις κατευθύνσεις, έτσι ώστε να συλληφθούν και να ανακριθούν όλα εκείνα τα πρόσωπα που διαπράττουν τέτοιου είδους αδικήματα".
Σημείωσε, παράλληλα, ότι η βοήθεια που το κοινό προσφέρει μέσα από πληροφορίες είναι σημαντική, και επανέλαβε την έκκληση της Αστυνομίας, όπως "εκεί και όπου υπάρχουν πληροφορίες για ύποπτα πρόσωπα ή αυτοκίνητα, να δίνονται στην αστυνομία, γιατί μπορεί να είναι κάτι που με τη σύνδεση του με άλλα στοιχεία, να βοηθήσουν το ανακριτικό έργο".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Οι διαρρήξεις και οι κλοπές πάνε σύννεφο στη Λεμεσό
- Ζημιές σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό από έκρηξη κροτίδας
- Σχέδιο δολοφονίας της Άνγκελα Μέρκελ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ξηλώνεται κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων - Ένταλμα σύλληψης για 19 άτομα
  2. Λεμεσός: Υπό κράτηση δύο άτομα για υπόθεση τοκογλυφίας
  3. Δημός Λεμεσού - Νικολαΐδης - Χρίστου: Αλληλοκατηγορίες και όχι συμβιβασμός
  4. Νέο μέλος στα ΔΣ Τράπεζας Κύπρου και BOCH
  5. Deutsche Bank: Επιστροφή στην κερδοφορία το α' τρίμηνο μετά τις τεράστιες ζημιές το 2016 και 2015
  6. KTK: Καρφιά για «πλυντήριο χρήματος» λόγω Ρωσίας και Ρος