What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΕΪΝΤΕ· ΧΑΣΙΚΟΣ· SURVIVOR·

INFO

04.02.2013 | 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 04.02.2013 | 21:15

Επιδόθηκαν οι χορηγίες για κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Λευκωσίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης επέδωσε σήμερα τις χορηγίες για το 2012 στους εκπροσώπους των κοινωνικών προγραμμάτων που επιχορηγούνται από το Δήμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά την εκδήλωση επιδόθηκαν επιταγές συνολικού ύψους €57.860 σε 19 οργανώσεις που λειτουργούν ισάριθμα προγράμματα μέσω των οποίων καλύπτεται ευρύ φάσμα κοινωνικών αναγκών μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα επιχορηγήθηκαν οι πιο κάτω οργανώσεις: Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» Καϊμακλίου, Κοινοτικός Νηπιοκομικός Σταθμός Καϊμακλίου, Κοινοτική Λέσχη Καϊμακλίου για παιδιά Δημοτικής Σχολικής Ηλικίας, Πολυδύναμο Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων και Αναπήρων «Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη» Παλλουριώτισσας, Σωματείο Διημερεύουσας Φροντίδας Παιδιών «Παιδομάνα», Κέντρο Σπαστικών και Αναπήρων Παιδιών, Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, Κίνηση Στήριξης Αλλοδαπών, ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με νοητική Αναπηρία (Φαβιέρου), Κίνηση Συμπαράστασης προς τους φορείς του AIDS και συγγενείς, Φιλόπτωχος Αδελφότης Αγίων Ομολογητών, Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Λευκωσίας, Σύνδεσμος Καρδιοπαθών Λευκωσίας, Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος Λευκωσίας (Συμβουλευτικό Κέντρο ΤΟΞΟΤΗΣ), Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας και Παγκύπρια Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.
Σε ομιλία του, ο κ. Γιωρκάτζης δήλωσε ότι ακόμη και εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης, και παρά τη στενότητα που χαρακτηρίζει τα οικονομικά του Δήμου λόγω των περικοπών της κρατικής χορηγίας προς την τοπική αυτοδιοίκηση και της μείωσης των πόρων του, ο Δήμος Λευκωσίας εξακολουθεί να έχει ψηλά στις προτεραιότητές του τον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και να ενισχύει την κοινωνική προσφορά στηρίζοντας τους φορείς αυτούς.
Ωστόσο, ανέφερε ότι η μείωση των κρατικών χορηγιών κατά 4 εκ. ευρώ το 2012 και η περαιτέρω μείωση κατά σχεδόν μισό εκ. ευρώ φέτος, θέτουν "πραγματικά σε κίνδυνο πολλά από τα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου".
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας πρόσθεσε ότι η στήριξη του κράτους προς τις ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας πρέπει να γίνει πράξη αυτή δεν μπορεί να είναι η μείωση των κρατικών χορηγιών προς τον πλέον άμεσο αντιπρόσωπο αυτών των ομάδων και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, τους δήμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Σοκ - 3 χιλιάδες περιστατικά καρκίνου στην Κύπρο ετησίως
-
Νέες προτάσεις Βγενόπουλου
-Γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν πονάμε το ίδιο;

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Λιλλήκας: Την ανάγκη για ολοκληρωμένη στρατηγική Αθηνών – Λευκωσίας έθεσε στον Έλληνα ΥΠΕΞ
  2. Σόφη Πασχάλη: Η «πικρή» αλήθεια για τον Γιώργο Αγγελόπουλο και το ύπουλο ψάρι!
  3. Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Η έξαρση της τουρκικής αδιαλλαξίας απαιτεί την καλύτερη δυνατή συνεργασία Λευκωσίας – Αθήνας
  4. Ακόμα ένα «χτύπημα» για Βέργα - Την «πόρτα εξόδου» του δείχνει το ΕΤΕΚ
  5. Η αδελφή του Ρονάλντο τραγουδά στα μπουζούκια της Ελλάδας! (VIDEO)
  6. Survivor: Χαμός με τον Κύπριο ηθοποιό που «εισέβαλε» στο παιχνίδι!

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook