What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΦΑΙΔΩΝΟΣ· C STAR· ΜΙΣΘΟΣ·

INFO

Τελευταία ενημέρωση: 05.02.2013 | 20:30

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει το επιτελείο Αναστασιάδη για υπεράσπιση της εργοδοσίας

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης καταδίκασε την άσκηση βίας κατά των απεργών- οικοδόμων από αστυνομικά όργανα στην Πάφο, καταγγέλλοντας «το επιτελείο Αναστασιάδη και τους γνωστούς νεοφιλελεύθερους συνοδοιπόρους του, οι οποίοι ως και αυτή τη στιγμή συγκαλύπτουν και υπερασπίζονται την εργοδοτική αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζομένων, αρκούμενοι στην ανεύθυνη και ποντιοπιλατική τήρηση ίσων αποστάσεων, που χωρίς να πουν λέξη για τις μονομερείς και αυθαίρετες ενέργειες της εργοδοσίας, επιδόθηκαν στο γνωστό τους αντιπολιτευτικό παραλήρημα».

Σε δήλωσή του, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι σε όλες τις υπόλοιπες επαρχίες η απεργία των οικοδόμων εξελίσσεται ειρηνικά, ενώ η στάση και η συμπεριφορά της αστυνομικής δύναμης στην Πάφο αντί να συμβάλει στη διατήρηση του ειρηνικού χαρακτήρα των απεργιακών κινητοποιήσεων, έχει προκαλέσει τα θλιβερά επεισόδια. Εξέφρασε λύπη επειδή όπως ανέφερε «η ηγεσία της Αστυνομίας, προτού διεξάγει την απαιτούμενη διερεύνηση των πραγματικών συνθηκών που οδήγησαν στα επεισόδια και χωρίς να ακούσει την εκδοχή των απεργών και των συνδικαλιστών, προχώρησε σε αυθαίρετα συμπεράσματα επιρρίπτοντας την ευθύνη στους απεργούς για δήθεν οχλαγωγία».
Εκφράζοντας «για μια ακόμα φορά την αμέριστη αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ στους απεργούς οικοδόμους και στο συνδικαλιστικό κίνημα, που ενωμένο δίνει τη μάχη κατά της αυθαιρεσίας και του ετσιθελισμού της εργοδοτικής πλευράς», καταδίκασε επίσης «τις ενέργειες της εργοδοσίας, η οποία εκμεταλλεύεται τις πλέον ευάλωτες ομάδες των εργαζομένων για να πετύχει τους απεργοσπαστικούς στόχους της».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ακόμα ότι «κατά το επιτελείο Αναστασιάδη και τους συνοδοιπόρους του ευθύνεται η Κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα αν η Υπουργός Εργασίας καταβάλλει επίμοχθες προσπάθειες για γεφύρωση της διαφοράς που προκάλεσε η εργοδοσία με την ετσιθελική στάση της».
«Ο κ. Αναστασιάδης, ως ο κατ’ εξοχήν εκφραστής των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας στον τόπο μας, αποκαλύπτεται πλήρως απέναντι και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους οποίους μέχρι πρόσφατα επιχειρούσε με τεχνάσματα να στρέψει κατά των εργαζόμενων του δημόσιου τομέα», είπε.
Καταλήγοντας ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι στις επικείμενες προεδρικές εκλογές επιλέγουν την προοδευτική, φιλολαϊκή υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, γυρίζοντας την πλάτη στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη και στις ακραίες νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές πολιτικές θέσεις του, που θα μας οδηγήσουν πίσω στα πέτρινα χρόνια της συναγερμικής δεκαετούς διακυβέρνησης».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Φωνές και κλάματα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών –Εξεγέρθηκαν οι ωρομίσθιοι υπάλληλοι (video)
-
Δίκη Μαρί: Παραλίγο να κριθεί εχθρικός μάρτυρας ο Πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης
-
Αποκλειστικό! Ανόρθωση-Ολυμπιακός ο κίτρινος φάκελος!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. «Αερομαχίες» Φαίδωνος - Μαύρου στο ΡΙΚ για τα αποχετευτικά τέλη - «Ομερτά μεταξύ συγγενών...»
  2. Προεκλογικές «αβάντες» Μητσοτάκη σε ΠτΔ στην Αθήνα - «Είστε παράδειγμα προς μίμηση για την Ελλάδα»
  3. Νέες «βολές» Μαλά για επικίνδυνες θέσεις και διγλωσσία ΠτΔ στο Κυπριακό
  4. Ο ΠτΔ σε «γραμμή» Φαίδωνος αρνήθηκε να υπογράψει τον «προεκλογικό» νόμο για μείωση αποχετευτικών τελών
  5. Συνάντηση ΑΚΕΛ - «Εγώ ο Πολίτης» με «άρωμα» Κυπριακού και Προεδρικών
  6. Τροχαίο ατύχημα για βουλευτή του ΑΚΕΛ την ώρα που μιλούσε σε πρωινή εκπομπή! [vid]