What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

05.02.2013 | 23:00
Τελευταία ενημέρωση: 06.02.2013 | 15:02

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Μηνύματα νίκης από την Πάφο έστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Το μήνυμα ότι η νίκη της 17ης Φεβρουαρίου ξεκινά από την Πάφο έστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Μιλώντας σε μια επαρχιακή προεκλογική συγκέντρωση στη παρουσία της ηγετικής πυραμίδας του Δημοκρατικού Κόμματος , του Δημοκρατικού Συναγερμού, στελεχών του ΕΥΡΩΚΟ και πέραν των 3 χιλιάδων υποστηρικτών και φίλων, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως απόψε η Πάφος απαντά για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Ο κ. Αναστασιάδης που έστειλε μηνύματα ενότητας ανέφερε πως το πλειοψηφικό ρεύμα της υποψηφιότητας του δίνει την ευχέρεια να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και δεσμεύτηκε πως δεν θα κυβερνήσει με βάση της νοοτροπία της περιφρόνησης του λαού και των πολιτικών δυνάμεων.
Αναφέρθηκε δε και στην μακρά απεργία των οικοδόμων, έστειλε το μήνυμα πως δεν παραγνωρίζει τις αγωνίες και τα προβλήματα, αλλά κάλεσε παράλληλα σε προβληματισμό όταν κάποιοι είπε εκ μέρους της συντεχνίας της ΠΕΟ δηλώνουν ότι οι εργολάβοι προτιμούν το φθηνό εργατικό δυναμικό και αναρωτήθηκε «πού είναι το κράτος να ελέγξει τις καταγγελίες συντεχνιακών της ΠΕΟ ότι εργοδότες χρησιμοποιούν φτηνό και παράνομο εργατικό δυναμικό".
Σήμερα συνέχισε, οι κυβερνώντες παραδίδουν μια ερειπωμένη από οικονομικής πλευράς χώρα καταρρέοντας θεσμούς και προσπαθώντας όπως είπε με κάθε τρόπο ότι δεν άλωσαν μέχρι σήμερα να το αλώσουν τώρα. Για αυτό ανέφερε χρειάζεται αλλαγή και απαλλαγή.
Θα πρέπει, είπε, να δώσουμε κίνητρα για να υπάρξουν επενδύσεις είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό, και να προχωρήσουμε σε μέτρα αναστύλωσης της οικονομίας. Πρέπει συμπλήρωσε, να δημιουργήσουμε ένα κράτος νοικοκυρεμένο που να επιτελεί το ηγετικό του ρόλο, παρέχοντας ασφάλεια και υγεία και πάνω από όλα ένα κοινωνικό κράτος που θα δώσει όπως είπε στους Κύπριους πολίτες την ταυτότητα που τους αφαίρεσαν.
Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ακόμη πως στόχος της υποψηφιότητας του είναι να δώσει την ελπίδα, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια. Η προσπάθεια είπε των συνεργαζομένων κομμάτων, είναι «να ξεπεράσουμε ότι μας χώριζε στο παρελθόν, να μπούμε μπροστά και να κτίσουμε το παρόν αλλά και να δημιουργήσουμε το μέλλον».
Απηύθυνε επίσης έκκληση προς τους φίλους και τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του, να γίνουν όπως είπε « πολλαπλασιαστές των μηνυμάτων της ενότητας, της ισότητας και της επιθυμίας δίδοντας ό, τι καλύτερο μπορούμε στην πατρίδα μας». Ανέφερε ότι στις 4 Μαρτίου στη Σύνοδο των ΥΠΟΙΚ της ΕΕ η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να πάει ενδυναμωμένη και να έχει έτοιμες θέσεις για να αναστρέψει τα συμπεράσματα της PIMCO.
Καταλήγοντας, ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε τον λαό να συνειδητοποιήσει ότι δεν « σηκώνει δεύτερη Κυριακή».
Το ΔΗΚΟ θα κάνει το καθήκον του
Μιλώντας στην ίδια συγκέντρωση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εκλογική βάση του ΔΗ.ΚΟ θα πράξει το πατριωτικό της καθήκον. Ο πατριωτισμός, είπε ο κ Καρογιάν, είναι άλλωστε το κατ’ εξοχήν χαρακτηριστικό της ιδεολογίας μας. Αυτός συνέχισε, τους επιτρέπει να διαχωρίζουν τις προσωπικές πικρίες ή αντιθέσεις από το πρόσταγμα του κοινού καλού και του δημόσιου συμφέροντος.
Ο κ. Καρογιάν ανέφερε επίσης «είμαστε σήμερα εδώ για να διακηρύξουμε ότι ψήφος υπέρ του σχηματισμού της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας σημαίνει ψήφος υπέρ μιας νέας εποχής για όλους και για όλα». Πάμε συνέχισε, «όλοι μαζί να δώσουμε τις μάχες της εμπροσθοφυλακής που θα ανοίξουν τους δρόμους του νέου μέλλοντος μας».
Είμαστε συνέχισε, όλοι σήμερα εδώ για να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στις ανάγκες της εθνικής μας σωτηρίας, στα κρίσιμα προβλήματα του σήμερα και στις μεγάλες όπως είπε προκλήσεις της νέας εποχής που έρχεται. Πάμε συνέχισε «να δώσουμε την απάντηση που πρέπει σε αυτούς που μας έφεραν στην σημερινή χρεοκοπία, στα σημερινά αδιέξοδα, στους σημερινούς κινδύνους. Πάμε να δώσουμε την απάντηση που πρέπει σε αυτούς που επενδύουν σε νέους ψευδεπίγραφους διχασμούς για να αποκτήσουν ρόλο και λόγο που δεν έχουν».
Ο κ. Καρογιάν έστειλε επίσης μηνύματα ενότητας δηλώνοντας πως έχοντας την πείρα, την γνώση, το όραμα, το σχέδιο αλλά και την απόφαση να ξεπεράσουμε, όπως είπε τους εαυτούς μας και να τους απαλλάξουμε από τις κακοδαιμονίες που μας έφεραν εδώ, μπορούμε συνέχισε να οδηγηθούμε στην νέα εποχή της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας.
Ας εργαστούμε κατέληξε αποφασιστικά, συστηματικά και μεθοδικά ώστε να κάνουμε την νέα εποχή να ανατείλει από το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου, με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο.
Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΥΡΩΚΟ
Συλλαλητήριο όπως τα παλιά χαρακτήρισε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ρίκκος Ερωτοκρίτου την επαρχιακή προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη στην Πάφο.
Στον δικό του χαιρετισμό ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ ανέφερε ότι μόνο ο Νίκος Αναστασιάδης μπορεί να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της χώρας και να την οδηγήσει στον δρόμο της ανάπτυξης. Η απερχόμενη κυβέρνηση, συνέχισε, οδήγησε την χώρα σε διεθνή ανυποληψία με όσα έχουν κάνει ή έχουν παραλείψει να κάνουν.
Από την πρώτη Κυριακή, είπε, θα πρέπει να υπερψηφιστεί ο Νίκος Αναστασιάδης γιατί αν υπάρξει και δεύτερη Κυριακή ο τόπος θα εξακολουθήσει να είναι έρμαιο στα χέρια οποιασδήποτε ξένης επιβουλής σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Η χώρα, κατέληξε, θα πρέπει το συντομότερο να αποκτήσει ηγέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Φωνές και κλάματα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών –Εξεγέρθηκαν οι ωρομίσθιοι υπάλληλοι (video)
-
Δίκη Μαρί: Παραλίγο να κριθεί εχθρικός μάρτυρας ο Πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης
-
Αποκλειστικό! Ανόρθωση-Ολυμπιακός ο κίτρινος φάκελος!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πάφος: Άγριος γυναικοκαυγάς για έναν... τοίχο!
  2. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: «Τον Φλεβάρη θα κουρέψουμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη»
  3. Στέρεψαν τα φράγματα στην επαρχία Πάφου
  4. Νοσοκομείο Πάφου: Άνευ λόγου και αιτίας άρχισε να βρίζει και να σπάει ο, τι βρίσκει μπροστά του
  5. Νικόλας 2018: Ο ΠτΔ υποβαθμίζει την Κ.Δ. εκχωρώντας στην UNFICYP τις δραστηριότητες πολιτών
  6. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;