What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

Τελευταία ενημέρωση: 05.02.2013 | 23:45

Ημερίδα από τη Cyta για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Cyberethics”, η Cytanet, διοργάνωσε σήμερα στη Λευκωσία ημερίδα με τίτλο, «Συνδέσου με σεβασμό» (“Connect with Respect”).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της ημερίδας ήταν η κατανόηση των δικαιωμάτων, αλλά και των ευθυνών των χρηστών του διαδικτύου, με ιδιαίτερη έμφαση στα κοινωνικά δίκτυα.
Την ημερίδα χαιρέτησε, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Δρ Ζήνα Πουλλή, που είναι ο διαχρονικός βασικός συνεργάτης της Cyta σε αυτή τη διοργάνωση, ενώ μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση χαιρετισμός της Neelie Kroes, Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Cyta Στάθης Κιττής είπε ότι ο Οργανισμός, έχοντας πάντα υπόψη ότι το διαδίκτυο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και το πιο άμεσο μέσο επικοινωνίας και γνώσης, θεωρεί χρέος όλων των αρμόδιων φορέων, του οικογενειακού και σχολικού περιβάλλοντος, να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους να αναπτύξουν τις δεξιότητες εκείνες, που θα τους επιτρέψουν με κριτικό τρόπο να το αξιοποιούν.
Ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ευστάθιος Παπάνης αναφέρθηκε στα δικαιώματα και τις ευθύνες των χρηστών κατά τη χρήση του διαδικτύου, με ιδιαίτερη αναφορά στους χώρους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, το twitter, το YouTube κ.α.
Ο ψυχολόγος, μέλος της Ομάδας Παρέμβασης ΟΜΠΡΕΛΑ, Γιώργος Τσουβέλας, ανέλυσε περιπτώσεις παθολογικής εμπλοκής με το διαδίκτυο, σημειώνοντας, παράλληλα, τρόπους για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών και των εφήβων.
Για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα ασφαλές ταξίδι στο διαδίκτυο, μίλησε ο Άγγελος Ιακωβίδης, διευθυντής της νεανικής τηλεοπτικής εκπομπής Safeάρω.
Το ενδιαφέρον των εκατοντάδων παιδιών που παρακολούθησαν την ημερίδα, συγκέντρωσε η κατάθεση της προσωπικής εμπειρίας που είχε ως εθισμένη στο διαδίκτυο, η Ιφιγένεια Κωβαίου.
Στην ημερίδα έγινε επίσης παρουσίαση του μαθητικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, που αφορούσε τη δημιουργία μικρών φιλμ, με θέμα «Δικαιώματα και υποχρεώσεις στο διαδικτυακό κόσμο!» από την Αναστασία Οικονόμου, Προϊστάμενη στον Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Ινστιτούτου. Προβλήθηκαν δέκα φιλμάκια, ενώ τέσσερα από αυτά διακρίθηκαν.
Την ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και γονείς. Μετά τις παρουσιάσεις, ακολούθησε συζήτηση με θέμα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εφήβων και των νέων στο διαδίκτυο, την οποία συντόνισαν ο Κυριάκος Παστίδης, Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης και ο Γιάννης Ιωάννου, καθηγητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
-
Φωνές και κλάματα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών –Εξεγέρθηκαν οι ωρομίσθιοι υπάλληλοι (video)
-
Δίκη Μαρί: Παραλίγο να κριθεί εχθρικός μάρτυρας ο Πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης
-
Αποκλειστικό! Ανόρθωση-Ολυμπιακός ο κίτρινος φάκελος!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Αυτά είναι τα εγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια
  2. Κυπριακό - Κοτζιάς: Να συζητήσουμε για Εγγυήσεις - Ασφάλεια πριν από νέα Διάσκεψη
  3. Πως επηρεάζει η νέα γεωπολιτική ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή την Κύπρο
  4. Δείτε σε τι θα σας τσεκάρει η Τροχαία Κύπρου στα μπλόκα μέχρι τα Χριστούγεννα
  5. Σοκ! Μαθήτριες Γυμνασίου άρπαξαν από το λαιμό και ξυλοφόρτωσαν άγρια 13χρονη για ένα φρενάρισμα!
  6. Η ανώτερη μόρφωση αποτελεί ανάχωμα στη νόσο Αλτσχάιμερ