What's hot? ΕΪΝΤΕ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ·

INFO

06.02.2013 | 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2013 | 06:52

Τ. Μητσόπουλος : Κυβέρνηση - ΑΚΕΛ ευθύνονται για ανεργία και αναταραχή

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Για κυβερνητική ανευθυνότητα η οποία επεκτείνεται σε όλους τους τομείς έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Ο Τάσος Μητσόπουλος αναφέρθηκε στην κοινωνική αναταραχή κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.

 «Στην πιο κρίσιμη στιγμή της κυπριακής οικονομίας γινόμαστε μάρτυρες της πιο παρατεταμένης ακυβερνησίας που γνώρισε ο τόπος. Κάθε μέρα που περνά εντείνεται το αίσθημα της αγωνίας, της αβεβαιότητας και της κοινωνικής ανασφάλειας», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος.

Εδώ και δέκα μέρες πρόσθεσε, «εξελίσσεται η εργατική αναταραχή, με σοβαρές συνέπειες για την ήδη κλονισμένη κυπριακή οικονομία. Την ώρα που τα φαινόμενα της αδήλωτης, της παράνομης και της φτηνής εργασίας συνεχίζονται, χωρίς η κυβέρνηση να μπορεί να τα ελέγξει. Φαινόμενα που οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία.»

«Τα όσα όμως καταγράφονται στον εργασιακό τομέα δεν είναι διόλου τυχαία. Η πολιτική της κατά τ’ άλλα φιλεργατικής κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, θα μείνει στην ιστορία για ένα και μόνο επίτευγμα: Τη δημιουργία της μεγαλύτερης στρατιάς ανέργων που έχει γνωρίσει ποτέ η Κύπρος, σημείωσε ο κ. Μητσόπουλος.»

Η κυβερνητική όμως ανευθυνότητα, υπέδειξε ο κ. Μητσόπουλος, «επεκτείνεται σε όλους τους τομείς, εκτός φυσικά του βολέματος και των κομματικών διορισμών. Έχουν παρέλθει τέσσερις μέρες από την κατάθεση των τελικών ευρημάτων της PIMCO για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, χωρίς – μέχρι σήμερα – να υπάρξει η παραμικρή ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης.»

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη ζήτησε επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα ευρήματα της PIMCO, για τον τρόπο επιλογής της, καθώς και για τους όρους εντολής που της δόθηκαν και τους οποίους συμφώνησαν οι κυβερνώντες και οι επόπτες του τραπεζικού συστήματος. Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση για το «ποιοι και πώς αποφάσισαν να διαγράψουν σημαντικό μέρος της αξίας της ακίνητης περιουσίας του κάθε Κύπριου και να διογκώσουν κατ’ επέκταση το δημόσιο χρέος.»

Τα προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν μπορούν να περιμένουν, είπε ο κ. Μητσόπουλος, υποδεικνύοντας ότι χρειάζονται άμεσες λύσεις. «Γι’ αυτό είναι κρίσιμο στις 17 Φεβρουαρίου ο λαός να οπλίσει το Νίκο Αναστασιάδη με μια ισχυρή εντολή», κατέληξε ο κ. Μητσόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Τραγικός θάνατος φοιτητή - Έπεσε στο κενό από ταράτσα πολυκατοικίας!

Λάρνακα: Σοκάρει η μαρτυρία 16χρονης - Με απειλούσε και με βίαζε 64χρονος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κυβέρνηση: Σκόπιμες μετακινήσεις οστών σε τουλάχιστον 4 σημεία στα κατεχόμενα
  2. Την επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό χαιρετίζει η Αθήνα
  3. Τέλη Αποχετευτικού Λεμεσού – Αμαθούντας: Παράταση μέχρι 5 Δεκεμβρίου – Μετά «καμπάνα» 20%
  4. Δεν εξυπηρετούνται οι νέοι στα Γραφεία Εργασίας - Το 88,6% δεν έλαβε καμία βοήθεια για εξεύρεση εργασίας
  5. Στο 12% αμετάβλητο το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο τον Οκτώβριο
  6. Ν. Νικολαΐδης καλεί Αν. Χρίστου να αναλάβει τις του ευθύνες «αντί να κρύβεται πίσω από το δημοτικό συμβούλιο και τη δημοτική μηχανή»

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook