What's hot? ΑΠΑΓΩΓΗ· ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ· ΛΙΛΛΗΚΑΣ· SURVIVOR·

INFO

06.02.2013 | 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2013 | 06:43

Μ.Σούλτς: Θα δοθεί βοήθεια στην Κύπρο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

H Κύπρος θα τύχει της στήριξης της ΕΕ όπως και τα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης που αντιμετώπισαν προβλήματα, υπογράμμισε με βεβαιότητα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο.

«Ο Μάρτιν Σουλτς μίλησε με μεγάλη θέρμη για την Κύπρο, για την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης από την ΕΕ, ότι η Κύπρος πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι αυτή η στήριξη θα δοθεί προς την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γιαννάκης Ομήρου.
Με αυτή την ευκαιρία, πρόσθεσε, «εξέθεσα σε λεπτομέρεια στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις απόψεις μας απέναντι στις άδικες και ατεκμηρίωτες, συκοφαντικές, δυσφημιστικές κατηγορίες εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για δήθεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή για ‘φορολογικό παράδεισο’».
Ο κ. Ομήρου συνέχισε λέγοντας ότι «έδωσα πολύ τεκμηριωμένα στοιχεία που καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις νομοθεσίες, διεθνώς και εντός της ΕΕ, που αφορούν στην καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού εγκλήματος».
Σε ό,τι αφορά στα περί φορολογικού παραδείσου, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «εξήγησα ότι το ίδιο φορολογικό καθεστώς που ισχύει στην Κύπρο ισχύει και σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και αυτό έγινε αποδεκτό μετά την ένταξη της Κύπρου στην ευρωζώνη».
Εν πάση περιπτώσει, πρόσθεσε, «επειδή υπάρχει η πεπλανημένη εντύπωση ότι ο εταιρικός φόρος είναι μόνο 10% εξήγησα και έδωσα στοιχεία ότι αυτή η επιβάρυνση είναι 28% με τις πρόσθετες επιβαρύνσεις και διάφορα άλλα τέλη και φορολογίες, άρα και αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται».
Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το κατά πόσο έγινε κάποια αναφορά στον κ. Σουλτς για το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ο κ. Ομήρου είπε ότι «ήταν πλήρως σύμφωνος με όλα όσα είπα σε σχέση με την τεκμηρίωση απόρριψης αυτών των κατηγοριών και δεν είχε τίποτε πραγματικά να προσθέσει πέραν των θετικών αναφορών για την Κύπρο».
Ο Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται στο Στρασβούργο έπειτα από πρόσκληση της Συμμαχίας Σοσιαλιστών Δημοκρατών για να μιλήσει απόψε για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφίγγει τα λουριά για το ξέπλυμα η ΕΕ – Στις 7.500 ευρώ το όριο για ύποπτες συναλλαγές

Έπεσαν οι υπογραφές για τα οικόπεδα 10 και 11 - Η Τotal τρυπάει κατευθείαν για πετρέλαιο

Μας κάψανε τα καύσιμα – Στα 1,42 σεντ η άνοδος στην τιμή της αμόλυβδης

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Ευρωβαρόμετρο: Ανακάμπτει η εμπιστοσύνη των Κυπρίων στην ΕΕ
  2. Η Αθήνα «βλέπει» τουρκική προβοκάτσια και θερμό επεισόδιο στην Κύπρο
  3. Φρενίτιδα με την sexy φωτογράφιση της Κολιδά: «Στο Survivor την έβλεπες εσύ να τουρλώνει τον κ…ο»;
  4. Ούρλιαζε για βοήθεια ο γιατρός που βρέθηκε δολοφονημένος!
  5. Βοήθεια 7,3 εκ. ευρώ για τις πυρκαγιές στην Κύπρο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  6. Κίνημα Αλληλεγγύη: Η προωθούμενη φόρμουλα Έιντε για τις «4 ελευθερίες» καθιστά την Κ.Δ. οικονομική όμηρο της Τουρκίας