What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

07.02.2013 | 08:27
Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2013 | 08:33

Μία επικερδής επιχείρηση: Εκατοντάδες γυναίκες υποβάλλονται σε αφαίρεση μήτρας χωρίς λόγο

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Χιλιάδες γυναίκες στην Ινδία υποβάλλονται σε επεμβάσεις για αφαίρεση της μήτρας , τις οποίες τους επιβάλλουν διάφοροι περιοδεύοντες αδίστακτοι ιδιωτικοί γιατροί. 

Η Σουνίτα, με την οποία συνομιλεί ο ρεπόρτερ του BBC, δεν είναι σίγουρη για την ηλικία της , αλλά υπολογίζει ότι είναι γύρω στα 25. Σε ένα μικρό χωριό της Ινδίας, ανάμεσα σε πρόβατα, καλυμμένη με κολιέδες και δαχτυλίδια στα χέρια της, μιλάει και κουνάει τα χέρια της.

Το πρόσωπό της σκληραίνει όταν ξεκινάει η κουβέντα για την αφαίρεση της μήτρας της.

Πήγε στο γιατρό, γιατί είχε υπερβολική αιμορραγία κατά την περίοδό της και εκείνος της είπε ότι αν δεν αφαιρέσει τη μήτρα της, θα αποκτήσει καρκίνο. Και έτσι απλά, την ίδια μέρα, της την αφαίρεσε.

Δύο χρόνια αργότερα, η νεαρή Ινδή νιώθει αδύναμη να δουλέψει, ακόμα και να φροντίσει τα παιδιά της.

Η πλειοψηφία των γυναικών, που μαζεύτηκε γύρω από αυτή και το δημοσιογράφο, σήκωσε το χέρι όταν ρωτήθηκαν πόσες από αυτές έχουν υποβληθεί στην ίδια επέμβαση.

Οι τοπικοί άρχοντες υποστηρίζουν ότι το 90% των γυναικών έχουν αφαιρέσει τη μήτρα τους. Οι περισσότερες από αυτές είναι μεταξύ 20 με 30 ετών.

Οι γιατροί χρεώνουν την επέμβαση περίπου 200 δολάρια, το οποίο σημαίνει ότι οι οικογένειες των γυναικών πουλάνε τα ζώα τους ή άλλα υπάρχοντά τους για να υποβληθούν στην επέμβαση.

Όταν ο δημοσιογράφος πήγε στην τοπική κλινική, ο γιατρός του έσφιξε το χέρι χαμογελώντας και του είπε ότι αυτές οι γυναίκες λένε ψέμματα. Η κλινική του , λέει, είναι αυθεντική και χαρακτηρίζεται από ηθικές αξίες.

Όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να διαγνώσει καρκίνο με μία απλή εξέταση, απάντησε ότι καμιά φορά δεν κάνει βιοψία πριν την επέμβαση, αλλά μόνο μετά.

Μετά την αφαίρεση της μήτρας και οποιοδήποτε ιστού, που έχει καταστραφεί, είναι δύσκολο να αποδειχτεί ότι η επέμβαση δε δικαιολογείται.

Αναφορές από πολλές περιοχές της Ινδίας καταγγέλλουν ότι τα περιστατικά αφαίρεσης μήτρας βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ακόμα και σε γυναίκες πάνω από 40 ετών.

Οι ακτιβιστικές οργανώσεις κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας πόσο μεγάλη αύξηση έχει σημειωθεί σε αυτού του είδους την επέμβαση. Ένας από τους λόγους, σύμφωνα με τις οργανώσεις, είναι για να εισπράξουν οι γιατροί τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Το θέμα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που κυβερνητικές οργανώσεις, συγκέντρωσαν γυναίκες από πολλές επαρχίες της Ινδίας και τις υπέβαλαν σε ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι από τις 2.606 γυναίκες που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, το 12% υποβλήθηκε στην επέμβαση, χωρίς να είναι αναγκαίο.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι σε πολλές περιπτώσεις, οι γιατροί δεν έκανα ολοκληρωμένη την επέμβαση, κάνοντας μόνο επιφανειακή δουλειά.
 
Πηγή:BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ινδία: Ο αρχηγός της αστυνομίας καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα και να προβούν σε αυτοδικία μετά τα αλεπάλληλα κρούσματα βιασμών!

Ινδία: Μετά το βιασμό της από γείτονα 16χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Μαρτυρία σοκ για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης ινδής
   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Οι 7 βασικές αιτίες που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό
  2. Στο νοσοκομείο 25χρονος που έπεσε θύμα βιασμού από δύο γυναίκες!
  3. Γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το σώμα! [vid]
  4. Ο Τραμπ απαντά με ύβρεις στις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση
  5. Ζήτησε αφαίρεση βαθμών η δικηγόρος των Λέτο, Εσιέν και Τοτσέ!
  6. Σοκ! Απήγαγαν και βίασαν μέχρι θανάτου 6χρονο κοριτσάκι!