What's hot? ΚΑΘΛΙΝ ΝΤΟΧΕΡΤΙ· ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ· ΑΟΖ· ENI·

INFO

07.02.2013 | 12:19
Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2013 | 17:27

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Δεσμεύομαι αν εκλεγώ να επαναπροσλάβω χίλιους ωρομίσθιους στο δημόσιο λέει ο Μαλάς

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Δεν είναι τυχαίο, είπε ο κ. Μαλάς, "που καθημερινώς προειδοποιώ τους συμπολίτες μας ότι μία εκλογή, δυστυχώς, του κ. Αναστασιάδη δεν θα σταματήσει τη χώρα μας σε ένα πρώτο μνημόνιο, αλλά θα έρθει και δεύτερο και τρίτο, διότι ακριβώς ασπάζεται τη φιλοσοφία της σκληρής λιτότητας και αυτήν τη φιλοσοφία θα επιβάλει μέσω μίας συνεννόησης με την Τρόικα".

 Δέσμευση προς τις συντεχνίες ΠΕΟ και ΔΕΟΚ εξέφρασε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, ότι, εφόσον εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα του κράτους, θα προωθήσει ειδική νομοθεσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για επαναπρόσληψη χιλίων περίπου ωρομισθίων στη δημόσια υπηρεσία.

"Θέλω, όμως, με αυτή την ευκαιρία", δήλωσε ο κ. Μαλάς, μετά από συνάντηση μίας περίπου ώρας που είχε στο κεντρικό επιτελείο του στη Λευκωσία με αντιπροσωπεία ωρομισθίων, "να προειδοποιήσω για ακόμη μία φορά ότι παρ` όλο που υπάρχει η πρόθεση και από μέρους μου φυσικά να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα, εάν έρθει ένα δεύτερο μνημόνιο από την Τρόικα, τότε τα πράγματα θα είναι τρις-χειρότερα όχι μόνον για τους ωρομίσθιους αλλά και για τους δημόσιους υπαλλήλους και για τους ημικρατικούς οργανισμούς και για τους τραπεζικούς υπαλλήλους και για τους τραπεζικούς υπαλλήλους και για τους λογιστές και για τους δικηγόρους".

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Μιχάλης Αρχοντίδης, Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας Εργατο-Υπαλλήλων Κυβερνητικών, Στρατιωτικών και Κοινωνικών Ιδρυμάτων (ΠΑΣΥΕΚ) ΠΕΟ, δήλωσε ότι η συντεχνία του και οι εργαζόμενοι, τους οποίους εκπροσωπεί, θέλουν να ευχαριστήσουν τον κ. Μαλά για "την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα να δεχθεί την αντιπροσωπεία του εποχικού ωρομίσθιου κυβερνητικού προσωπικού".
"Δυστυχώς", είπε ο κ. Αρχοντίδης, "όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, 992 άτομα μένουν εκτός εργασίας".

"Κατά τη συνάντηση", πρόσθεσε, "ο κ. Μαλάς έδειξε απόλυτη κατανόηση και μας διαβεβαίωσε ότι, μετά τις εκλογές και μετά την εκλογή του, αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα χειρισθεί, ούτως ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορέσουν να πάνε πίσω στην εργασία τους και να αποφύγουμε να αυξήσουμε, με αυτά τα χίλια περίπου άτομα, το συνολικό αριθμό των ανέργων".

"Το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το ωρομίσθιο προσωπικό", δήλωσε ο κ., Μαλάς, "είναι ένα τεράστιο, πρώτα από όλα, κοινωνικό πρόβλημα και αυτοί οι συμπολίτες μας είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι στη δημόσια υπηρεσία, παίρνουν μισθούς ίσους και με τον ιδιωτικό τομέα και, άρα, δεν προκύπτει θέμα άνισης μεταχείρισης, όπως είναι και η φιλοσοφία της Τρόικας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σ. Μαλάς: Καλοδεχούμενη η εμπλοκή της Ρωσίας

Μαλάς: Κάθε πολιτικός που διεκδικεί ψήφο δεν δικαιούται να λέει μισές κουβέντες

Σταύρος Μαλάς : Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Μαλάς: Κατάφεραν να με συνδέσουν με Χριστόφια - Τι λέει για τη μελλοντική κομματική του στέγαση [vid]
  2. Αύξηση στο έκτακτο προσωπικό της κυβέρνησης τον Ιανουάριο, μείωση στο μόνιμο
  3. Προεδρικές Εκλογές - «Βόμβες» Σιζόπουλου για πριμοδότηση Μαλά: «Έχασε σκόπιμα το ΑΚΕΛ»
  4. Κυπριακό - Μαλάς: Επέστρεψα τα απόρρητα έγγραφα στον Αναστασιάδη [pic]
  5. Δέσμευση: Οι απαντήσεις σας σε αυτό το ψυχολογικό τεστ δείχνουν αν την… φοβάστε
  6. Η Λευκωσία «απαντά» στα κατοχικά πανηγυράκια με δέσμευση 5 περιοχών για ασκήσεις [pic]