What's hot? ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ· ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ· ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ·

INFO

07.02.2013 | 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2013 | 16:22

Νόμος και τάξη αλά Τσίπρα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Από τη μια μιλάει για «νόμο και τάξη» και από την άλλη υποδαυλίζει την «απειθαρχία και σύγκρουση»…

Το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αρκετό καιρό βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα στις Συμπληγάδες της Δεξιάς και της παραδοσιακής Αριστεράς με αποτέλεσμα η ηγεσία του στη παρούσα φάση να είναι…«πελαγωμένη» και να αναζητά διέξοδο μέσα από την εμπέδωση της ενότητας και της συναίνεσης στο εσωτερικό του καταρχάς, αλλά και την ενίσχυση της παρουσίας του στις κοινωνικές αντιδράσεις με πρώτο σταθμό την γενική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου

Η αμηχανία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι τις εξελίξεις είναι πλέον κάτι παραπάνω από έκδηλη, καθώς φάνηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση Σαμαρά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπου η κοινή γνώμη είναι πιο αισιόδοξη για το μέλλον, παρά τις τρέχουσες τεράστιες δυσκολίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος σε αυτή την κρίσιμη φάση να κρατήσει γερά το τιμόνι του σκάφους, ώστε να μην λοξοδρομήσει και πέσει σε πολιτική ξέρα και στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαίο ότι προωθεί το δικό του δόγμα περί «νόμου και τάξης» εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Πώς θα το καταφέρει;

Πρώτα απομακρύνοντας από την Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής το μέλος του κόμματος Νάσο Θεοδωρίδη για τις «προσωπικές» όπως τις χαρακτήρισε το Γραφείο Τύπου θέσεις που εκφράζει σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής,
καθώς δεν συνάδουν με τις κεντρικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί των εθνικών θεμάτων.

Και κατά δεύτερο περιορίζοντας με εύσχημο τρόπο όμως (…για λόγους ισότητας σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου) τις εμφανίσεις στελεχών του κόμματος στα ΜΜΕ, οι οποίες αισθητά διαφοροποιούνται από την πλειοψηφική γραμμή που εκφράζεται μέσω του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα η οδηγία του Γραφείου Τύπου προς τα στελέχη αναφέρει ρητά:

α) Το Γραφείο Τύπου είναι αυτό που συντονίζει και αξιοποιεί τις παρεμβάσεις όλων των στελεχών του Κόμματος.

β) Οι προσκεκλημένοι σύντροφοι/ισες σε τηλεοπτικές συζητήσεις ή δελτία ειδήσεων πανελλαδικής εμβέλειας ενημερώνουν και συνεννοούνται εκ των προτέρων με το Γραφείο Τύπου.

γ) Για λόγους ισότητας κανένα στέλεχος του Κόμματος, πλην του εκπροσώπου τύπου, δεν μπορεί να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές πανελλαδικής εμβέλειας πάνω από 2 φορές την βδομάδα, εκτός αν συντρέχει σπουδαίος λόγος.

Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι θα έχει το χρονικό περιθώριο, καθώς βλέπει εκλογές το νωρίτερο στο τέλος του έτους, δηλαδή μετά τις γερμανικές εκλογές, να ενιαιοποιήσει το κόμμα σε ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο.

Εκτός και αν ο Σαμαράς αιφνιδιάσει κάτι το οποίο απεύχονται όπως ο διάβολος το λιβάνι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: "Τα Ίμια λέγονται Καρντάκ και είναι τουρκικά" και "η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα επέκτασης στα 12 ν.μ."

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο

Στροφή 180 μοιρών από Τσίπρα – Αν οι καταλήψεις ήταν κέντρα ανομίας, να εφαρμοστεί ο νόμος!

   Διαδώστε αυτό το άρθρο