What's hot? ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ· ΤΕΠΑΚ· ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ· VOICE·

INFO

Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2013 | 22:45

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Τη σύσταση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, εξήγγειλε ο Μαλάς

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας


Στη σύσταση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με την Τρόικα είπε ότι θα προβεί ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ως πρώτη του πολιτική πράξη με την ανάληψη της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, εφόσον, όπως ανέφερε, τον τιμήσει ο λαός με τη ψήφο του.

Σε ομιλία του απόψε στην Αθηαίνου, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης θα μετέχουν διακεκριμένα πρόσωπα της πολιτικής που διετέλεσαν σε ανώτατες θέσεις με γνώση της Οικονομίας, καθώς και ο νέος Υπουργός Οικονομικών, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και ανώτατοι τεχνοκράτες.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι η συνομολόγηση μίας δανειακής σύμβασης δεν είναι απλώς μια υπόθεση υπογραφής μίας συμφωνίας. Επιβάλλεται, συμπλήρωσε, να διαχειριστούμε τις προθέσεις των δανειστών μας με απόλυτη επιτυχία, έτσι που να αποτρέπουμε ένα δεύτερο μνημόνιο και να εισέλθει η χώρα σε δημοσιονομική σταθερότητα. Διαφορετικά, ανέφερε, τα αποτελέσματα θα είναι όχι μόνο καταστροφικά, αλλά συνθλιπτικά για την κυπριακή οικονομία.
Σύμφωνα με τον κ. Μαλά, πρόθεση της Τρόικας είναι να διαχειριστεί και το φυσικό αέριο, ενώ είπε ότι η όλη αντιμετώπισή της έχει αντίκτυπο και με το πώς θα πολιτευτούμε στο Κυπριακό. Όπως ανέφερε, «οι αντιστάσεις οι οποίες θα επιδείξουμε θα είναι το βαρόμετρο των αντιστάσεων και στη διαχείριση του Κυπριακού». Γι’ αυτό, συνέχισε, είναι κορυφαίας σημασίας η επόμενη Κυβέρνηση να είναι διεκδικητική, να βασίζει τις πολιτικές της σε θέσεις αρχών, να είναι μία Κυβέρνηση που να εξυπηρετεί τον Κύπριο πολίτη και όχι τις ορέξεις του οποιουδήποτε επιβουλεύεται τη δική μας ευημερία.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Μαλάς είπε ότι οι προοπτικές επίλυσής του κινούνται σε δύο άξονες, την οικονομικό-κεντρική και Κύπρο-κεντρική συμμαχία που θα δημιουργηθεί από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, καθώς και την αξιόπιστη πολιτική δύναμη της Κύπρου. Επιβάλλεται, είπε ο κ. Μαλάς, η διαμόρφωση όχι ενός πλαισίου αρχών, αλλά ενός περιεκτικού περιγράμματος των θέσεων μας για επίλυση του Κυπριακού, το οποίο να αποτελεί την αιχμή και της διπλωματίας και της διαπραγμάτευσης.
Όσον αφορά την έκβαση των εκλογών ο κ. Μαλάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα μηνύματα που στέλλονται από τις μεγάλες συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών, καταδεικνύουν ότι μπορεί οι εκλογές μπορούν να κερδηθούν. Κι αυτό, συνέχισε, γιατί προτάσσει ξεκάθαρο πολιτικό λόγο, προτάσεις και λύσεις και στα τρία κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, το Κυπριακό, την οικονομία και το φυσικό αέριο.
Ο κύριος Μαλάς έκανε αναφορά και στο κλίμα που διαμορφώνεται ενόψει εκλογών, λέγοντας ότι «δεν μπορεί κανένας και καμιά αρνητική συγκυρία να λαβώσει την αποφασιστικότητα του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου». Αναλογιζόμενοι την ιστορία 52 χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν δικαιούμαστε και δεν δικαιολογούμαστε να σκύβουμε το κεφάλι, ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος.
Κατέληξε, λέγοντας ότι «αγωνιζόμαστε για το παρόν, για το μέλλον, αγωνιζόμαστε για ιστορική συνέχεια, αγωνιζόμαστε για να οδηγηθεί η Κύπρος σε καλύτερες μέρες», διότι, όπως είπε, «είμαστε οι πραγματικοί πατριώτες, αυτοί που ποτέ δεν έβλαψαν αυτό τον τόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αεροπορική τραγωδία ΗΛΙΟΣ: Ένοχοι για ανθρωποκτονία οι εμπλεκόμενοι

Αεροπορική τραγωδία "Ήλιος": Διαμαρτύρονται Βούλγαροι συνδικαλιστές για την καταδίκη του Βούλγαρου αρχιπιλότου

Το χέρι ξανά στο ευαγγέλιο θα βάλει η διοίκηση της "Ήλιος"

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο για νεαρό βουλευτή – «δεξί χέρι» της Κλίντον
  2. Προεδρικές εκλογές: Επισήμως στις 29 Δεκεμβρίου η υποβολή υποψηφιοτήτων - Στις 6.600 οι αιτήσεις νέων ψηφοφόρων
  3. Ν. Παπαδόπουλος: Μονόδρομος για την Οικονομία ο Φορέας Διαχείρισης ΜΕΔ
  4. Μαλάς: Task force και εθνική στρατηγική κατά βίας στα γήπεδα - «Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»
  5. Μαλάς: Ανέπτυξε τις θέσεις του για οικονομία και Κυπριακό στους ομογενείς στο Λονδίνο
  6. Δημοσκόπηση για Προεδρικές εκλογές: Σαφές προβάδισμα Αναστασιάδη – Ακολουθούν Παπαδόπουλος και Μαλάς