What's hot? ΧΑΡΙΡΙ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· ΣΙΣΙ· ΛΙΒΑΝΟΣ·

INFO

08.02.2013 | 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2013 | 09:27

Την ευγνωμοσύνη του Παλαιστινιακού λαού μετέφερε ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Η δήλωση του έγινε στα πλαίσια συνάντησης που είχε με τον γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

 Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από χθες Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Δρ Riad al-Malki. Στα πλαίσια της επίσκεψης του είχε σήμερα συνάντηση με τον Αγ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού με τον όποιο συζήτησε διμερή θέματα , ενώ παράλληλα του μετέφερε και τις ευχαριστίες του Παλαιστινιακού λάου προς τους Κύπριους για τη συνεχή στήριξη και βοήθεια.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού, είπε ότι με τον κ. Μάλι συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή με έμφαση στο Παλαιστινιακό.

Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε τη στήριξη του ΑΚΕΛ στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων ο οποίος έχει ως στόχο τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και τον «έχω διαβεβαιώσει ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των Παλαιστινίων πάνω σε αυτή τη συγκεκριμένη βάση».

Κάλεσε το Ισραήλ να συνειδητοποιήσει ότι είναι προς το συμφέρον και του Ισραηλινού λαού αλλά και της ευρύτερης περιοχής να συνεργαστεί με τους Παλαιστινίους για την υλοποίηση αποφάσεων οι οποίες έχουν ληφθεί και οι οποίες οδηγούν σε επίλυση του προβλήματος.

Τέλος ευχήθηκε μέσω του κ. Μάλι στον Παλαιστινιακό λαό κάθε επιτυχία στους αγώνες που διεξάγει.
Απαντώντας, ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος εξέφρασε ευαρέσκεια που βρίσκεται πάλι στα γραφεία του ΑΚΕΛ και είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ. «Ανταλλάξαμε απόψεις για να δούμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό της ειρήνης και της δικαιοσύνης στην περιοχή μας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Παλαιστίνη», είπε.

Αναφέρθηκε στη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ πριν από έξι μήνες στην Παλαιστίνη, προσθέτοντας ότι είναι ευκαιρία να διατηρήσουμε επαφή και ανταλλαγή απόψεων.
Μιλήσαμε επίσης, είπε, και για περιφερειακά θέματα, την κατάσταση στον αραβικό κόσμο, τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, την κατάσταση στην Αίγυπτο και Συρία γιατί, όπως είπε, όλα αυτά είναι θέματα που επηρεάζουν πολύ τη σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή.

Ανέφερε ότι παρά την προεκλογική εκστρατεία, είχε την ευκαιρία να έχει συναντήσεις για συζήτηση όλων των θεμάτων που αφορούν την Κύπρο και την Παλαιστίνη. «Ευχόμαστε στην Κύπρο κάθε επιτυχία και ομαλές εκλογές οι οποίες θα αντανακλούν την ευχή και επιθυμία του κυπριακού λαού», είπε.

Εξέφρασε επίσης ευχαριστίες προς την Κύπρο για το θετικό ψήφο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθώς και για τη στήριξή της στην ΕΕ. «Νιώθουμε την ανάγκη να επαναλάβουμε τις ευχαριστίες μας προς την Κύπρο για την τολμηρή, δυνατή και προσηλωμένη θέση αρχής που προσφέρει στον παλαιστινιακό λαό.

«Σας ευχαριστούμε, σας ευχαριστούμε, σας ευχαριστούμε», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Γ. Λιλλήκας : Η κρίση μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Πρέπει να έχουμε αντιστάσεις στο θέμα του μνημονίου, υποδεικνύει ο Μαλάς

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Έξω φρένων το ΔΗΚΟ με τον Λιλλήκα - Τον καλούν να αφήσει τα δεκανίκια   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Λίβανος: Ο Σαάντ αλ Χαρίρι ανακάλεσε την παραίτησή του μια ημέρα μετά τη συνάντηση με ΠτΔ [vid]
  2. Τουρκία: Αντίποινα στην Τριμερή - Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ
  3. Τριμερής Σύνοδος: Κύπρος - Αίγυπτος - Ελλάδα προς τριπλή οριοθέτηση ΑΟΖ
  4. Συνάντηση ΑΚΕΛ - «Εγώ ο Πολίτης» με «άρωμα» Κυπριακού και Προεδρικών
  5. ΠτΔ: Ενεργειακά, οικονομία, παιδεία, στην βαρυσήμαντη συνάντηση με Σίσι
  6. «Αυτοψία» Άντρου στα νοσοκομεία μεταφέροντας μήνυμα «αγωνίας και απόγνωσης» του κόσμου