What's hot? ΑΠΟΕΛ· ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΦΟΥ· ΑΚΙΝΤΖΙ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ·

INFO

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2013 | 17:49

Απορρίπτει η κυβέρνηση τα περί σκοπιμοτήτων στην επιλογή της PIMCO

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 «Να σταματήσει να λέει ψέματα ο Νίκος Αναστασιάδης και να μη συσκοτίζει τα πράγματα», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

 Η Κυβέρνηση δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου απέρριψε τις δηλώσεις Νίκου Αναστασιάδη περί πολιτικών σκοπιμοτήτων σε ότι αφορά την ανάθεση μελέτης για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στον οίκο PIMCO.
Σε δηλώσεις στη Λεμεσό ο κ. Στεφάνου κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη "να σταματήσει να λέει ψέματα" ενώ σε σχόλιο για την τοποθέτησή του ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει να γίνει έρευνα για το θέμα αυτό, ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι «ο κ. Αναστασιάδης αν εκλεγεί Πρόεδρος, 'θα τα κάνει όλα'".
«Οι διάφορες διακηρύξεις προεκλογικά, δεν μετρούν, ειδικά όταν υπάρχει μια προϊστορία που λέει ότι ο κ. Αναστασιάδης και το κόμμα του σε ότι αφορά τις πολιτικές της Τρόικα , αυτές τον εκφράζουν πλήρως και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, που τώρα θυμήθηκε ότι δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων όταν πρόσφατα μιλούσε για ιδιωτικοποιήσεις τριών συγκεκριμένων ημικρατικών οργανισμών. Αυτούς τους οργανισμούς που προσπαθούμε νε περισώσουμε δηλαδή την Αρχή Λιμένων, την ΑΤΗΚ και την ΑΗΚ» σημείωσε.
«Τα λεγόμενα είναι εκεί, τα γραπτά είναι εκεί και μένουν. Ασχέτως αν ο κ. Αναστασιάδης έχει μεταλλάξει τις θέσεις του προεκλογικά για να ξεγελάσει και να υφαρπάξει την ψήφο του λαού» είπε ο Εκπρόσωπος.
«Σε ότι αφορά την PIMCO δεν υπάρχει καμιά σκοπιμότητα από μέρους της Κυβέρνησης να φουσκώσει όπως λέει ο κ. Αναστασιάδης τους λογαριασμούς των τραπεζών. Όλοι στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο εντοπίζουν, το δηλώνουν και το λένε ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι η κρίση του τραπεζικού τομέα. Το είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το λέει το Συμβούλιο της ΕΕ, το λέει ο επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικα που ήρθε στην Κύπρο, το είπε πρόσφατα η Royal Bank of Scotland. Ο κ. Αναστασιάδης επειδή θέλει τα πάντα να τα ρίχνει στην Κυβέρνηση, προσπαθεί να διαψεύσει την πραγματικότητα και να τα φορτώσει στην Κυβέρνηση» ανέφερε.
Ο κ. Στεφάνου είπε ότι με αυτές τις προσεγγίσεις, "αδυνατίζει η προσπάθεια της Κύπρου να τύχει της αλληλεγγύης από την Ευρώπη, διότι η Κύπρος είναι πρώτιστα θύμα ευρωπαϊκής απόφασης και ιδιαίτερα για την απομείωση του ελληνικού χρέους που τελικά κόστισε στην Κύπρο πολλά δισεκατομμύρια ένεκα της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία".
«Ας μη συσκοτίζει, λοιπόν, τα πράγματα ο κ. Αναστασιάδης, μια συσκότιση που αποβαίνει σε βάρος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ας σταματήσει να λέει ψέματα αναφορικά με την κατάσταση που υπάρχει στην Κύπρο. Η Κύπρος δεν θα βρισκόταν σε αυτή τη δεινή θέση αν δεν υπήρχε το τραπεζικό πρόβλημα αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική οικονομία» κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
"Ξεπέρασαν" τους αστυνομικούς οι διαρρήκτες στη Λεμεσό - Τρόμος στη συμπρωτεύουσα

Δ. Χριστόφιας : «Δεν βλάπτει μέσα-μέσα και ένα ευχαριστώ   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Η Κυκλική Οικονομία σε Κύπρο και Ευρώπη, στο επίκεντρο Ημερίδας, στη Λεμεσό
  2. Επιδείνωση οικονομικού κλίματος το Φεβρουάριο, βλέπει το Πανεπιστήμιο Κύπρου
  3. ΑΣΔΥΚ: Μόνιμες οι αποκοπές δημοσίων υπαλλήλων ξεκαθάρισε η κυβέρνηση
  4. Κιμ Γιονγκ Ουν: Απορρίπτει προκαταβολικά τη νεκροψία του αδερφού του που θα γίνει στη Μαλαισία!
  5. Γ. Εισαγγελέας: Μεμονωμένες οι περιπτώσεις δημοσιογράφων που ενεργούν εξυπηρετώντας συμφέροντα και σκοπιμότητες
  6. Απορρίπτει το Λονδίνο την «πρόταση» Τραμπ για διορισμό Φάρατζ στην Ουάσιγκτον

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook