What's hot? ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ· ΑΠΟΕΛ· ΣΙΣΙ· ΜΑΝΔΡΑ·

INFO

09.02.2013 | 21:03
Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2013 | 13:02

Μπλοκάρουν το Youtube στην Αίγυπτο γιατί «Προσβάλει τον Μωάμεθ»! Στα βήματα του Μουμπάρακ και ο ισλαμιστής Μόρσι

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Δικαστήριο του Καΐρου διέταξε σήμερα την κυβέρνηση της Αιγύπτου, να μπλοκάρει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα ανταλλαγής βίντεο YouTube, για 30 ημέρες για την αναμετάδοση αντίισλαμικής ταινίας που προκάλεσε αιματηρά επεισόδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Δικαστής Χασούνα Ταουφίκ, διέταξε όπως η κυβέρνηση της Αιγύπτου, μπλοκάρει τη λειτουργία του YouTube για την αναμετάδοση της ταινίας, την οποία χαρακτήρισε ως «προσβλητική για το Ισλάμ και τον προφήτη Μωάμεθ».
Η ταινία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε 20 χώρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν αιματηρά επεισόδια, από τα οποία έχασαν την ζωή τους 50 άνθρωποι.

Η απόφαση μπορεί να εφεσιβληθεί, και πιθανόν να μην εκτελεστεί.

Το 14λέπτο τρέιλερ της ταινίας "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" απεικονίζει το τον Προφήτη Μωάμεθ, ως μία θρησκευτική απάτη, γυναικά και παιδόφιλο.Η ταινία γυρίστηκε στις ΗΠΑ, από ένα αιγύπτιο, γεννημένο χριστιανό, με αμερικανική υπηκοότητα.
Το νέο σύνταγμα της Αιγύπτου, απαγορεύει την προσβολή "θρησκευτικών αγγελιοφόρων και προφητών." Σε γενικές γραμμές, οι νόμοι περί βλασφημίας βρίσκονται σε ισχύ από την εποχή του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Παρόμοιες αποφάσεις, με τις οποίες λογοκρίθηκαν πορνογραφικές ιστοσελίδες, που θεωρήθηκαν προσβλητικές, δεν έχουν εκτελεστεί στην Αίγυπτο, λόγω του υψηλού κόστους που συνδέεται με τις τεχνικές εφαρμογές. Το μπλοκάρισμα του YouTube, μπορεί να είναι ευκολότερο στην εφαρμογή, όχι όμως δύσκολο να παρακαμφθεί από ενεργούς χρήστες του Διαδικτύου.

Νομικός σύμβουλος, δήλωσε ότι η απόφαση για την απαγόρευση του YouTube, προέρχεται σε μεγάλο βαθμό, από την έλλειψη γνώσης μεταξύ των δικαστών για το πώς λειτουργεί το Ίντερνετ.
Ακτιβιστές λένε ότι η απόφαση, είναι αποτέλεσμα της περιορισμένης συζήτησης που έγινε στο δικαστήριο, αναφορικά με τις τεχνικές πτυχές της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ παρόμοιες υποθέσεις αντιμετωπίζονται από τους δικαστές, ως θέματα που αφορούν απειλές για την εθνική ασφάλεια και δυσφήμηση της θρησκείας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Αραβικού Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Πληροφορίας, κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει έφεση και να καταστήσει σαφές στους δικαστές, ότι τέτοιου είδους αποφάσεις, θα πρέπει στην καλύτερη περίπτωση, να απαγορεύουν μόνο συγκεκριμένες σελίδες.

Η ομάδα του Αραβικού Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέδωσε δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι η απόφαση του δικαστηρίου να μπλοκάρει το YouTube, είναι αντιπαραγωγική, επισυνάπτοντας στην επιστολή μία σειρά από βίντεο στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναμετάδοσης βίντεο, που επιδιώκουν να προωθήσουν, την καλύτερη κατανόηση για το Ισλάμ και τον προφήτη Μωάμεθ.


Η Google αρνήθηκε το αίτημα για να αφαιρέι το βίντεο από την ιστοσελίδα της πέρσι, εφαρμόζοντας την πολιτική της περιορισμένης πρόσβασης για ορισμένες χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Λιβύη και η Ινδονησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συντριβή μικρού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών με 5 νεκρούς - ΦΩΤΟ

Στείρωσαν την 9χρονη που έγινε μάνα – Υπόνοιες ότι τη βίασε ο πατριός της

Παραλίγο να πληρώσει με τη ζωή της τη φωτογράφιση - ΦΩΤΟ

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Μέχρι την Κίνα οι έρευνες για πλαστογραφία με την προμήθεια στολών της Ε.Φ. - Κακής ποιότητας και απάτη με την προέλευσή τους
  2. ΠτΔ: Ενεργειακά, οικονομία, παιδεία, στην βαρυσήμαντη συνάντηση με Σίσι
  3. Νέα ώθηση για διμερείς σχέσεις η επίσκεψη Σίσι στην Κύπρο
  4. Στα χέρια του Αλ Σίσι από Δευτέρα το αγγείο
  5. Έκκληση Αστυνομίας για πρόσθετες πληροφορίες για το αρχαίο αγγείο που θα παραδοθεί στην Αίγυπτο
  6. Συμπλοκή και παρολίγον μαχαιρώματα στους Τρούλλους