What's hot? ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ· ΧΙΟΝΙΑ· AFRIKA· SURVIVOR·

INFO

10.02.2013 | 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2013 | 16:22

Ελλάδα: Εντυπωσιακή βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιεί όλη την νέα γενιά "νεοτρομοκρατών"!

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Σε αντίθεση με παλαιότερα χρόνια, η ΕΛ.ΑΣ. πλέον διαθέτει μια ηλεκτρονική «τράπεζα δεδομένων», στην οποία εμπεριέχονται όλοι οι συλληφθέντες και ασύλληπτοι ληστές του Βελβεντού. Στην ίδια «τράπεζα» όμως βρίσκεται και όλη η νέα «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και αρκετοί από τους 45 φυλακισμένους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Από τις 6 Δεκέμβρη του 2008, με την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα όσα ακολούθησαν σε επίπεδο επεισοδίων και κλιμάκωσης των τρομοκρατικών ενεργειών, αυτή η αστυνομική «τράπεζα» μεγάλωσε αριθμητικά. Σε αυτές τις καταχωρήσεις, υπήρχαν ήδη οι συλληφθέντες ληστές του Βελβεντού, αλλά και όσοι καταζητούνται.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, σε αυτή την «τράπεζα δεδομένων» υπάρχει όλη η νέα «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ υπάρχουν ακόμη και πολλοί από τους 45 συλληφθέντες για συμμετοχή σε αυτή.

Η ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα είχε μεθοδικά ξεκινήσει το «φακέλωμα» των ανήλικων αναρχικών από τις αρχές του 2007, βάζοντας στην ηλεκτρονική τράπεζα, πληροφορίες για τουλάχιστον 650 άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε ταραχές και εμπρησμούς.

Στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων καταχωρήθηκαν στοιχεία, οικογενειακή κατάσταση, συλλήψεις, προσαγωγές, αποτυπώματα και DNA. Η αρχή, όπως επισημαινόταν σε ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» στις 15 Ιανουαρίου 2007, που υπενθυμίζει το bloko.gr, είχε γίνει με την καταχώρηση ατόμων τα οποία κινούνταν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο και τα οποία είχαν οδηγηθεί στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, είτε για εξακρίβωση στοιχείων, είτε μετά από προσαγωγές ή από συλλήψεις.

Στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. καταχωρούνταν τα πλήρη βιογραφικά στοιχεία των ατόμων που δήλωναν αναρχικοί, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να χαρτογραφηθεί ο χώρος στο οποίο αναπτυσσόταν το ιδεολογικό κίνημα των Εξαρχείων, αφετέρου να δοθούν ονοματολογικά στοιχεία στους γνωστούς-αγνώστους. Τότε είχαν καταχωρηθεί περίπου 650 άτομα, διαφόρων ηλικιών, που κατά την αστυνομία συμπεριλαμβάνονταν κάποιοι ηλικιωμένοι «καθοδηγητές» καθώς και νεότερες και πολυπληθέστερες «ομάδες κρούσης».

Όσοι «επαναλαμβάνονταν» στα δελτία προσαγωγών ή συλλήψεων καταλάμβαναν υψηλότερες θέσεις στην σχετική τράπεζα δεδομένων, με διαφορετική «χρωματική» ένδειξη, αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Στην σχετική αστυνομική έκθεση για το «προφίλ» του αναρχικού χώρου, γινόταν λόγος για 4 ισχυρές ομάδες, συνολικού αριθμού περίπου 1.000 ατόμων, οι οποίοι ενημερώνονται και καθοδηγούνται για τη δράση τους μέσω... sms, όπως άλλωστε είχε διαπιστωθεί και κατά την διάρκεια των τραγικών επεισοδίων που στιγμάτισαν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό το 2008, μετά την δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια.

Στην ίδια έκθεση καταγράφονταν επίσης 27 στέκια στην Αττική, στα οποία περιλαμβάνονται μάλιστα και ορισμένοι υπό διαρκή κατάληψη χώροι πανεπιστημιακών σχολών... βλέπε Βίλες!

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Π. Νάσιουτζικ μιλά για τον συλληφθέντα νεο-τρομοκράτη Νίκο Ρωμανό: «Ο Αλέξης ξεψύχησε στα χέρια του»

Η «Συνωμοσία» του Βόλου είναι οι ληστές του Βελβεντού - Δύο δωμάτια ξενοδοχείου ερευνά η Αντιτρομοκρατική

Επεισοδιακή και η αποχώρηση των 4 από την Κοζάνη για τις φυλακές Κορυδαλλού - Ο Ρωμανός έφτυσε άνδρα των ΕΚΑΜ (VIDEO)

   Διαδώστε αυτό το άρθρο