What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

10.02.2013 | 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2013 | 16:24

Μεγάλη προδοσία εν εξελίξει: Υδρογονάνθρακες, ΔΔΟ, Ναμπούκο και Μνημόνιο.

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Τον τελευταίο καιρό οι Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν ότι η οικονομική κρίση των Ελληνοκυπρίων θα φέρει πιο κοντά τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ). Θεωρούν δε ότι οικονομική κρίση και λύση πάνε πακέτο.

Προσδοκούν ότι στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές θα αναδειχθεί νικητής ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αποβλέπει στη λύση ΔΔΟ. Βοούν τα δημοσιεύματα στις Τούρκικες εφημερίδες, ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση που είχε με τον Αλεξάντερ Ντάουερ, στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, έχει δεσμευθεί ότι η εξόρυξη των κοιτασμάτων του ορυκτού μας πλούτου δεν θα γίνει προ της τελικής λύσης του Κυπριακού. Τις ίδιες δεσμεύσεις ανέλαβε και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, με τον Άνδρο Κυπριανού και τον υποψήφιο για την Προεδρία Σταύρο Μαλά, σε μυστικές επαφές που είχε με τον Ντάουερ την προτεραία της συνάντησης του Αναστασιάδη, δηλαδή στις 15 Σεπτεμβρίου 2012.

Εξάλλου ο Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τα γραφόμενα του Τουρκικού τύπου, το έτος 2011, επικεφαλής στελεχών του ΔΗΣΥ, είχε ξεχωριστές συνομιλίες με το Κόμμα του Έρογλου UBP και το Κόμμα του Γιωρκάντζογλου CTP. Στις συναντήσεις αυτές συμφωνήθηκε ότι η εξόρυξη και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων θα γίνει μετά τη λύση ΔΔΟ. Την προσέγγιση αυτή υιοθετεί και ο έτερος αγαπημένος του συστήματος, Ακελικός υποψήφιος Σταύρος Μαλάς. Μετά τη λύση λοιπόν, για οικονομικούς δήθεν λόγους, θα λάβει σάρκα και οστά το …«όραμα» Αναστασιάδη, όπως το εξέφρασε σε συνέντευξη του στην Τούρκικη Χουριέτ, ότι δηλαδή ο αγωγός θα μεταφέρει τους Κυπριακούς υδρογονάνθρακες στην Τουρκία και στη συνέχεια, μέσω του αγωγού «Ναμπούκο» θα διοχετεύσει το αέριο στην Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία με επενδυτικά κεφάλαια του Κατάρ, κατασκευάζει σταθμό υγροποίησης των υδρογονανθράκων στα παράλια του Αιγαίου.

Όταν ακούτε λοιπόν Ελληνοκύπριους πολιτικούς να μιλούν ότι από τα κοιτάσματα θα επωφεληθούν οι επόμενες γενιές, κατά το πρότυπο δήθεν της Νορβηγίας, να αρχίζετε να υποψιάζεσθε, διότι η θέση αυτή υποκρύπτει παραπλάνηση των Ελλήνων της Κύπρου. Δηλώσεις αυτού του περιεχομένου απευθύνονται σε ξένους επικυρίαρχους και δηλώνουν υποταγή σ’ αυτούς, ενώ ταυτόχρονα χαϊδεύουν τα αυτιά των ανυποψίαστων Ελλήνων της Κύπρου. Αυτές οι δηλώσεις υπονοούν ότι τα κέρδη των κοιτασμάτων του ορυκτού πλούτου της Κύπρου θα τα μοιρασθούμε με τον υπερπληθυσμό των επόμενων γενιών των που ζεί στα κατεχόμενα, 160,000 τουρκοκύπριοι και 400,000 Τούρκοι έποικοι, οι οποίοι λυμαίνονται για 38 χρόνια τη γη μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι Τούρκοι αναλυτές των τουρκικών στρατηγικών μελετών, προβλέπουν ότι η Τρόικα δεν θα δώσει στους Ελληνοκύπριους 17 δις τόσο εύκολα. Τα όσα ποσά θα μας δοθούν θα μας δίνονται σταδιακά και μεθοδευμένα εφόσον συμμορφωνόμαστε με τους εκάστοτε νέους όρους, τους οποίους η Τρόικα θα μας θέτει. Μεταξύ των όρων αυτών θα είναι και η διαχείριση των υδρογονανθράκων, διότι καθώς η κρίση θα καλπάζει δεν θα περισσεύουν χρήματα για ανάπτυξη. Μέσα από την καλπάζουσα οικονομική κρίση οι Ελληνοκύπριοι δεν θα είναι σε θέση να ανεύρουν επιπλέον 10 δις για έργα υποδομής, για την κατασκευή δηλαδή αγωγού τερματικού και σταθμού υγροποίησης. Τότε η λύση ΔΔΟ, όπως την έχει σχεδιάσει η Τουρκία θα μας επιβληθεί και η Τρόικα θα οδηγήσει τα κοιτάσματα στην Τουρκία και στη συνέχεια στην Ευρώπη για να αρχίσουν και οι αποπληρωμές των δανείων μας.

Σ’ αυτή λοιπόν το πλέγμα μεθοδεύσεων οι αμετανόητοι Ναιναίκοι επιτίθενται με τόση δριμύτητα κατά της πρότασης Λιλλήκα, για έκδοση ομολόγων υδρογονανθράκων, για ταχεία εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και απεμπλοκή μας από τον θανάσιμο εναγκαλισμό του Μνημονίου.

Στο ίδιο πνεύμα της εθελοδουλίας κινούνται και οι περίεργες δηλώσεις αυτού του Αρχιεπισκόπου Κύπρου,αλλά και οι συχνά επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη, για έναρξη εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων το 2020. Οι φαινομενικά αθώες αναφορές εξάλλου του προκατόχου του, Αντώνη Πασχαλίδη, ότι ο πλούτος αυτός ανήκει σε όλους τους Κύπριους υποκρύβει αυτό ακριβώς, ότι και οι τουρκοκύπριοι έχουν μερτικό.

Θα πρέπει εν κατακλείδι να υπενθυμίσουμε, ότι η σατανική αυτή σύλληψη του ξεπουλήματος του πλούτου μας και η μετατροπή του από ευλογία σε κατάρα, θα πρέπει να πιστωθεί στην πρωτοπόρο της ιδέας Πραξούλα Αντωνιάδου, η οποία ήταν η πρώτη διδάξασα και βραβεύθηκε κιόλας γι’ αυτή της την προσπάθεια, από τον μεγιστάνα Χ’ Ιωάννου.

Σάββας Πέτρου
Ταγματάρχης ε.α

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Financial Times: Τουρκία η μεγάλη χαμένη των ενεργειακών εξελίξεων της Μεσογείου
  2. Απάντηση Αναστασιάδη για τα «λεφτά της μαμάς»: Από πού ως πού να θίξω την κα Παπαδόπουλου ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη;
  3. Επίσημη ένταξη για το νεοαποκτηθέν «καμάρι» του Πολεμικού Ναυτικού - Συγκίνηση στη παράδοση σημαίας στη χήρα Ιωαννίδη [vid, pics]
  4. ΠΑΣΥΚΙ: Οργισμένη ανακοίνωση κατά συντάκτη και εφημερίδας για τα «Τα νοσοκομεία της Μπανανίας»
  5. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Προς το συμφέρον και της Άγκυρας να αποφασίζουν οι Κύπριοι για τους εαυτούς τους
  6. Total: Αγοράζει ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG)