What's hot? ΑΟΖ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ· ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ·

INFO

11.02.2013 | 23:37
Τελευταία ενημέρωση: 11.02.2013 | 23:42

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Το πλάνο των τριών υποψηφίων για ανάπτυξη και χρηστή διοίκηση.

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Τον προγραμματισμό τους για αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κύπρου, πάταξη της αναξιοκρατίας και εφαρμογή της χρηστής διοίκησης ανέλυσαν κατά τη διάρκεια του αποψινού debate, οι τρείς βασικοί διεκδικητές για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 Τον κίνδυνο να καταλήξουν τα έσοδα από το φυσικό αέριο στα ταμεία της Τρόικας υπέδειξε ο Γιώργος Λιλλήκας, υποστηρίζοντας πως με τους όρους που θέτει η Τρόικα μέσα από Μνημόνιο, η οικονομική ύφεση θα συνεχιστεί εάν δεν πετύχουμε ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να αποδεχθούμε να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας και ισχυρίστηκε ότι είμαστε σε θέση να επαναδιαπραγματευθούμε, ώστε να επενδύσουν στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ξένες χώρες.

Παράλληλα έκρινε ότι ένα μεγάλο μέρος των εσόδων για την Κυπριακή Δημοκρατία, μπορεί να προκύψει απο την έκδοση αδειών για καζίνο.

 
Ο Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στα όσα προτίθεται να κάνει, για αποκατάσταση της αξιοκρατίας, ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται το ξεκαθάρισμα ευθυνών, αστικών και ποινικών για αξιωματούχους, η λήψη μέτρων για διαφοροποίηση της ασυλίας των βουλευτών, δημοσιοοποίηση αιτιολογικού από τις αρχές που κατακυρώνουν προσφορές και διορισμό επιτροπών ελέγχου που θα φροντίζουν να εξετάζουν εάν οι δημόσιοι υπάλληλοι, συμμορφώνονται με τις παρατηρήσεις για συμμόρφωση στρεβλώσεων, της Γενικής Ελέγκτριας.

Ο Σταύρος Μαλάς, δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση μίας κυβέρνησης εθνικού συνασπισμού, διεκδικητικής, η οποία θα υπογράψει την δανειακή σύμβαση και θα διαχειριστεί θέματα που αφορούν διεκδικητικές αποφάσεις, όπως οι απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αμέσως μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.
Παράλληλα σχολίασε για πολλοστή φορά την αναφορά του Νίκου Αναστασιάδη σε καμένη γη, υποδεικνύοντας προς τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, ότι, την τελευταία φορά που είδε καμένη γη, ήταν εφτά χρονών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013 - Σκανδαλώδες Debate: Απάντησαν στα όσα τους αποδίδουν περί διαπλοκών  

Ένταση κατά την είσοδο των τριών υποψηφίων στο ΡΙΚ, τους σταμάτησαν οι κατόχοι αξιογράφων στην είσοδο   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κυπριακό - Αναστασιάδης: «Δεν θα παρουσιάσω λύση στον λαό αν δεν είναι προς όφελός του»
  2. Επίθεση στη Βαρκελώνη: Το μήνυμα Αναστασιάδη
  3. Πένθος στο επιτελείο Λιλλήκα - Πέθανε ο αδερφός συνεργάτη του [pic]
  4. UEFA: Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου
  5. Κυπριακό - Αναστασιάδης: Ευχής έργον να διοριστεί Ευρωπαίος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ
  6. Πού θα κάνουν διακοπές υποψήφιοι Πρόεδροι και πολιτικοί αρχηγοί