What's hot? ΑΟΖ· ENI· ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ· ΤΡΑΜΠ·

INFO

12.02.2013 | 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 13.02.2013 | 08:07

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Θα συνεργαστεί Εκκλησία και Μαλάς αν εκλεγεί; - Δίνει το χέρι για κυβέρνηση συνασπισμού ο Μακαριότατος

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Είναι γεγονός, ότι οι σχέσεις Εκκλησίας- ΑΚΕΛ, βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να επικρίνει, σε ουκ ολίγες περιπτώσεις την πολιτική του κόμματος και ιδιαίτερα του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό, και τα μεν στελέχη του ΑΚΕΛ, να υποδεικνύουν, ανά καιρούς με δηλώσεις τους, ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να παράγει πολιτική.

 Στη σημερινή τους συνάντηση, όμως ο Υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Μαλάς, έτεινε χέρι συνεργασίας, ενημερώνοντας και επίσημα τον προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας, για την πρόθεση του να δημιουργήσει, σε περίπτωση εκλογής του, κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού, με πρόσωπα από την αριστερά μέχρι και τη δεξιά.
Μιλώντας μετά την ωριαία και πλέον συνάντηση, ο κ. Μαλάς είπε ότι η Εκκλησία «οπωσδήποτε δεν προεπιλέγει υποψηφίους. Έχει σαν βασική αρχή τη συνεργασία με κάθε εκλελεγμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα λειτουργήσουμε». Η δέσμευσή του, συνέχισε, προς τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία είναι για στενή συνεργασία και συμφώνησε απόλυτα μαζί του ότι «χρειάζεται να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού, το οποίο να συμφωνηθεί από το Εθνικό Συμβούλιο και να αποτελέσει τον οδικό χάρτη και τη συνταγή, αν θέλετε, για να διεκδικήσουμε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού».
Παραδέχθηκε ότι στην επικοινωνία με την κοινωνία, η Εκκλησία διαδραματίζει ένα τεράστιο ρόλο, και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι μέσα σε αυτή την κοινωνική διεργασία θα συμμετέχει και η Εκκλησία..
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, εξέφρασε την ευχαρίστηση του αλλά και την ταύτιση του στο θέμα της συνεργασίας, και της δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης από όλες τις αποχρώσεις.
«Μακάρι να καταστεί δυνατό. Θα ήμασταν ευτυχείς. Εμείς σίγουρα θα συνεργαστούμε με όποιον τιμήσει δια της ψήφου του ο κυπριακός λαός. Δεν έχουμε να μοιράσουμε με τον οποιοδήποτε οτιδήποτε», πρόσθεσε.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την άποψή του ότι πρέπει να ετοιμάσουμε εμείς δικό μας σχέδιο λύσης και να έχουμε επιτέλους σχέδιο λύσης στο τραπέζι, υποδεικνύοντας τις ομόφωνες προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, ως πυξίδα, ενώ εξέφρασε την άποψη, ότι ένα νέο σχέδιο λύσης θα μπορούσε να ξεκινήσει με βάση τις προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, με αρχές που διέπουν τα ευρωπαϊκά κράτη, έτσι ώστε να μπορέσει να τα υιοθετήσει η Ευρώπη, η οποία θα πιέσει την Τουρκία για λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχιεπίσκοπος στο γερμανικό περιοδικό Stern: Ρωτήστε τον Σόιμπλε για το «μαύρο χρήμα»

Αρχιεπίσκοπος: Θα σταθώ δίπλα σ’ αυτόν που θα εκλέξει ο λαός


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Κυπριακό - Κυβέρνηση: «Δεν τερματίστηκαν οι Τεχνικές Επιτροπές»
  2. Κυβέρνηση: Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων εκφράζουν νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών τους στην Κύπρο
  3. Β. Παπαδόπουλος: Ουδεμία εντολή από Κυβέρνηση για τερματισμό/παγοποίηση εργασιών Τεχνικών Επιτροπών
  4. Πάφος: Χειροπέδες σε 73χρονο - Έκλεψε παγκάρι με €300
  5. Τούρκος Υπουργός Δημοσιονομικών: Η συνεργασία με το ψευδοκράτος θα συνεχιστεί
  6. Κυπριακό - Αρχιεπίσκοπος: Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να τεθούν υπό νέα βάση