What's hot? ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ· ΤΡΙΜΕΡΗΣ· FREZYLAC· ΙΟΡΔΑΝΙΑ·

INFO

13.02.2013 | 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 13.02.2013 | 14:59

Δέκα λόγοι για να επισκεφθείτε την Λάρνακα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 Τους 10 κυριότερους λόγους για τους οποίους οι τουρίστες θα πρέπει να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να επισκεφτούν τη Λάρνακα, αναγράφει σε σχετικό έντυπο που ετοίμασε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξςη και Προβολής Λάρνακας.

Η Εταιρεία έχει πρόσφατα εκδώσει νέο προωθητικό έντυπο με τίτλο “Top-10 reasons to visit Larnaka” στο οποίο παρουσιάζονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λάρνακας ως τουριστικός προορισμός. 

Το έντυπο που μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε στα αγγλικά και στα ρωσικά θα διανέμεται στις κυριότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις καθώς επίσης και σε οργανωτές ταξιδίων και άλλους συνεργάτες στην Κύπρο και στο εξωτερικό

. Μάλιστα το έντυπο αναμένεται να ετοιμαστεί και να εκτυπωθεί και σε άλλες γλώσσες που συνάδουν με τις αγορές προτεραιότητας της Λάρνακας.

Αυτοί είναι οι 10 λόγοι που καθιστούν την Λάρνακα ως έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό:

1. Αποτελεί την πύλη εισόδου στην Κύπρο. Δεδομένου ότι η Λάρνακα διαθέτει το διεθνές αεροδρόμιο, λιμάνι και μαρίνα, αυτό παρέχει στον ταξιδιώτη ευκολία στην πρόσβαση και διακίνησή του, καθιστώντας τη Λάρνακα ιδανικό προορισμό για διακοπές μικρής διάρκειας, για σύντομα επαγγελματικά ταξίδια αλλά και για όσους επιθυμούν άνεση στις διακοπές τους.

2. Είναι βολικά συμπαγής. Το μικρό μέγεθος της Λάρνακας σε συνάρτηση με την πληθώρα σημείων ενδιαφέροντος που διαθέτει, προσφέρει στον επισκέπτη ποικιλομορφία εμπειριών και δραστηριοτήτων. Όλα βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, είτε πρόκειται για ξεναγήσεις σε μουσεία και ιστορικές εκκλησίες, είτε για χαλάρωση στις παραλίες και στα μονοπάτια της φύσης, ή για ψώνια στο εμπορικό κέντρο αλλά και για γαστρονομικές απολαύσεις σε ποιοτικά εστιατόρια.

3. Έχει πλούσια ιστορία. Η Περιφέρεια Λάρνακας αποτελεί μια από τις αρχαιότερες περιοχές της Ευρώπης, με 10.000 χρόνια ιστορίας η οποία παρουσιάζεται μέσα από τα διάφορα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και μέσα από την αρχιτεκτονική και τις παραδόσεις της.

4. Διαθέτει ασφαλείς παραλίες. Το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας εκτείνεται σε απόσταση 75 χιλιομέτρων ενώ οι θάλασσές της είναι καθαρές, αμμώδεις και πολύ ασφαλείς. Είναι συνεπώς ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά αλλά και για όσους επιθυμούν ν’ απολαύσουν θαλάσσια αθλήματα.

5. Είναι αυθεντική. Η Λάρνακα έχει πετύχει την ιδανική ισορροπία μεταξύ παράδοσης και ανάπτυξης χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα της. Παρά το γεγονός ότι παρέχονται στους τουρίστες όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις και ανέσεις, η Λάρνακα δεν έχει υποκύψει στον μαζικό τουρισμό και συνεπώς διατηρεί την αυθεντικότητά της.

6. Χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία. Οι επιρροές που έχουν αφήσει στη Λάρνακα οι διάφοροι πολιτισμοί λειτουργούν θετικά ως προς την ποικιλία των σημείων ενδιαφέροντος της Περιφέρειας. Η αρμονική συνύπαρξη του νέου και του παλιού, του μοντέρνου και του παραδοσιακού και των επιρροών δυτικής και ανατολικής κουλτούρας, δημιουργούν ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. Κάθε σημείο της Λάρνακας προσφέρει κάτι μοναδικό, από το κοσμοπολίτικο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων μέχρι το ήσυχο παραδοσιακό χωριό των Λευκάρων.

7. Περιστοιχίζεται από γραφικά χωριά. Δεν είναι τυχαίο που η Λάρνακα θεωρείται πρώτη παγκυπρίως σε αγροτουριστική ανάπτυξη. Τα παραδοσιακά χωριά της επαρχίας είναι μοναδικά, εύκολα σε πρόσβαση και προσφέρουν την ευκαιρία γνωριμίας με την αυθεντική κυπριακή φιλοξενία και κουλτούρα σε ένα ήρεμο περιβάλλον.

8. Ξεχωρίζει για τα παγκοσμίως γνωστά ναυάγια της. Η Λάρνακα φιλοξενεί στις θάλασσές της το εντυπωσιακό ναυάγιο Ζηνοβία, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δέκα καλύτερα ναυάγια παγκοσμίως. Οι ασφαλείς θάλασσες και οι καλές καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τις καταδύσεις στη Λάρνακα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου καθιστώντας τη Λάρνακα εξαιρετικό καταδυτικό προορισμό.

9. Είναι ολόχρονος προορισμός. Τα πλείστα ξενοδοχεία της Περιφέρειας παραμένουν ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ ο Δήμος Λάρνακας και οι υπόλοιπες τοπικές αρχές της Περιφέρειας φροντίζουν να διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις ακόμη και κατά την περίοδο του χειμώνα.

10. Αποτελεί την ιδανικότερη βάση διαμονής. Η Λάρνακα θεωρείται ο ιδεώδης τόπος διαμονής για ένα τουρίστα που θέλει να εξερευνήσει όλο το νησί. Είναι αποδεδειγμένο ότι κάποιος που μένει στη Λάρνακα μπορεί να ταξιδέψει σε ολόκληρη την Κύπρο (αποστάσεις μεταξύ πόλεων) διανύοντας 445 χλμ, που είναι αρκετά λιγότερα από το αν έμενε οπουδήποτε αλλού.

Τα πιο πάνω συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λάρνακας διαφαίνονται και στο νέο τουριστικό φιλμάκι της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με τίτλο “Charming Larnaka - Real People, Real Stories” το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Στο εν λόγω φιλμάκι παρουσιάζονται δηλώσεις τουριστών ως προς το γιατί προτιμούν τη Λάρνακα ως τουριστικό προορισμό ενώ η μουσική που το πλαισιώνει γράφτηκε ειδικά ώστε να αντιπροσωπεύει το τουριστικό branding της Λάρνακας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λάρνακα: Ενδεχόμενη δημιουργία καζίνο θα βοηθήσει σημαντικά τον τουρισμό λέει το ΕΒΕ

Μια ρομαντική ημέρα αφιερωμένη στους ερωτευμένους υπόσχεται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας

Ανάσα στη Λάρνακα μέσω του αθλητικού τουρισμού


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προσοχή! Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και περιοδικές αποκοπές κυκλοφορίας σε Λάρνακα - Λευκωσία ένεκα της Τριμερούς Κύπρου-Ελλάδος-Ιορδανίας
  2. Σεισμός στην Αττική: Γιατί συγκαλείται ειδική επιτροπή; – Περιμένουν νέο σεισμό οι επιστήμονες;
  3. Τουλάχιστον 8 πτήσεις από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα επηρεάζονται από τη στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
  4. Γιατί να ΜΗΝ βάζετε το αερόθερμο σε πολύπριζο!
  5. Λάρνακα: Χειροπέδες σε 32χρονο για την χθεσινοβραδινή ληστεία σε πρακτορείο στοιχημάτων
  6. Πασίγνωστη Κύπρια: «Σταμάτησα το τραγούδι γιατί ο άντρας μου προέβλεπε ότι θα χωρίσουμε»