What's hot? ΑΟΖ· MARIE ELENI· ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ· ΑΤΤΙΛΑΣ·

INFO

13.02.2013 | 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 13.02.2013 | 19:12

Ελλάδα: Αρχίσαν οι αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Η πρώτη αλλαγή στο σχέδιο «Αθηνά» για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι γεγονός: δεν πάει τελικά στο ΤΕΙ Σερρών, το τμήμα Μηχανολογίας και Οχημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου θα μείνει και το τμήμα των Ηλεκτρονικών.

Η ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Παιδείας είναι ανοιχτή σε αλλαγές. Όπως είδε άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συζήτηση που είχε με τους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, το υπουργείο αναζητά κανόνες, στο επίπεδο του κανονιστικού πλαισίου και όχι του «τοπικισμού».

Επίσης, σύμφωνα με Το Βήμα, στις περιπτώσεις σπουδαστών ΤΕΙ που βρίσκονται στην πτυχιακή σε τμήμα που συγχωνεύεται, θα πάρουν το πτυχίο τους από το παλαιό τμήμα και όχι από το καινούργιο.

«Οι αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν προέκυψαν λόγω της κρίσης. Το μοντέλο αυτό που εφαρμόζαμε τόσα χρόνια οδήγησε στην κρίση», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Είχαμε γαλουχήσει με λάθος κριτήρια μια ολόκληρη γενιά στα πλαίσια μιας κοινωνίας καταναλωτικής. Δεν είναι λογικό να υπάρχουν τμήματα που να λειτουργούν σε επίπεδο συνοικιακών φροντιστηρίων» πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα αναμένεται να δοθούν στο υπουργείο Παιδείας οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήδη είναι γνωστές εκείνες της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει Το Βήμα, το υπουργείο μελετάει με προσοχή τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, ειδικά αυτή που αφορά την ομοσπονδιοποίηση και την πιο στενή συνεργασία σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Μέχρι το τέλος του μήνα ή έως τις αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμο το σχέδιο «Αθηνά» ώστε να διαμορφωθεί και η τελική εικόνα του εφετινού μηχανογραφικού.
Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν ότι φέτος οι βάσεις θα ανέβουν στις περισσότερες σχολές λόγω της χωροταξικής αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης.

Πηγή: Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιδοτήσεις για φοιτητές που μετακομίζουν λόγω συγχώνευσεων Πανεπιστημιακών σχολών

Η «Αθηνά» ψαλιδίζει τους εισακτέους στα ΤΕΙ – Έως και 4% λιγότεροι φέτος – Ποιες σχολές δεν επηρεάζονται

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Πάλμας: O ΠτΔ σε συνεργασία με Αθήνα, έθεσε την Τουρκία προ των ευθυνών της
  2. Θεοχάρους: Μήπως προσαρτήθηκε η Κύπρος στην Τουρκία;
  3. Σάλος για τον σάτυρο γιατρό, που ασέλγησε σε φοιτήτρια στο κάμπινγκ του ΑΠΘ
  4. Πέθανε ο συγγραφέας Κώστας Μουρσελάς
  5. Αθήνα: Γλυκά το... «ύποπτο» πακέτο κοντά στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη
  6. Κυπριακό - Απειλές Ερντογάν: «Υπάρχει Σχέδιο Β'» [vid]