What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

13.02.2013 | 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 13.02.2013 | 20:17

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013 : Γ. Ομήρου: Στις 17 Φεβρουαρίου ο λαός γυρίζει σελίδα

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 H ψήφος στο Γιώργο Λιλλήκα είναι ψήφος για μια δυναμική έφοδο στο μέλλον και «για να φύγουμε από τα σημερινά αδιέξοδα», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

 Σε ομιλία του απόψε στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι «στις 17 Φεβρουαρίου αποφασίζουμε για την Κύπρο που δικαιούται και αξίζει ο λαός μας» και πως «δεν επιλέγουμε απλώς Πρόεδρο» αλλά «επιλέγουμε την πορεία της Κύπρου στα χρόνια που έρχονται». «Χρόνια κρίσιμα για την ανόρθωση και το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας. Χρόνια καθοριστικών εξελίξεων στην πορεία λύσης του Κυπριακού» όπως πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι οι προσδοκίες που δημιούργησε η κυβέρνηση Χριστόφια, έχουν διαψευστεί καθώς «ο εφησυχασμός και η αδράνεια οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στη βαθιά κρίση». Είπε πως ναι μεν μπορεί να φταίνε οι τράπεζες για αλόγιστη και ασυλλόγιστη επένδυση στα ελληνικά ομόλογα, αναφέροντας πως η ΕΔΕΚ θα επιμείνει στην κατανομή ευθυνών και στην τιμωρία όσων ευθύνονται για την τραγωδία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πρόσθεσε ωστόσο πως «είναι η μισή αλήθεια ότι φταίνε μόνο οι τράπεζες» καθώς η Κύπρος έμεινε έξω από τις αγορές από το Μάιο του 2011 ενώ το πρόβλημα των τραπεζών προέκυψε τον Οκτώβριο του 2011, κι αυτό, γιατί η Κύπρος έχασε την οικονομική της αξιοπιστία από την άρνηση της Κυβέρνησης να τιθασεύσει έγκαιρα τα δημόσια οικονομικά.
Ανέφερε ακόμη ότι η λανθασμένη στρατηγική και οι απαράδεκτες παραχωρήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν φέρει την ελληνοκυπριακή πλευρά σε δυσμενέστερη θέση από εκείνη που είχαμε όταν ξεκίνησαν οι απευθείας διαπραγματεύσεις, προσθέτοντας ότι «στις 17 Φεβρουαρίου μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την πορεία», επιλέγοντας «λύση δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη» και «άμεση απόσυρση της εκ περιτροπής προεδρίας με σταθμισμένη ψήφο, της παραμονής 50.000 εποίκων, του περιορισμού του δικαιώματος στη ιδιοκτησία, της παραχώρησης των 4 ελευθεριών στους Τούρκους υπηκόους».
«Να επιλέξουμε οικονομική πολιτική που διασφαλίζει ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Με γρήγορη έξοδο από τα νεοαποικιακά δεσμά του Μνημονίου. Με ταχύτατη αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας» συμπλήρωσε.
«Στις 17 Φεβρουαρίου, ψηφίζουμε Γιώργο Λιλλήκα. Για αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του κράτους και δημοκρατικό έλεγχο κάθε εξουσίας, για επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών. Για να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που νέμεται ασύδοτα τη θέση του σε βάρος των συμφερόντων του λαού. Για να συγκρουστούμε με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τη σήψη στη δημόσια ζωή. Για να επιβάλουμε μέτρα κατά της γραφειοκρατίας και συνεχείς ελέγχους όλων όσοι διαχειρίζονται την περιουσία και τον πλούτο του λαού μας» ανέφερε ο κ. Ομήρου.
«Στις 17 Φεβρουαρίου ψηφίζουμε Γιώργο Λιλλήκα. Για ανταγωνιστική και κοινωνικά προσανατολισμένη οικονομία. Για κράτος αξιόπιστο, αγορά που να λειτουργεί με όρους ανταγωνισμού. Για αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον και δημιουργούν ισότητα ευκαιριών και δυνατοτήτων. Για φορολόγηση του αδρανούς πλούτου. Για ένταση των ελέγχων και υιοθέτηση αποτρεπτικών ποινών για όσους φοροδιαφεύγουν. Για ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στους νέους και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ειδικότερα με ενισχύσεις για πρόσληψη και κατάρτιση προσωπικού. Για ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας και ενθάρρυνση της πράσινης οικονομίας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών» πρόσθεσε.
«Στις 17 Φεβρουαρίου ψηφίζουμε Γιώργο Λιλλήκα, για προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, αύξηση των επενδύσεων στην έρευνα, εισαγωγή και διάδοση των νέων τεχνολογικών και προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης και για εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας και για αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη, διαφύλαξη του περιβάλλοντος και ανάδειξη του πολιτισμού της χώρας μας» συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επέκρινε τον Πρόεδρο Χριστόφια για τη διαχείριση του Κυπριακού, λέγοντας ότι η διαχείριση αυτή «έχει οδηγήσει σε δραματικά αδιέξοδα και φοβερούς κινδύνους» και την ελληνοκυπριακή πλευρά σε χειρότερη και την τουρκική πλευρά σε καλύτερη θέση, από αυτές που είχαν όταν ξεκίνησαν οι απευθείας διαπραγματεύσεις» και ανέφερε πως η αλλαγή τακτικής στις διαπραγματεύσεις και στρατηγικής στη συνολική διαχείριση του Κυπριακού αποτελούν πλέον εθνική ανάγκη.
Επανέλαβε στο πλαίσιο αυτό τις προτάσεις της ΕΔΕΚ για διαμόρφωση περιγράμματος λύσης του Κυπριακού, με βάση το κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009, απόσυρση των προτάσεων για εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο, παραμονή 50.000 εποίκων, των προτάσεων για το περιουσιακό και για παραχώρηση των 4 ελευθεριών σε Τούρκους υπηκόους, προώθηση αιτήματος για υιοθέτηση δέσμης αρχών λύσης του Κυπριακού σε ένα προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διατύπωση στην ΕΕ αιτήματος διορισμού πολιτικής προσωπικότητας, ως απεσταλμένου για το Κυπριακό και ανάληψη έντονης διαφωτιστικής εκστρατείας ώστε να καταστεί σαφές ότι οι τουρκικές προτάσεις βρίσκονται απολύτως εκτός του πλαισίου λύσης που έχει συμφωνηθεί.
Μίλησε ακόμη για την ανάγκη αποσύνδεσης της εσωτερικής από τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, διασαφήνισης ότι δεν πρόκειται η Κύπρος να επιτρέψει άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – ΕΕ, εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ και την Κύπρο, προώθηση διαβημάτων εντός της ΕΕ για εφαρμογή του ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας για επιστροφή της Αμμοχώστου, παραβίαση των δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων και για το σφετερισμό των ελληνοκυπριακών περιουσιών και την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και αναπροσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των ριζικών γεωστρατηγικών ανακατατάξεων που συντελούνται στην περιοχή και την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε κάθε Κύπρια και κάθε Κύπριο, μέσα και έξω από την Κύπρο «σε παλλαϊκή συστράτευση για τη νέα εποχή» αναφέροντας πως η ψήφος στο Γιώργο Λιλλήκα «είναι ψήφος για καινούργια εθνική στρατηγική, για επανατοποθέτηση του Κυπριακού, για ξαναζωντάνεμα της οικονομίας, για ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, για γρήγορη αποδέσμευση από τα δεσμά του μνημονίου με αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου στην ΑΟΖ της χώρας μας».
«Τώρα είναι για όλους η ώρα της υπέρβασης» είπε, εξηγώντας ότι «οι εκλογές της Κυριακής δεν θα αποτυπώσουν κομματικά ποσοστά, ούτε θα οριοθετήσουν ιδεολογικά ρεύματα» αλλά είναι «εκλογές για τη σωτηρία της Κύπρου». «Ψήφος στο Γιώργο Λιλλήκα είναι ψήφος για μια δυναμική έφοδο στο μέλλον. Για να φύγουμε από τα σημερινά αδιέξοδα. Με πρωταγωνιστές τους πολίτες. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον της Κύπρου» πρόσθεσε.
Κάλεσε τέλος όλα τα μέλη και φίλους της ΕΔΕΚ αλλά και όλους τους πολίτες να συμπορευτούν την ερχόμενη Κυριακή με την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τα θεμέλια ώστε στις 24 Φεβρουαρίου, όπως είπε, να επιτευχθεί η μεγάλη ανατροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013 - Αναστασιάδης: Οραματιζόμαστε νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Επιτελείο Αναστασιάδη: Δεν έχουν σθένος να απολογηθούν οι κυβερνώντες

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια στον απολογισμό του «να πει και μια συγγνώμη»

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Προεδρικές Εκλογές - Κυπριανού: Η κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα
  2. Προεδρικές Εκλογές - Παπαδόπουλος: Αντιθεσμική συμπεριφορά Αναστασιάδη
  3. Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο για νεαρό βουλευτή – «δεξί χέρι» της Κλίντον
  4. ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ: Μαύρη σελίδα με νικητές τους χούλιγκανς - «Μπαλάκι» οι ευθύνες μεταξύ Αστυνομίας, Μασιά, και Ιωνά για τα θλιβερά έκτροπα [vids]
  5. Αναστασιάδης: «Αν ο λαός το θελήσει, το 2018 θα υλοποιήσουμε υποσχέσεις»
  6. Europa League: Έγραψε νέα χρυσή σελίδα στην Ευρώπη ο Απόλλωνας στο 2-2 με την Εβερτον στο Γκούτισον Πάρκ