What's hot? ΕΪΝΤΕ· ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΕΡΝΤΟΓΑΝ· ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΠΠΟΣ·

INFO

14.02.2013 | 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 14.02.2013 | 20:12

Μέγα σκάνδαλο: Δύο εταιρείες στην Κύπρο εμπλέκονται στη διοχέτευση ύποπτου κρέατος στην αγορά

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Στο μικροσκόπιο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών εταιρεία εγγεγραμμένη στη Κύπρο με αλλοδαπό ιδιοκτήτη
- Θα σταλούν όλα τα έγγραφα στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή
- Το διατροφικό σκάνδαλο θα εξεταστεί εκ νέου σε επίπεδο Υπουργών στις 25-26 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες
- Κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα στη Γερμανία

Το διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας σε προϊόντα που υποτίθεται ότι αποτελούνται από βοδινό ή μοσχάρι πήρε διεθνείς διαστάσεις και στις Κτηνιατρικές- Υγειονομικές Υπηρεσίες σήμανε τις τελευταίες μέρες συναγερμός.

Ήδη στη παρουσία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών καταστράφηκαν 16,5 τόνοι μπιφτεκιών από εταιρεία που δραστηριοποιείτο ως μεσάζων για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Όπως ανέφερε στο Newsit o Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Γιώργος Κυριακίδης  " η εν λόγω εταιρεία αποφάσισε οικειοθελώς τους 16,5 τόνους μπιφτεκιών στη παρουσία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών  βάσει κοινοτικής οδηγίας και να αποφευχθεί οποιαδήποτε μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ο κ. Κυριακίδης εμφανίζεται καθησυχαστικός ως προς το ενδεχόμενο να έχει διοχετευθεί απευθείας στην αγορά ύποπτο κρέας και ανέφερε ότι ακόμη και χθες που συνήλθαν στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Γεωργίας των κρατών μελών που ενέχονται για το διατροφικό σκάνδαλο, ο Υπουργός μας δεν είχε κληθεί, άρα δεν μας έχουν εμπλέξει. Πρόσθεσε επίσης  ότι η όλη κατάσταση θα εξεταστεί εκ νέου σε επίπεδο Υπουργών στις 25-26 Φεβρουαρίου , με νέα εξ ‘ υπουργών συνάντηση ενώ τον Απρίλιο είναι προγραμματισμένο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών στην Ιρλανδία.
Μέχρι να διαλευκανθεί  πλήρως αν έχει διοχευτεθεί στη χώρα μας "ύποπτο" κρέας οι έλεγχοι  εντείνονται και προέκυψε σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη ότι ακόμη μία εταιρεία έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών  η οποία είναι εγεγραμμένη στη Κύπρο ιδιοκτήτης της οποίας είναι αλλοδαπός και βρίσκεται στο εξωτερικό. Σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους εξετάζουν ένα προς ένα τα έγγραφα προκειμένου να διαπιστωθεί αν εισήχθει ύποπτο κρέας στη κυπριακή αγορά.

Κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα στη Γερμανία
Στο μεταξύ γερμανική αλυσίδα υπεραγορών Real ανακοίνωσε σήμερα (14/02) ότι έχει εντοπίσει ίχνη αλογίσιου κρέατος σε κατεψυγμένα λαζάνια, τα οποία αποσύρθηκαν από τα ράφια των καταστημάτων της την προηγούμενη εβδομάδα, ως μέτρο προφύλαξης.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της η γερμανική αλυσίδα προσθέτει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των καταναλωτών, ωστόσο το προϊόν δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της εταιρείας σε ό,τι αφορά την ποιότητά του και ότι αντιμετωπίζει το θέμα με πολύ σοβαρότητα.

Η εταιρεία διαθέτει 316 καταστήματα στη Γερμανία. Κρέας αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα, που πωλούνταν ως βοδινό, έχει εντοπιστεί σε Αγγλία, Γαλλία και Ελβετία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διατροφικό σκάνδαλο: Έρευνες σε κυπριακή εταιρεία για κρέας αλόγου

Κύπριος μεσάζων στο σκάνδαλο με το κρέας αλόγου

Αυτό είναι το σφαγείο στην Ρουμανία που προμήθευε κρέας αλόγου σε όλη την Ευρώπη!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Φαίη Σκορδά: Αυτός είναι ο γοητευτικός επιχειρηματίας που στέκεται «φύλακας άγγελος» στο πλευρό της μετά τον χωρισμό
  2. Γιώργος Φράγκος o νέος πρόεδρος της ΕΣΚ - Δείτε όλα τα μέλη
  3. Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών εξελέγη ο Γιώργος Φράγκος
  4. Η εταιρεία-κολοσσός των μεγαλύτερων πορνό sites στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)
  5. Αινιγματικός Κουτσοκούμνης... «Όταν ένας ηλίθιος ανοίγει το στόμα του… Η ζωή είναι ωραία»
  6. Το Υπουργείο Ενέργειας και άλλες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες«εργάστηκαν απόλυτα ερασιτεχνικά και ετσιθελικά» για Βασιλικό

Κάντε Like: Newsit.com.cy στο Facebook