What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

14.02.2013 | 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 14.02.2013 | 15:54

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Αναστασιάδης – «Δεν συζητώ θέμα δεύτερου Μνημονίου»

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Εκτοξεύοντας βολές κατά της κυβέρνησης, την οποία και κατηγόρησε για αναποφασιστικότητα, ατολμία και λαϊκισμό στο θέμα της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθάρισε ότι εάν εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θα επιχειρήσει βελτίωση προνοιών του Μνημονίου για να μην οδηγηθούμε σε δεύτερο Μνημόνιο.

Με ιδιαίτερα κριτική διάθεση, απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και τους δύο συνυποψήφιους του Γιώργο Λιλλήκα και Σταύρο Μαλά, ο Νίκος Αναστασιάδης στη συνέντευξη του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν αντέδρασε σωστά για να τα βγάλει πέρα με την οικονομική κρίση, παρέμεινε αδρανής και έκανε το αντίθετο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Καταλογίζει ατολμία, αναποφασιστικότητα και λαϊκισμό στην κυβέρνηση Χριστόφια, απότοκο της οποίας ήταν η έξοδος της Κύπρου από τις αγορές, κατά τον κύριο Αναστασιάδη και ο ερχομός της Τρόικας, την οποία όπως είπε χαρακτηριστικά, «έφερε η κυβέρνηση και ακολούθως κεξίνησε αντίσταση κατά της».

Τον ερχομό του Μνημονίου τον αποδίδει και πάλι ως αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης.
Κατά τον Νίκο Αναστασιάδη «φτάσαμε στο χείριστο σημείο, αφού εντός των επόμενων ημερών αυτή η κυβέρνηση θα εγκαταλείψει το προεδρικό, αφού συμφώνησε το μνημόνιο, χωρίς όμως να εξασφαλίσει τη δανειακή σύμβαση».
Αναλύοντας τους στόχους του, εάν τυχόν εκλεγεί στην προεδρία, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά θέμα δεύτερου Μνημονίου, αλλά βελτίωσης του υφιστάμενου, ιδιαίτερα των προνοιών που επιβαρύνουν την προοπτική της ανάπτυξης.

Έμφαση έδωσε και στο θέμα της αλλαγής της λειτουργίας του κράτους, αναφερόμενος στο σύνολο των δεσμεύσεων του ΔΗΣΥ, οι οποίες, όπως διαβεβαίωσε έχουν ήδη πάρει μορφή νομοσχεδίων, η προτάσεων νόμου και θα λάβουν το δρόμο για τη Βουλή, αμέσως μετά τις εκλογές.

Φυσικό αέριο


Με προφανής αιχμές κατά του Γιώργου Λιλλήκα, ο Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι η πολιτική διαχείρισης του φυσικού αερίου δεν χωρεί λαϊκισμούς και κουβέντες απλά για να χαϊδεύουμε τα αυτιά του κόσμου.
Τόνισε δε, ότι με τη δεύτερη φάση αδειοδότησης η κρατική εταιρεία διαχείρισης φυσικού αερίου εμπλουτίζεται ή θα εμπλουτιστεί ενδεχόμενα σημαντικά από τυχόν επιτυχείς έρευνες.

Τότε και μόνο κατά τον Νίκο Αναστασιάδη, μπορεί να σκεφτούμε πώς μπορεί να προχωρήσουμε επιτυγχάνοντας το καλύτερο.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι χειρισμοί θα πρέπει να επικεντρωθούν, υποδεικνύει στις εισροές κεφαλαίων, αφού πριν και πάνω από όλα επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, διαφορετικά οτιδήποτε άλλο προτείνεται δεν είναι παράμια επιφανειακή πρόταση που εάν υλοποιείτο ποτέ, στην παρούσα φάση, θα μας οδηγούσε απλά στο ξεπούλημα εθνικού πλούτου σε εξευτελιστικές τιμές και σε ακύρωση των μεγάλων προοπτικών που δημιουργούνται από την ανεύρεση του υποθαλασσίου πλούτου.

Κυπριακο

Κυπριακό με άρωμα φυσικού αερίου, διαβλέπει ο Νίκος Αναστασιάδης, θεωρώντας ότι ο φυσικός πλούτος της Κύπρους, μπορεί να λειτουργήσει ως νέος μοχλός πίεσης για λύσης και στοχεύει σε επαναπροσδιορισμού της εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου, έτσι ώστε να λαμβάνει υπόψη τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη νέα γεωστρατηγική θέση της χώρας, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ΑΟζ της Κύπρου.

Απαντώντας στα όσα του καταλογίζουν για πολιτικές μεταμορφώσεις, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, επαναλαμβάνοντας τα νέα μεταβαλλόμενα δεδομένα, αποδίδει την αλλαγή στην ανάγκη αναπροσαρμογής των συνθηκών που διαμορφώνονται, επικαιροποιόντας όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ένα «ώριμο πολιτικό ηγέτη έναντι των νέων δεδομένων»
Ο κύριος Αναστασιάδης, έριξε την μπάλα στο ΑΚΕΛ, για το οποίο, όπως είπε, κάποιος θα μπορούσε να πει πάρα πολλά, για πολιτικές μεταμορφώσεις, με κορυφαία την εγκατάλειψη του Τάσσου Παπαδόπουλου, έξι μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, ενώ κατηγόρησε και τον Γιώργο Λιλλήκα, ότι κατάφερε να περάσει από όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013: Τα άλλαξε ο Ν. Αναστασιάδης – Δηλώνει κάθετα αντίθετος με ιδιωτικοποιήσεις


ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2013 - Αναστασιάδης: Οραματιζόμαστε νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΗΠΑ: Νέα ψηφοφορία τη Δευτέρα για το νομοσχέδιο χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους
  2. Μάθιου Νίμιτς: Προκαλεί με συνέντευξή του για Μακεδονία και Σκόπια
  3. Προεδρικές Εκλογές - Αναστασιάδης: «Δεν με διακατέχει η αλαζονεία του φαβορί»
  4. ΗΠΑ: «Σφάζονται» Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί! Έξαλλος ο Τραμπ μετά την αποτυχία για χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους
  5. «Παραλύουν» οι ΗΠΑ! Έξαλλος ο Τραμπ με Δημοκρατικούς μετά την αποτυχία για χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους
  6. Πρόεδρος Αναστασιάδης: Ολοκληρωμένο και επιμελώς σχεδιασμένο το όραμα μας για την υγεία