What's hot? ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ· ΠΤΩΜΑ· ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ· ΡΙΚΚΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ·

INFO

15.02.2013 | 01:50
Τελευταία ενημέρωση: 16.02.2013 | 00:17

Αποκλειστικό: "Μπάτε σκύλοι αλέστε" στα κρατητήρια Λακατάμειας - Οι κρατούμενοι έσπασαν τις κλειδαριές

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

 -Φοβούνται για την ασφάλειά τους οι αστυνομικοί.
-Δυσκολεύονται να επιβληθούν στους κρατούμενους κατά τη διεξαγωγή του έλεγχου στα κελιά.
-Η ηγεσίας της αστυνομίας κωφεύει στις εκκλήσεις για ενίσχυση των μέτρων φύλαξης.

 Αίσθηση προκαλεί η είδηση που αποκαλύπτει απόψε το newsit.com.cy σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμειας, όπου φιλοξενούνται ποινικοί, καθώς και παράνομοι μετανάστες.
Εδώ και 4-5 μήνες, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newsit.com.cy, οι κρατούμενοι έχουν σπάσει τις περισσότερες κλειδαριές των κελιών, με αποτέλεσμα να περιφέρονται κατά ομάδες τόσο μέσα σ’ αυτά, όσο και στο διάδρομο, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει το έργο των αστυνομικών κατά τον έλεγχο που διεξάγουν, κάθε μισή ώρα.
Η κατάσταση σύμφωνα με έγκυρες πηγές έχει ξεφύγει, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των αστυνομικών. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες αστυνομικός που υπηρετεί στα κρατητήρια Λακατάμειας, δέχθηκε επίθεση από ομάδα κρατουμένων. Κάποιοι κρατούμενοι τον τράβηξαν βίαια με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κάγκελο της πόρτας.
Οι αντιδράσεις και οι κακόβουλες ζημιές στα κελιά, αποτελούν συχνό φαινόμενο, το οποίο υφίσταται κάθε φορά που δεν ικανοποιούνται τα παράλογα αιτήματα των κρατούμενων.
Την ίδια στιγμή όπως προκύπτει από τις διασταυρωμένες πληροφορίες που κατέφθασαν στο newsit.com.cy, η ηγεσία της αστυνομίας επέδειξε πρωτοφανή και αδικαιολόγητη αδιαφορία, αφού παρά την ενημέρωση που έλαβε για το θέμα, μέσω καταχωρήσεων και επιστολών, εδώ και 4-5 μήνες δεν προχώρησε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων, αντίθετα «σφυρίζει» αδιάφορα.
Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις κρατούμενων, σε αρκετές περιπτώσεις σχετίζονται και με τις συνθήκες διαβίωσης τους, οι οποίες απέχουν μακράν από τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Σχετική διαπίστωση έγινε από τα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα οποία επισκέφθηκαν πρόσφατα το χώρο των κρατητηρίων.
Όπως πληροφορείται το newsit, η Επίτροπος Διοικήσεως ζήτησε έκθεση αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια της Λακατάμειας, καθώς ούτε η υπαίθρια σκεπασμένη αυλή που υπάρχει στο χώρο, δεν μπορεί να καλύψει τις ανθρώπινες ανάγκες των κρατουμένων, ακόμα και για εισπνοή καθαρού αέρα. Μάλιστα, ορισμένοι κρατούμενοι, παρουσίασαν δερματολογικές παθήσεις.
Τα προβλήματα ωστόσο που υπάρχουν στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμειας, δεν σταματούν εδώ. Όπως πληροφορείται το newsit. com. cy, δεν υπάρχει αψίδα ελέγχου των αντικειμένων που κουβαλούν οι επισκέπτες κατά την είσοδο τους στο χώρο, ούτε γυναίκες αστυνομικοί για να ασκούν διεξοδικό σωματικό έλεγχο στις γυναίκες επισκέπτριες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο κελί του Αττίλα 50χρονος Ε/κ - Τον συνέλαβαν για παλιό ένταλμα

Άγρια δολοφονία 65χρονου επιχειρηματία στην κατεχόμενη Κερύνεια

Άγριο φονικό για τα μάτια μιας γυναίκας στην κατεχόμενη Λάπηθο

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Εντεκα οι Γερμανοί πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία
  2. Κρατούμενοι στα κατεχόμενα Ε/κ και Τ/κ για υπόθεση ναρκωτικών
  3. Πήγε να περάσει στο κρατητήριο ναρκωτικά στον οδηγό του τριπλού θανατηφόρου της Λεμεσού μέσα σε σακουλάκι με τσιπς!
  4. Εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση οι αστυνομικοί Παν. Ηρακλέους και Κάρλο Ντεκεμερτζιάν για τον ξυλοδαρμό κρατούμενου
  5. Από το αεροδρόμιο απευθείας στα κρατητήρια οι 3 «ευρωπαίοι» ταξιδιώτες
  6. Θα έκανε Πάσχα στις Φυλακές για 1.000 ευρω αλλά συμπολίτης μας του χάρισε την ελευθερία του