What's hot? ΚΥΠΡΙΑΚΟ· ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ· ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ· VOICE·

INFO

17.02.2013 | 09:42
Τελευταία ενημέρωση: 17.02.2013 | 09:50

Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα: Αν θέλετε τη δόση του Μαρτίου μειώστε τους δημοσίους υπαλλήλους

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

- Μέχρι να βρουν τους επίορκους και τους κοπανατζήδες θα απολυθούν χιλιάδες άλλοι από το Δημόσιο
- Επικίνδυνα αργοί οι ρυθμοί στο σχέδιο διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων
- Η Κομισιόν ζητά κατάλογο με ονόματα υπαλλήλων 

Εξαιρετικά δύσκολη και με πολύ αργούς ρυθμούς φαίνεται πως γίνεται η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα... με την τρόικα, η οποία φτάνει στην Αθήνα τέλος Φεβουαρίου, να ασκεί πίεση για απτά αποτελέσματα. Η ελληνική  κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει στοιχεία για την απόδοση του σχεδίου διαθεσιμότητας, όπως επίσης να ολοκληρώσει το σχέδιο για το προσωπικό των υπουργείων, που είναι προαπαιτούμενο για τη δόση του Μαρτίου. Με βάση αυτό το σχέδιο θα εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό και οι πλεονάζουσες θέσεις και θα οριστούν τριμηνιαίοι στόχοι για υποχρεωτικές αποχωρήσεις έως 2014.

Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, πηγές της Κομισιόν καθιστούν σαφές ότι η εφαρμογή του προγράμματος προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ,προς την Ελλάδα και η πρόοδος θα συνυπολογίζεται στην ομαλή ροή της χρηματοδότησης στο πλαίσιο των επόμενων δόσεων.

Όπως ανέφεραν πηγές της Κομισιόν "από το περιεχόμενο των απαντήσεων της Αθήνας θα εξαρτηθεί η ημερομηνία επιστροφής του κλιμακίου της τρόικα, αρχικά σε τεχνικό επίπεδο, η οποία τοποθετείται για τα τέλη Φεβρουαρίου. Η Κομισιόν αναμένει να της κοινοποιηθούν οι οριστικοί κατάλογοι με το προσωπικό και τον αριθμό της διαθεσιμότητας υπαλλήλων ανά τρίμηνο και έως το τέλος του 2014".

Ορατός ο κίνδυνος απόλυσης για 25.000 δημοσίους υπαλλήλους

Στην κόψη του ξυραφιού φαίνεται πως κινείται το ελληνικό υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφού όπως φαίνεται το σχέδιο κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων (διαθεσιμότητα) αν και τυπικά στα χαρτιά είναι έτοιμο ώστε να παρουσιαστεί στην τρόικα, στην πραγματικότητα δεν βγαίνει. Υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τα χαρτιά με την πραγματικότητα.

Η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων ένα μεγάλο μέρος δε θα επιστρέψει στις θέσεις του και θα απολυθεί. Ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί ο τελικός αριθμός των στοχευμένων αποχωρήσεων.
 
Δεν βγαίνουν οι αριθμοί

Κυβερνητικές πηγές της χώρας αναφέρουν ότι οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι αναπόφευκτες ενώ κύριος στόχος είναι τη βασική μάζα των αποχωρήσεων να αποτελέσουν οι κοπανατζήδες και οι επίορκοι. Ωστόσο τα νούμερα πάλι δε βγαίνουν... Ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις συνταξιοδοτήσεις και κάπως έτσι οι απολύσεις μοιάζουν μονόδρομος.

ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετοι στις απολύσεις και επιμένουν πως το προωπικό στο Δημόσιο δεν είναι πλεονάζον αλλά έχει κατανεμηθεί ανισοβαρώς.

Την ίδια ώρα, ο ιδιωτικός τομέας "ματώνει" και το ποσοστό της ανεργίας είναι πλεόν εφιαλτικό αφού ξεπερνά το 27%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλάδα: Σε διαθεσιμότητα 13.000 δημόσιοι υπάλληλοι άμεσα με λουκέτο σε οργανισμούς

Ελλάδα: Η ώρα του λογαριασμού στην Τρόικα - 25.000 πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα πάση θυσία!

Τους πέταξαν στον δρόμο παραμονή Πρωτοχρονιάς - Απολύθηκαν 58 υπάλληλοι του ''Πόρτο Καρράς'' - Θύελλα αντιδράσεων

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. ΕΤΥΚ: «Απαράδεκτη η δήλωση του ΥΠΟΙΚ»
  2. ΣΕΚ: Ποινικό αδίκημα η μη καταβολή του 13ου μισθού
  3. Ποινικό αδίκημα η μη καταβολή του 13ου μισθού
  4. Πρόκληση κατά... λάθος! Υποδέχθηκαν Κύπριους μαθητές με τον τουρκικό ύμνο
  5. Κομισιόν: Τέσσερα «καμπανάκια» κατά Κύπρου
  6. Ομόνοια: Σε αναζήτηση προπονητή μετά το «διαζύγιο» με Πάμπο