What's hot? ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ· ΧΙΟΝΙΑ· ΑΛΕΞΟΥΪ· ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ·

INFO

17.02.2013 | 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2013 | 08:38

ΙΣΑ: Ιατρική τουρκική απόβαση σχεδιάζεται στα νησιά του Αιγαίου

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Για την απουσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας( ΕΣΥ) της Ελλάδας στο Αιγαίο και την εκμετάλλευση της κατάστασης από την τουρκική πλευρά κρούει των κώδωνα του κινδύνου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ( ΙΣΑ), μέσω του προέδρου του, Γιώργο Πατούλη. 

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η Τουρκία σχεδιάζει τη δημιουργία πλωτού νοσοκομείου, που θα καλύπτει τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, με απώτερο στόχο να αποκτηθούν προνόμια από το τουρκικό κράτος στην περιοχή.

Ο κ.Πατούλης διερωτάται πότε οι ηγεσίες του ελληνικού υπουργείου Υγείας, μετέβησαν στις ακριτικές περιοχές του Αιγαίου, για να εξετάσουν από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι κάτοικοί τους.

“Πότε είχαν μεταβεί στις παραμεθόριες περιοχές... έστω αυθημερόν... για να διαπιστώσουν "ιδίοις όμμασι" τα προβλήματα, να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν έμπρακτα τους κατοίκους της ξεχασμένης Ελλάδας και να βελτιώσουν τις συνθήκες που δεκαετίες τους ταλαιπωρούν;

Το Σύνταγμα επιτάσσει η προσβασιμότητα των κατοίκων στον υγειονομικό χώρο θα πρέπει να είναι ισότιμη, ανεξάρτητα του που κατοικεί κάποιος και ποια είναι η οικονομική του κατάσταση”, θυμίζει ο επικεφαλής του ΙΣΑ και ρωτά την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου:

“Πόσο αυτή η υπαγόρευση του Συντάγματος τους έχει απασχολήσει;”.

Να ασκήσουν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα ελληνικά νησιά, καθώς και να δυναμώσουν την παρέμβασή τους μέχρι το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του, καλεί όλους τους φορείς υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο Γιώργος Πατούλης σημειώνει μεταξύ άλλων:

“Γαύδος, Αρκιοί, Αγαθηνήσι, Καστελλοριζο, Νίσυρος, Κάσος, Τήλος, Χάλκη...Σε όλα αυτά τα νησιά που έχουν τεράστια γεωπολιτική αξία, ποια μέριμνα για τους κατοίκους αυτούς έχουν εξασφαλίσει για πρόληψη, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη;

Για να μη τους κουράζουμε να απαντήσουν...Δίνουμε εμείς την απάντηση: ΚΑΜΙΑ..
και γι αυτό ακριβώς θεωρούμε ότι η περαιτέρω ΑΔΡΑΝΕΙΑ που είναι και διαχρονική, δε μπορεί άλλο να διαρκέσει, γιατί τότε πια θα θεωρείται εγκληματική.

Η αδράνεια αυτή θα είναι εγκληματική, γιατί το ίδιο το Ελληνικό Κράτος δίνει περιθώρια στη γειτονική Τουρκία να περιθάλπει πολλές φορές αυτή τους Ακρίτες μας, ίσως έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της τα νησιά του Αιγαίου, τα πετρέλαια του Αιγαίου, την περιβόητη ΑΟΖ, προσφέροντας δήθεν Υγεία στους Έλληνες!!!

Έτσι κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Γιατί;...οι Γείτονές μας σκέφτονται ανθρωπιστικά; σκέφτονται αλληλέγγυα; έχουν περίσσευμα αγάπης μεγαλύτερο από αυτό που θα όφειλε να έχει το Ελληνικό Κράτος; ΟΧΙ. Μάλλον, για άλλη μία φορά, τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του Ελληνικού Κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση."
 
Πηγή: Ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα κλείσουν το Κυπριακό ελέω οικονομικής κρίσης;   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Επαφές με την τουρκική ηγεσία θα έχει ο ΓΓ του ΣτΕ
  2. Οι τουρκικές δυνάμεις έσπασαν το μέτωπο των Κούρδων στο Ρεϊχανλί προελαύνοντας προς Αφρίν
  3. Οργή των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας – Με αυτά που κάνει δεν μας βοηθά να νικήσουμε τον ISIS
  4. Απιστούν εύκολα... πολιτικοί, γιατροί και δικηγόροι
  5. Τσαβούσογλου σε Κιλιντσάρογλου: Έλα να σου εξηγήσω εγώ για τα νησιά του Αιγαίου
  6. Ιστορική ιατρική ανακάλυψη: Επιτυχείς οι πρώτες δοκιμές τεστ αίματος για διάγνωση καρκίνου