What's hot? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΚ· ΧΙΟΝΙΑ· ΛΟΥΪΣ ΚΑΡΛΟΣ· CYTA HELLAS·

INFO

18.02.2013 | 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 19.02.2013 | 06:20

Απαράδεκτο: Θα υπογράψουν μνημόνιο και μετά θα δημοσιοποιήσουν την έκθεση Pimco

Μέγεθος κειμένου

Επιλογή κατηγορίας

Κατόπιν εορτής και ενώπιον τετελεσμένων θα φέρει την κυπριακή οικονομία, κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεσμεύθηκε στην Τρόικα, ότι δεν πρόκειται να κάνουν γνωστό το αποτέλεσμα της έκθεσης του διεθνή οίκου ερευνών PIMCO, με βασική εργασία τις επενδύσεις, στον οποίο είχε ανατεθεί από το καλοκαίρι η έρευνα για τα χαρτοφυλάκια των κυπριακών τραπεζών.

Το αυτομαστίγωμα της κυπριακής οικονομίας συνεχίζεται με την διαιώνιση της αβεβαιότητας σε ότι αφορά τα τελικά ποσά που περιλαμβάνει η περιβόητη έκθεση, γεγονός που εντείνει το κλίμα ανησυχίας στον τραπεζικό τομέα και οδηγεί στην εκροή κεφαλαίων από την Κύπρο.

Βάζουμε από μόνοι μας τρικλοποδιές, όπως προκύπτει από την πρωτοφανή αποκάλυψη, που έγινε στη σημερινή σύσκεψη της Κεντρικής Τράπεζας, υπό το Γενικό Εισαγγελά στην παρουσία της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του ΧΑΚ.
Στο αίτημα των τραπεζών να τους δοθεί το τελικό κείμενο της Pimco, η απάντηση ήταν σοκαριστική, καθώς όπως τους πληροφόρησε ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, έχουμε αναλάβει δέσμευση ενώπιον της Τρόικας, ότι δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε το περιεχόμενο της έκθεσης, εάν δεν προηγηθεί υπογραφή του Μνημονίου για την κυπριακή οικονομία.

Με λίγα λόγια, όχι μόνο θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές, αλλά θα βρεθούμε ενώπιον τετελεσμένων, χωρίς να μπορούμε, είτε να αμφισβητήσουμε τα τελικά ποσά, η να έχουμε τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης.
Στην σημερινή σύσκεψη προκλήθηκαν αντιδράσεις, τις οποίες επιχείρησε να καθησυχάσει η ηγεσία της Κεντρικής, λέγοντας πως θα επιχειρήσει να βολιδοσκοπήσει εάν μπορεί να αποδεσμευθεί από τα όσα διαβεβαίωσε την Τρόικα, πράγμα που σύμφωνα με πηγές του newsit.com.cy, φαίνεται σχεδόν αδύνατον, αφού η Τρόικα παρουσιάζεται ιδιαίτερα εξοργισμένη από τις διαρροές της έκθεσης στον τύπο.

Με δεδομένη την καθυστέρηση που παρατηρείται, οι τράπεζες είχαν ζητήσει από τον Πέτρο Κληρίδη, όπως τους δοθεί παράταση στη δημοσιοποίηση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων, τα οποία αναμένονται τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Πέτρος Κληρίδης, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο, δεν καθίσταται δυνατόν, εκτός και εάν επιδοθεί αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση σχετικού διατάγματος παράτασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τράπεζες: Ζητούν παράταση ελέω Pimco 

ΚΤΚ: Έχουμε τις δικές μας απόψεις για τη μεθοδολογία της PIMCO


Αποκαλυπτικό: Σημεία και τέρατα στη διαδικασία για την έκθεση Pimco   Διαδώστε αυτό το άρθρο

 


Σχετικά άρθρα

  1. Βάζει τέλος στις φημολογίες η ΚΤΚ: Οι καταθέσεις μέχρι 100.000€ είναι ασφαλισμένες [vid]
  2. Γ.Γ. ΟΗΕ: Άρση όλων των περιορισμών στην ελευθερία της λατρείας στην Κύπρο
  3. Αποχετευτικό Λάρνακας: Νέες οδηγίες Γεν. Εισαγγελέα για έρευνες σε 3 χώρες και στο Τμήμα Κτηματολογίου
  4. Νέες αποκαλύψεις για το «υπό διάλυση» Γ.Ν.Λ.: Έχασαν 94 φακέλους ασθενών! Προειδοποιεί η Επ. Προσωπικών Δεδομένων
  5. Η αποκαλυπτική Έκθεση Μιχαηλίδη για τις υπερωρίες των γιατρών
  6. Έτσι της έδωσε η τράπεζα επιπλέον 40.000 ευρώ και τώρα δεν τους τα επιστρέφει!